Feestmaand december begint voor Moerse Boys bijzonder feestelijk

U bevindt zich hier:
/ Feestmaand december begint voor Moerse Boys bijzonder feestelijk

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Het lijkt erop dat Moerse Boys zich dit kalenderjaar voorbeeldig heeft gedragen, want zondag proefde het vlaggenschip aan de vooravond van Sinterklaas het overheerlijke zoet van een overwinning. Juliana’31 werd onder welhaast Siberische omstandigheden verslagen. De 2-0-overwinning was meer dan terecht.

Stappenteller
De stappenteller van doelman Tom vormde na afloop het ultieme bewijs voor het overwicht van Moerse Boys, want zelden zal hij meer meters hebben gemaakt dan zondagmiddag. De goalie bleef maar heen en weer rennen tussen de lijnen van zijn zestienmetergebied. Van links naar rechts. Steeds maar weer. Op die manier probeerde hij zichzelf enigszins warm te houden, want veel werk had hij niet te verzetten op deze ijskoude zondag. “Ik had het koud, ja. Maar da’s een goed teken hè?!”, lachte Tom achteraf zijn tanden bloot. Hij hield voor de tweede keer dit seizoen zijn doel schoon.

Slechts tweemaal zag Tom de opponent voor zich opdoemen in de gevarenzone. Tweemaal in ruim anderhalf uur voetbal. Het eerste moment was op slag van rust, toen de rechtsbuiten Denzel Dumfries imiteerde en een perfecte, teruggetrokken voorzet afleverde. De afronding van diens ploegmaat liet te wensen over. Het tweede moment volgde in de slotfase, nota bene ingeleid door een moment van onachtzaamheid in de oranje-witte defensie. Een voorhoedespeler stuitte na een te korte terugkopbal op Tom. Daarmee zijn de wapenfeiten van Juliana belicht. Moerse Boys had zijn zaakjes uitstekend op orde. En daar had het niet eens provocerende pressing voor nodig.

Derby Wernhout – Zundert
Voor eigen publiek legde Klein-Zunderts trots een goede wedstrijd op de mat. Dat publiek was in minder grote getalen aanwezig dan gebruikelijk. De koude zal daar mede debet aan zijn geweest, want Koning Winter en Koning Voetbal op één troon is nou eenmaal geen succes. Maar ook het fraaie derbyaffiche tussen vv Wernhout en vv Zundert, elders in de gemeente, zal mee hebben gespeeld. Desondanks maakten toch nog behoorlijk wat supporters de gang naar het sportpark. Zij werden daarvoor rijkelijk beloond door hun favorieten binnen de lijnen.


Vanaf het beginsignaal was er maar één ploeg die aanspraak maakte op een overwinning. Het was niet zo dat Moerse Boys zijn opponent volledig van het veld afblies, maar de kansen die er waren, waren voornamelijk voor de oranjehemden. De controle was er van begin tot eind, zo moet ook hoofdtrainer Jurgen tevreden hebben vastgesteld. Hij had Job in de punt van de aanval geposteerd en de spits kreeg ook direct de eerste serieuze kans. Hij kopte in kansrijke positie over. Het betekende de grootste kans in het eerste bedrijf.

Joris kopt op de lat en kopt raak
Het was uiteindelijk wachten tot de zestigste minuut alvorens er echt gejuicht kon worden. Aanvoerder Joris kopte een afgemeten voorzet van Justin tegen de touwen, nadat hij een situatie eerder al de kruising had geteisterd met een kopbal. Eindelijk konden de aanwezige toeschouwers – die zich tijdens de rust in de kantine al hadden opgewarmd aan warme chocolademelk en erwtensoep – de bevroren handen enigszins ontdooien met verwarmend handengekletter. Het openingsdoelpunt was voor Moerse Boys de verdiende beloning voor het uitstekende spel. Vlak voor de treffer was het al meermaals dreigend via hoekschoppen en voorzetten.


Ook na de openingstreffer was er nauwelijks sprake van dreiging van de gasten, die met twee achtereenvolgende zeges juist weer de weg omhoog hadden gevonden. Moerse Boys bleef de gevaarlijkste ploeg. Het overwicht werd zo’n twintig minuten voor tijd omgezet in klinkende munt. Daan zette Damian alleen voor de keeper en de vleugelspeler bleef ijzig koel. Met links schoof hij de verdubbelaar tegen de bouwen, 2-0. Daarmee trapte hij het laatste restje hoop uit de Maldense harten.

Bier halen
In het vervolg snakte Juliana vooral naar het laatste fluitsignaal. Dat gold waarschijnlijk ook voor veel toeschouwers, die meer dan ooit naar de warmte van de kantine verlangde. Moerse Boys verzuimde in de slotfase vooral om de score verder te laten oplopen. Justin trof nog wel doel, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. In extremis incasseerde een verdediger van Juliana nog een tweede gele kaart toen hij Rik onreglementair stuitte. “Ik ga alvast bier halen”, vertelde hij het publiek bij zijn aftocht van het veld. Maar eerst kroop hij ongetwijfeld onder een warme douche. Niet lang na zijn uitsluiting floot de arbiter voor het laatst.

Na een puntloze novembermaand begon feestmaand december uitermate feestelijk voor Moerse Boys. Een overtuigende overwinning, met veldspel dat tot tevredenheid stemde. Gelet op de overige uitslagen in de Vierde Divisie was een zege ook gewoon broodnodig, maar daar moet het vlaggenschip niet teveel mee bezig zijn. Focus op de eigen wedstrijden. Te beginnen volgende week, uit bij Nuenen. Tot dan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Justin Houtzager – Rik Mol – Daan van den Broek – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp