Geslaagde seizoensafsluiting voor jongste jeugd

U bevindt zich hier:
/ Geslaagde seizoensafsluiting voor jongste jeugd

Zondagochtend 7 juni was het dan zover. De voetbalclinic voor de jongste jeugd met de slogan “Nog éénmaal plankgas op natuurgras!” stond op het programma. Deze clinic die traditiegetrouw in het voorjaar wordt georganiseerd was een dubbele afsluiter. Het was namelijk niet alleen de laatste activiteit van dit voetbalseizoen bij Moerse Boys maar zeer waarschijnlijk ook de laatste keer dat deze clinic op echt gras werd gehouden. Na de zomerstop ligt er namelijk een spiksplinternieuw kunstgrasveld op sportpark Akkermolen.

Om de drukte een beetje te spreiden deze ochtend werd er in twee groepen gewerkt. Vanaf 9:30u mochten de oudere pupillen (onder 11 t/m onder 9) hun voetbalkunsten vertonen tijdens een drietal oefeningen. In deze oefeningen kwamen belangrijke onderdelen als passen, trappen, dribbelen en scoren aan bod om vervolgens met een partijtje af te sluiten. Op weg naar de uitgang werden deze kinderen nog verrast met iets lekkers.

Daarna waren om 11:00u de jongere pupillen (onder 9 t/m onder 7) aan de beurt. Zij kregen dezelfde oefeningen als de oudere pupillen en lieten merken dat zij de slogan goed begrepen hadden. Met veel inzet en enthousiasme lieten zij zich van hun beste kant zien ondanks dat ze soms werden afgeleid door een lastige leeuw in het oranje! Om 12:00u werd de activiteit voor deze kinderen afgesloten met de traditionele groepsfoto.

Tegelijkertijd vond er op de oefenstrook ook nog een goed voorbereide voetbaltraining plaats voor de mini-pupillen die volgend seizoen de overstap naar de jeugd onder 7 maken. Onder het toeziend oog van ouders, opa’s en oma’s en die lastige (maar soms ook leuke) leeuw deden alle kinderen hun uiterste best, én met succes. Aan het eind van deze training mochten alle deelnemers een diploma in ontvangst nemen. Zij zijn vanaf nu mini-pupil af en er helemaal klaar voor om wedstrijden te gaan spelen. Wij wensen deze kinderen veel voetbalplezier volgend jaar bij de jeugd onder 7!

Tot slot willen we nog iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan de organisatie van deze geslaagde clinic. Al bij al was het een heerlijke voetbalochtend waarbij in totaal ongeveer 140 kinderen voor een gezellige ambiance zorgden. Een fijne afsluiting van een seizoen dat we niet snel zullen vergeten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp