Frustrerende verliespartij voor Moerse Boys tegen Meerssen

U bevindt zich hier:
/ Frustrerende verliespartij voor Moerse Boys tegen Meerssen

Met de pest in het lijf stapte Moerse Boys zondagmiddag van het veld op Akkermolen. Weer stond het met lege handen na anderhalf uur voetbal, voor de vierde keer op rij. De verliespartij tegen SV Meerssen was niet te vergelijken met de veegpartijen van de weken ervoor tegen Kampong en HVCH, maar bij het opmaken van de eindafrekening stond Moerse Boys opnieuw zonder punten. Het werd 1-2.

Frustratie
Teleurstelling en frustratie voerden zichtbaar de boventoon na afloop. Die frustratie was het gevolg van een samenloop van meerdere factoren. Natuurlijk bovenal het resultaat, dat ondanks behoorlijk spel toch weer de verkeerde kant opviel. Maar ook een aantal dubieuze beslissingen van de arbitrage waren er debet aan. Om de nederlaag nou te wijten aan de arbitrage, dat gaat veel te ver. Dat zou tevens een zwaktebod zijn waar je jezelf nooit schuldig aan moet maken. Daarbij: het blijft amateurvoetbal en voetbal is een sport van fouten. Spelers maken regelmatig fouten, zeker in het heetst van de strijd. Hoe realistisch is het dan om te denken dat een scheidsrechter geen misstappen maakt?

Toch was er zondag in het Klein-Zundertse kamp irritatie over de arbitrage. Daarbij wees het specifiek naar twee spelmomenten. De eerste was de bijzonder makkelijk gegeven vrije trap waaruit Meerssen op voorsprong kwam, zo’n twintig minuten voor tijd. Niet veel later volgde het tweede discutabele moment. Daan verloor in het vijandelijke strafschopgebied zijn evenwicht, trachtte met een uiterste inspanning de bal door te tikken, maar raakte daarbij ongelukkig zijn tegenstander. Overtreding? Zeker. Maar de rode kaart die daarop volgde liet de wenkbrauwen fronsen. Trainer Jurgen zag zijn balvaste spits uitvallen en moet het waarschijnlijk ook in de kelderkraker tegen RKZVC zonder Daan stellen. Een hard gelag.

Hoek waar de klappen vallen
Het maakte dat de oefenmeester na afloop een poosje kookte van woede, zonder daarbij uit de bocht te vliegen overigens. Hij beseft terdege dat punten meer dan welkom zijn om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Meerssen, kampioenskandidaat, was de favoriet, zelfs op Akkermolen, maar Moerse Boys maakte lang aanspraak op minimaal een punt. Zover kwam het niet. Moerse Boys bevindt zich in de hoek waar de klappen vallen. Wedstrijden die in succesjaren 2018 en 2019 de goede kant opvielen, worden nu jammerlijk verloren.

Desondanks kon de scheidend succestrainer best tevreden zijn met het spel van zijn ploeg, die het lang uitstekend voor elkaar had. Zeker voor rust stond Moerse Boys als een huis. Het gaf nauwelijks kansen weg en was zelf bij een van de spaarzame uitvallen direct trefzeker. Met een overtuigende onderschepping lag Joris aan de basis van de openingstreffer. Via Ties – die de zieke Cas verving in de basis – en Daan kwam de bal bij Damian, die oog in oog met de doelman geen fout maakte. Moerse Boys opende de score na zo’n kwartier spelen en hield die voorsprong vast tot de rust. Kansen waren er nauwelijks.

Standaardsituaties
In de tweede helft kwam daar niet veel verandering in, maar toch kantelde Meerssen de wedstrijd. Eerst werd een doelpunt uit een vrije trap nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar in het vervolg deden de standaardsituaties De Moer alsnog de das om. Tien minuten na rust kwamen de Limburgers op gelijke hoogte, toen een indraaiende vrije trap werd verlengd en in de verre hoek binnen viel. Het doelpunt volgde luttele tellen nadat Daan aan de overzijde met een fraaie vrije trap de lat had geraakt. Nee, het zat Moerse Boys niet mee.

Zo’n twintig minuten voor tijd viel de winnende treffer van de bezoekers. Damian beging in de ogen van de scheidsrechter een overtreding, waarna Tom mistastte bij de vrije trap. Dat was de doelman niet gegund, want voor hem had Meerssen-thuis een feestelijke aangelegenheid moeten worden. Hij speelde zijn 250ste wedstrijd en werd, met vriendinlief Lauri aan zijn zijde, voorafgaand aan de wedstrijd in het zonnetje gezet. Meer dan terecht. Dat het treffen uitmondde in een verliespartij, haalde voor Tom ongetwijfeld een hoop glans weg van deze jubileumwedstrijd. In de slotfase kon Moerse Boys – na de rode kaart van Daan – geen potten meer breken.

En dus moet het voor Moerse Boys wéér na Carnaval gebeuren. Net zoals vorig seizoen, toen na de Oliebollen Cup plots een fantastische serie werd weggezet. Is een dergelijke ontsnapping ook dit seizoen mogelijk? De tijd zal het leren. Over twee weken wordt de competitie hervat met de kraker bij hekkensluiter RKZVC. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Sietse Sebregts – Hein Coremans – Joris Goossens – Gijs Klep – Justin Houtzager – Ties Bastiaensen (Dave Schoenmakers) – Rik Mol – Bart van den Broek – Daan van den Broek – Damian van Oerle.