Einde van een tijdperk: Moerse Boys degradeert uit Vierde Divisie

U bevindt zich hier:
/ Einde van een tijdperk: Moerse Boys degradeert uit Vierde Divisie

Moerse Boys is gedegradeerd. Het avontuur in de Vierde Divisie, dat volgde op de historische promotie in 2019, is voorbij. Vier minuten stond het vlaggenschip zondag virtueel op een nacompetitieplaats, maar aan het eind van de rit bleek plek veertien geen haalbare kaart. RKSV Nuenen won op een goed bevolkt Akkermolen met 2-1. Moerse Boys zakt af naar de Eerste Klasse.

Ovationeel applaus
Natuurlijk was er direct na afloop teleurstelling. Want als sporter of supporter wil je altijd winnen. Streef je het hoogst haalbare na. Maar al snel maakte die teleurstelling plaats voor trots en realisme. Een ovationeel applaus daalde neer op Akkermolen. Van de supporters. Voor de spelers en staf. Als blijk van waardering. Als teken van dankbaarheid. Het was goed zo. Dat het avontuur op dit ongekende niveau eindig was, daarvan waren de meesten zich wel bewust. Dit kon niet eindeloos blijven duren. Maar Moerse Boys heeft er toch maar gestaan, tussen amateurvoetbalgiganten als Baronie, OJC Rosmalen en UDI’19. Onvergetelijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Moerseboys (@moerseboys)


Emoties waren er volop. Tranen ook. Want het was niet zomaar een zondag. Het was ook een zondag van afscheid nemen. Van hoofdtrainer Jurgen Arnouts bijvoorbeeld, die de aanwezigen wist te raken met een emotionele afscheidsspeech en de hele avond een muts droeg van Rudo Bouw. Een ode aan vriend en clubman Rudo Gommers. Het afscheid na negen jaar als hoofdtrainer liet de succesvolste trainer ooit allesbehalve onberoerd.

Afzwaaiende spelers
En dan waren er nog de afzwaaiende spelers. Ieder met een eigen verhaal. Sjors en Marvin bijvoorbeeld, twee schakels van de geroemde succesgeneratie die vanwege blessureleed noodgedwongen stoppen. En Lars, die als verdediger zoveel beter is dan hij zelf denkt en naar zijn vrienden bij vv Achtmaal verkast. Afscheid nam ook Sietse, die vier jaar geleden zijn geluk beproefde bij Moerse Boys en met zijn snelheid en duelkracht veel corrigeerde. En Justin, die ook in 2019 neerstreek en al snel uitgroeide tot een onmisbare en geliefde kracht. En tot slot natuurlijk Daan, een van de beste voetballers die onze vereniging ooit voortbracht. Met trillende stem deed hij zijn dankwoord, opgevolgd door een ovationeel applaus op een zonovergoten terras. Het was mooi zo.

Het einde van een tijdperk. Zo kan je dit competitie-einde best omschrijven. Een tijdperk van tien jaar waarin Moerse Boys de top van het regionale amateurvoetbal bestormde met drie promoties. Waarin de club verder opbloeide en steeds weer positief in het nieuws kwam. Waarin die gasten op het veld het publiek langs de lijnen telkens weer vervulde met trots. Een deel van de eerder genoemde succesgeneratie zwaait af. Dat riep deze zondag nog maar eens mooie herinneringen op naar vervlogen tijden. En gefeest werd er natuurlijk ook op het volgepakte terras. Degradatie of niet.

Goed nieuws uit de Achterhoek
Dat Moerse Boys degradeerde, was gezien het verloop van de competitie niet eens een grote verrassing. Bijna het gehele seizoen stond het onder de gevreesde degradatiestreep. Het degradatiespook was nooit ver weg. Zondag was de opdracht kraakhelder: alleen bij een overwinning van Moerse Boys én een verliespartij van Silvolde, volgde er nacompetitievoetbal. Bijna ontvouwde dat scenario zich nog. In een sterke eerste helft had Cas vanaf elf meter voor de openingstreffer gezorgd, nadat hij zelf ten val was gebracht. Toen Silvolde vervolgens twintig minuten voor tijd op achterstand kwam, lonkte plots nacompetitie.


Een minuut of vier na dat heuglijke nieuws uit de Achterhoek waren de rollen echter alweer omgedraaid, omdat Nuenen de gelijkmaker produceerde.  Plots was Akkermolen muisstil. Een fikse klap die de oranjehemden niet meer te boven kwam. Jurgen bracht met Dave nog een extra aanvaller, maar een serieus slotoffensief kreeg nooit gestalte. In de allerlaatste seconde werd het zelfs uit de omschakeling nog 1-2 voor Nuenen, toen doelman Tom bij een hoekschop als ultieme poging mee naar voren was gegaan. Direct blies de arbiter af.

Een poosje was er doodse stilte. Spelers lieten zich vallen op het gras. Het besef dat het voorbij was, daalde in. Maar de stilte werd al snel opgevolgd door een oorverdovend applaus. Met opgeheven hoofd stapten de spelers van het veld. Het riep herinneringen op aan 2017, toen Moerse Boys degradeerde uit de Eerste Klasse en het verslag in BN De Stem eindigde met de woorden: ‘Moerse Boys degradeert, maar blijft massaal gesteund.’ Dat zal nu niet anders zijn. Het is mooi geweest.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Gijs Klep – Justin Houtzager – Ties Bastiaensen – Cas van den Broek – Bart van den Broek – Job de Meijer – Daan van den Broek.

Verslag BN De Stem: klik hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp