Gemiste kansen bij JO10-1

U bevindt zich hier:
/ Gemiste kansen bij JO10-1

Op zaterdag 13 november stonden we weer klaar voor de aftrap op sportpark Akkermolen. Tegenover ons de tegenstander in het geel-zwart uit Halsteren. Voorlopig de laatste keer dat het publiek opeengepakt, rijen dik langs de kant van het veld stond om de teams aan te moedigen. Het demissionaire kabinet heeft besloten dat vanaf volgende week de massale supportersaantallen helaas voorlopig niet meer welkom zijn bij onze wedstrijden. De eerste gemiste kans was al op de vrijdagavond te noteren, voordat onze wedstrijd überhaupt begonnen was.

Het bleek helaas niet de enige gemiste kans te zijn. Laten we niet teveel verklappen voor de enkele supporters die de wedstrijd niet in levende lijve hebben kunnen aanschouwen.

Waar we de laatste wedstrijden nogal wat tegendoelpunten te verwerken kregen was onze intentie om daar ook wat aan te doen. Natuurlijk was het wel onze bedoeling om aan de lopende band te scoren in het vijandelijke doel.

Na het fluitsignaal ontspon zich een boeiende wedstrijd. Onze focus om weinig kansen weg te geven lukte goed. Halsteren kon er in de eerste fase nauwelijks doorheen komen. Voor Moerse Boys waren er voldoende kansen te noteren. De leiding zag al snel wat we fout hebben gedaan in de afgelopen transferperiode. Of beter gezegd, wat de tegenstanders wel goed gedaan hebben: Een topkeeper aantrekken! De panter van Halsteren keerde zowat iedere doelpoging. Na de eerste helft was het alleen Jop die had weten te scoren. Zijn schot was dan ook hard en precies in de kruising en gelukkig had de keeper daar geen antwoord op. Zelf hadden we slechts 2 doelpunten tegen gekregen. Dat stukje van de tactiek voerden we dus goed uit.

In de tweede helft zetten onze spelers nog maar eens een keer goed aan om de achterstand ongedaan te maken. Met een flitsende aanval over links kwam Jop oog in oog met de keeper. Die verkleinde zijn doel uitstekend, wist de poging van Jop half te keren, de bal kwam voor de voeten van Yehya maar de bal leek er toch niet in te mogen. Een doeltrap voor Halsteren was het resultaat. Enkele tellen later lag de bal er bij ons wel in. Dit was het verhaal van de wedstrijd in een notendop. Kansen genoeg voor onze oranje-witten. De bal leek er niet in te willen. Slecht 1 keer lukte het nog. Nadat de keeper er weer goed tussen zat en de tweede bal er ook niet inging was het in poging drie toch Joost die een beslissend tikje kon geven. In totaal kregen we “slechts” 5 doelpunten tegen en zetten we daar normaal gesproken meer treffers tegenover. Deze keer bleek het toch anders. Met 2 gescoorde doelpunten konden we helaas geen aanspraak maken op de winst.

Nu de transferperiode gesloten is kunnen we zelf niet meer op zoek naar een vaste topkeeper. Deze week gaan we daarom trainen om de ballen hard en precies in de kruising te schieten. Met goede moed werken we weer toe naar de volgende wedstrijd. Deze keer zonder publiek, maar in het programma van ESPN staat op zaterdagochtend 9:00 nog niet veel in de programmering zagen we. We gaan daarom met ze in overleg om de wedstrijd RSV – Moerse Boys toch naar het publiek te kunnen brengen. Hoe de website daarom goed in de gaten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp