Geruststellende conclusie na ALV: Moerse Boys is kerngezond en toekomstproof

U bevindt zich hier:
/ Geruststellende conclusie na ALV: Moerse Boys is kerngezond en toekomstproof

Moerse Boys is een kerngezonde, alsmaar groeiende voetbalvereniging. Die conclusie kan getrokken worden na de Algemene Ledenvergadering (ALV) van donderdag 20 oktober. Het werd een ALV zonder verontrustende of onverwachte wendingen. En dat is fijn. Het presenteren van de rooskleurige financiële cijfers en het afscheid van Marij Marijnissen als bestuurslid waren de belangrijkste handelingen.

Zwarte cijfers over 2021-2022, contributie blijft gelijk
Gelet op de financieel onzekere tijden, de ongekende inflatie en in het bijzonder de bizarre ontwikkeling van de energieprijzen zullen de kleine zestig aanwezigen bovenal geïnteresseerd zijn geweest in de financiële situatie van de club. Wat hebben deze ontwikkelingen op onze club? Het antwoord op die vraag is geruststellend. De impact is (tot op dit moment) beperkt. Sterker nog, over het seizoen 2021-2022 schreef Moerse Boys wederom zwarte cijfers, zo maakte penningmeester John van Rijsbergen wereldkundig. Met een stevig eigen vermogen is Moerse Boys tevens in staat om toekomstige, financiële klappen op te vangen. Om de leden tegemoet te komen, werd de contributie opnieuw niet verhoogd.

Tijdens de vergadering werd door secretaris Joost Voeten teruggeblikt op het seizoen 2021-2022. Een voetbaljaar dat voor onze vereniging veel verdriet kende vanwege het overlijden vooraanstaande leden zoals Rudo Gommers, Huub Kerstens en Dennis van Eekelen, respectievelijk twee oud-verenigingsmannen van het jaar en de huidig verenigingsman van het jaar. Fijn was het dat er wel weer kantinefeestjes georganiseerd konden worden, met onder meer de Oliebollencup die na de coronaperikelen zijn herintrede maakte. Sportief was er ook succes, met de handhaving van ons vlaggenschip in de Hoofdklasse B als hoogtepunt. “Wellicht met wat steun van bovenaf”, besloot Joost zijn terugblik.

Door bestuurslid Stefan van Steen en voorzitter Bas van den Bogaert werd aandacht geschonken aan de lopende zaken rondom de accommodatie. Zo zijn er interessante plannen voor een fikse metamorfose van de verouderde Janus de Bruyn-tribune en de uitbreiding van het aantal kleedkamers. Met het oog op de groei van de vereniging – Moerse Boys telt momenteel zo’n 890 leden en blijft maar groeien – geen overbodige luxe. Op 7 november zit een afvaardiging van Moerse Boys samen met de gemeente Zundert om diverse zaken rondom de accommodatie te bespreken. Tevens is een werkgroep in het leven geroepen die zich bezig gaat houden met de eerdergenoemde verbeteringen van de accommodatie.

Afscheid Marij
Tijdens de ALV werd het belangrijkste voor het laatst bewaard. Bas richtte zich aan het eind tot aftredend bestuurslid Marij Marijnissen, die na twaalf jaar zitting in het bestuur afscheid nam. Marij tilde in twaalf jaar het vrouwen- en meidenvoetbal op Akkermolen naar een hoger niveau. Bas belichtte de groei van de vrouwentak en de successen van de damesteam en schreef deze voor een groot deel op het conto van Marij. Tevens was er een woord van dank voor manlief Twan, die in al die jaren meer dan eens hand- en spandiensten verrichte voor de club. Met drie kinderen die nog actief zijn bij Moerse Boys zal Marij ongetwijfeld nog vaak terugkeren op Akkermolen. Een luid applaus en een cadeaupakket vielen haar ten deel. De zoektocht naar een vervanger voor Marij is nog in volle gang.

Tot slot werd door de aanwezigen geproost met het inmiddels traditionele rondje van de club. Moerse Boys is kerngezond, in de bloei van haar leven en meer dan toekomstproof. Forza Moerse Boys!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp