Furieuze start levert Moerse Boys niets op tegen SC ‘t Zand

U bevindt zich hier:
/ Furieuze start levert Moerse Boys niets op tegen SC ‘t Zand

Een middag die zo voortvarend begon, eindigde voor Moerse Boys in mineur. Voor eigen publiek opende het tegen SC ’t Zand furieus met een doelpunt in de eerste minuut, maar na anderhalf uur voetbal stond Klein-Zunderts trots met lege handen. Werk aan de winkel voor het vlaggenschip. Het werd 1-2.

Granaatinslag
Aanvankelijk scheen de zon nog volop op Akkermolen, zowel letterlijk als figuurlijk. Een doelpunt als een granaatinslag, afgevuurd door Dennis, liet de achterban juichen. Via de onderkant van de lat schoot hij vol overtuiging raak. De aanvaller tekende daarmee voor zijn eerste competitiedoelpunt in het oranje-witte shirt, hetgeen tot euforische vreugdekreten leidde bij spelers en supporters. En niet op de laatste plaats bij de rossige voorhoedespelers zelf. Dat diens treffer uiteindelijk slechts voor de statistieken zou zijn, is een hard gelag.

Zowel Moerse Boys als SC ’t Zand joeg op het Klein-Zundertse hoofdveld op de eerste competitiezege van het seizoen. De puntenoogst van beide ploegen was tot deze zondag schraal. Beiden pakten pas één punt in de eerste twee wedstrijden. De Moer liep een week eerder tegen een enorme zeperd aan in Oss, waar SV TOP met 6-1 te sterk was. Op Akkermolen kreeg het de gelegenheid om te laten zien dat die afstraffing slechts het gevolg was van een offday. Daarin slaagde het maar gedeeltelijk.

Felheid en agressie
Gesteund door de razendsnelle openingstreffer van Dennis, toonde Moerse Boys in de openingsfase echt wel tekenen van herstel. Met de juiste felheid en agressie trachtte het de bezoekers uit Tilburg te bestrijden. Dat resulteerde bij vlagen tot lichte paniek in de achterhoede van ’t Zand, maar reuzekansen waren er nauwelijks. Hoogstens een handvol hoekschoppen, zonder doeltreffend resultaat. Naarmate de wedstrijd vorderde, namen de gasten steeds meer het initiatief. Een aanvaller besloot oog in oog met Tom voorlangs.

Het waren vervolgens fases vlak vóór en vlak na rust die Moerse Boys de das om deden. In beide gevallen legde ’t Zand opvallend gemakkelijk de pijnpunten van de oranjehemden bloot. Eerst werd Gijs opzijgezet, waarna Tom werd omspeeld en ook aanvoerder Joris op de doellijn kansloos werd gelaten. Luttele minuten na rust was het een Tilburgse lange bal die door een aanvaller op waarde werd geschat en in het doel werd gelift. De voorsprong van Moerse Boys verdween als sneeuw voor de zon.

Machteloosheid
Plots hing Moerse Boys in de touwen, waaruit het nooit echt meer uit geraakte. Machteloosheid resulteerde in frustratie, dat te vaak in woord en gebaar tot uiting kwam. Soms richting de arbiter, nota bene in de Week van de Scheidsrechter, en soms richting de tegenstander. Nauwelijks was het nog bij machte om echt druk uit te oefenen op het doel van ’t Zand. Sterker nog, de in het zwart getooide opponent was de gevaarlijkste ploeg. Ook toen Moerse Boys met aanvaller Dave voor verdediger Gijs ietwat opportunistischer ging spelen, bleven serieuze mogelijkheden uit. Het mocht vooral van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel.

En zo delfde Moerse Boys voor de tweede week op rij het onderspit. Na drie speelrondes vinden we de ploeg van trainer Osman Erbas terug op de voorlaatste plaats. Niet de start waar we op hoopten, maar allerminst reden tot paniek. Nog steeds staat er een ploeg op het veld die tot meer in staat is dan de ranglijst nu weergeeft. Geduld is een schone zaak! Op naar volgende week weer. Let op, dan een wedstrijd op zaterdag. Uit bij Almkerk. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep (Dave Schoenmakers) – Ties Bastiaensen – Cas van den Broek – Rik Mol – Damian van Oerle – Job de Meijer – Dennis van Nijnatten

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp