Weer geen punten voor Moerse Boys in de Achterhoek

U bevindt zich hier:
/ Weer geen punten voor Moerse Boys in de Achterhoek

Voor de eerste keer dit seizoen maakte het vlaggenschip de reis naar de Achterhoek. Daar waar ooit nog maar één puntje werd meegenomen uit Zieuwent na een 0-0 tegen RKZVC. Ook deze keer bleven de drie punten in het Oosten. Het was een terechte nederlaag. Want het was niet goed en zeker niet goed genoeg om aanspraak te maken op een overwinning.

De wedstrijd gaat de boeken in als de 350ste wedstrijd in Moerse Boys 1 van Joris Goossens. 350!! Een prachtig aantal wat symbool staat voor een eveneens prachtige carrière van de technisch begaafde verdediger. Slechts een enkeling ging hem voor. Gefeliciteerd Joris. Volgende week thuis tegen Sv Venray staan we hier nog op gepaste wijze bij stil.

De elf oranje-witte spelers die aan de aftrap stonden hadden ongetwijfeld de beste voornemens om deze wedstrijd memorabel te maken. Dat moest dan gebeuren zonder Cas. De smaakmaker van één week eerder ontving op vrijdag de mededeling van de KNVB dat zijn schorsing op twee wedstrijden gehandhaafd bleef. Een tegenvaller. Van een memorabele wedstrijd was geen sprake, misschien omdat Moerse Boys direct na de start de volgende tegenvaller te verwerken kreeg. Bart kreeg een tik op zijn knie en moest zich laten vervangen door Ties. Op een zwaar veld ontspon zich een wedstrijd met veel middenveldvoetbal en weinig kansen. Een bal op de lat bij Tom was het enige wapenfeit van Silvolde. Een slap ingeschoten bal van Daan net voor rust wat het enige wat Moerse Boys daar tegenover kon zetten.

Dat zou toch beter kunnen en moeten in de tweede helft. Zou je denken. Maar waar Silvolde in de tweede helft met inzet en fysiek een opportunistisch spelletje ging spelen kon Moerse Boys daar zeer weinig tegenover zetten. Het opportunisme van Silvolde zorgt al snel voor de openingstreffer. Moerse Boys kreeg de bal niet goed weg. Een alerte Silvolde middenvelder brengt de bal koppend voor de doelmond waar zijn spits alle vrijheid heeft om de bal achter de kansloze Tom te koppen.

Wat volgt is een fase waar Silvolde de bovenliggende partij is. De aanvallen van de Moer lopen steeds stuk op de stugge verdediging van Silvolde of worden al op het middenveld gesmoord. In de 68ste minuut schiet de doelman van Silvolde de bal lang naar voren. In het duel verlengt een Zunderts hoofd deze dieptepass. De doorgelopen spits kan vervolgens vrij op het doel van Tom afstomen. Daar houdt hij het hoofd koel en geeft zijn collega spits een niet te missen kans. Dat doet hij ook niet; 2-0. Tussendoor heeft Tom zijn team al twee keer behoed voor een grotere achterstand. Nu is hij voor de tweede keer deze middag kansloos.

Jurgen probeert na de 2-0 met twee wissels nog om de laatste strohalm te grijpen op zoek naar een resultaat. En dat lijkt te lukken. Direct na de wissels belandt een diepe bal van jubilaris Joris via het hoofd van Rik in de voeten van Daan. Die bedenkt zich geen moment en haalt de trekker over; 2-1. Alles wat Oranje-wit is aan de zijkant van het veld gaat er nog eens goed voor zitten de laatste tien minuten, maar het slotoffensief blijft uit en daarmee verliest Moerse Boys.

Een zeer matige wedstrijd. Maar het mooie van voetbal is dat je volgende week weer een nieuwe kans krijgt op 3 punten. Dan is Sv Venray de tegenstander op sportpark Akkermolen. Tot dan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp