Formidabele seizoenstart voor fanatieke MO17

U bevindt zich hier:
/ Formidabele seizoenstart voor fanatieke MO17

“Nieuwe ronde, nieuwe kansen!” Dat moet Moerse Boys MO17 deze zaterdag gedacht hebben toen de wekker ging. Nu corso achter de rug is, kunnen alle ogen op de competitie gericht worden. Dat begon afgelopen dinsdag al op de training, toen Missie Kampioenschap geïntroduceerd werd. Of het ook echt zo ver gaat komen, wordt uiteindelijk van week tot week bekeken, maar de bedoeling is vooral om iedereen op scherp te krijgen. Dat laatste lijkt deze zaterdag aardig gelukt te zijn…

De reis ging naar de thuishaven van WDS’19. Eenmaal aangekomen op Sportpark Paradijs kregen de meiden de opdracht om binnen 10 minuten klaar te staan. “Een lastige klus voor een groep meiden”, hoor ik je denken. De gehele ploeg stond echter, met nog 3 minuten op de klok, de technische staf op te wachten uit de kantine. Aan scherpte geen gebrek dus.

Toen om 12 uur de bal ging rollen, bleek die scherpte nog steeds aanwezig. Moerse Boys meldt zich direct op vijandelijk helft en binnen één minuut weet Kim het doel al onder vuur te nemen na een mooie combinatie met Minke Snepvangers en Joy. De eerste grote kans is voor Minke Snepvangers. Quinty dribbelt voorbij enkele tegenstanders en weet haar collega-middenvelderster te vinden. De captain mikt echter recht op de keepster en verzuimd zo haar ploeg de voorsprong te geven. Aan de andere kant is Esmée alert bij aan diepe bal achter de Zundertse verdediging. De goalie raapt de bal op, slingert deze weer naar voren waar Moerse Boys een corner weet de verdienen. Minke de Bruijn zet zich achter de bal. Deze belandt bij de tweede paal. Bloem pikt de bal daar op en kapt haar tegenstander uit. De blondine heeft een prima voorzet in huis. Opnieuw is de kans die volgt niet besteed aan Minke Snepvangers, maar de prima keeper van WDS’19 moet een rebound weggeven waar Kim gretig gebruik van maakt. Een verdiende voorsprong voor de Moer na 10 minuten voetballen!

Moerse Boys gaat verder met waar het mee bezig was na de openingstreffer. Dat de cornerteller ondertussen naar 7 is geschoten en de doelpuntenteller nog maar op 1 staat, is misschien het enige minpuntje na 20 minuten voetballen. De grootste kans in die periode komt op naam van Minke de Bruijn wanneer zij wordt weggestoken door Minke Snepvangers. Deze M&M-actie eindigt met een snoeiharde inzet op de paal. Geen 2-0 dus. Voor de Klein-Zundertse defensie is het dus taak om gefocust te blijven. Wellicht wat lastig omdat zij het vrij rustig hebben deze wedstrijd. Echter krijgt Esmée het maar zelden druk voor haar neus en daar is vooral Esmée zelf heel blij mee. Lynn maakte het af en toe wat spannend als laatste vrouw, maar uiteindelijk komt ze altijd als winnaar uit de strijd. Daarnaast staat ze regelmatig aan de basis van een oranjewitte aanval. Haar verdediging bestaat de eerste helft verder uit Maud, Debby en Jill, die tevens haar debuut maakt voor de MO17. Met name MO15-1-speelster Jill maakt een uitstekende indruk en laat zien geen last te hebben van enige spanning. Elk duel gaat ze vol overgave aan en zo is ze een ware plaag voor haar tegenstander.

Halverwege de eerste helft betreden Lieke en Anne het veld. Ook zij spelen normaliter hun wedstrijden bij de MO15-1, maar hun kwaliteiten zijn ondertussen ook al bekend bij menig volger van de MO17. Dat zij talent hebben, laat het tweetal al snel zien. Als eerste is het Lieke die een prima actie heeft voor de goal van WDS’19, maar helaas het laatste zetje niet kan geven. Vervolgens is het de beurt aan Anne. De jonge linkspoot springt op de brommer en met versnelling 6 raast zij richting de goal. Een voorzet op maat wordt afgeleverd en spits Joy staat op de juiste plek om de terechte 0-2 binnen te werken. Hierna hobbelt de wedstrijd richting de rust. Moerse Boys blijft de betere partij, is continu dreigend, maar weet geen echte doelpunten meer te maken. Wel corners, in overvloed zelfs. Die teller staat inmiddels in de dubbele cijfers.

In de rust heeft de technische staf vooral veel complimenten voor de ploeg. Het is een genot om naar te kijken. Met wat aanpassingen hier en daar, is het zaak om de score verder uit te breiden. Dat dat niet aan dovemansoren is gericht, wordt al snel duidelijk. Esmée zet meteen vol druk op de verdediging van WDS’19, die zodoende genoodzaakt zijn om de bal in te leveren. De bal komt terecht bij Anne, die een een-twee maakt met Kim en zichzelf vervolgens een prima kans verschaft. Met de koelbloedigheid van Anne is in de warme zomer niks verandert want de 0-3 wordt feilloos op het scorebord gezet.

De treffer die in de 41e minuut valt lijkt de opmaat voor een mooie tweede helft voor Moerse Boys. Het spel speelt zich vooral af op de helft van WDS’19 en de Moer weet naar hartenlust aan te vallen. Dat niet elke kans raak is, blijkt al snel wanneer Anne de paal raakt en ook de cornerteller verder oploopt. Het middenveld en de verdediging geven continu toevoer aan de oranjewitte aanvallers richting de zestien. Zo ook Suze, die de bal afsnoept en een goede, voorwaartse voortzetting in huis heeft. Een actie die ze regelmatig herhaalt in de tweede helft. Zodoende kunnen in de 50e minuut de handen nogmaals op elkaar wanneer Kim de 0-4 laat aantekenen. De hardwerkende spits zet goed druk en verovert zo de bal. Oog in oog met de doelvrouw blijft ze rustig en weet ze de stuiterende bal op het juiste moment over de keepster heen te wippen. Vreugde alom, getuige het mooie dansje van Suze.

De ruime voorsprong betekend niet dat Moerse Boys een tandje terugschakelt. Sterker nog, het lijkt er alleen maar meer zin in te krijgen. Quinty dribbelt op de voor haar zo kenmerkende manier richting de achterlijn en weet Lieke te vinden met een voorzet. Helaas voor Lieke beland haar poging naast. Na nog enkele corners komt in de 60e minuut het mooiste moment van de dag. Anne gaat weer eens op avontuur en weet Kim te bereiken. Met een vernietigend schot maakt Kim de 0-5, maar ook haar 3e (DERDE!) doelpunt van de dag, een onvervalste hattrick. Iedereen is oprecht blij voor Kim, die zelf ook enthousiast haar handen in de lucht gooit. Dat er in het vervolg nog wel wat doelpuntjes bij hadden moeten komen, nemen we vandaag dan even voor lief. Enige ruimte voor verbetering moet er namelijk zijn, toch Kim!?

Weer zo’n 10 minuten later werkt Anne de 0-6 binnen. Na goed druk zetten verschaft zij zichzelf een prima kans. De keepster wordt omspeelt en de bal rustig binnen geschoven. Dat de score niet meer hoger wordt, mag gerust een wonder genoemd worden. Bij een blessurebehandeling voor WDS’19 wordt er benadrukt om nog vol voor een doelpunt te gaan, een soort slotoffensief. Met nog ruim vijf minuten op de klok wordt driemaal de paal geraakt en minstens net zo vaak het vangnet boven of naast het doel. Bloem, Minke Snepvangers, Quinty, Lieke, Esmée allemaal hadden ze een doelpunt verdiend, maar allemaal zagen ze hun poging op de paal of naast het doel belandden (of in een corner eindigen).

En de achterhoede dan? Die speelde ook een ijzersterke tweede helft. Debby had haar behendige tegenstander in haar broekzak, Maud had dat aan de andere kant net zo goed en centraal vormden Lynn en Suze een sterk duo. En de keepster? Die had het rustig, heel rustig. Tot de laatste minuut. Dat was haar moment to shine. Een WDS’19-aanvalster komt oog in oog te staan met Joy, maar laatstgenoemde komt snel haar doel uit en weet de inzet te keren. Een klasse actie die ervoor zorgt dat Moerse Boys ‘de nul’ houdt en dat is ook een fijne gedachte.

Een 6-0 overwinning dus voor de MO17. De technische staf had nog enkele worden voor de ploeg na afloop. “We hebben echt van jullie genoten vandaag”, en daar is geen woord aan gelogen. Volgende week is de MO17 een weekje vrij, op 24 september niet. Dan speelt de MO17 om 13:00 uur uit bij DSE. Kunnen we dan weer zo gaan genieten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp