Eerste nederlaag na offday Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Eerste nederlaag na offday Dames 1

Moerse Boys dames 1 is er zondag niet in geslaagd de punten in eigen huis te houden. Riel Dames 1 ging er met de drie punten vandoor en daar was weinig op af te dingen.

De voortekenen waren nog wel redelijk veelbelovend. Moerse Boys is de competitie goed gestart met twee overwinningen, terwijl Riel één puntje bij elkaar wist te voetballen. Daarnaast sloten er weer wat spelers aan in de selectie en al met al hadden de oranjehemden er zin in om de sterke seizoensstart een vervolg te geven op eigen bodem. Met Lara en Lotte vanuit dames 2 op de bank wordt er op een druilerig en stil Akkermolen afgetrapt om 09:45 uur.

De jonge Finn Snepvangers is leidsman van dienst deze ochtend en ziet ook dat Moerse Boys een aardig begin kent. Het is niet zo dat de thuisploeg direct duidelijk de bovenliggende partij is, maar de voorsprong na 12 minuten is niet onterecht. Sigi jaagt de bal op schitterende wijze vanaf een metertje of 20 de haak in en brengt Moerse Boys daarmee op 1-0.
De Moer heeft moeite om de bal in de ploeg te houden en vijf minuten na de openingstreffer staat er plots 1-1 op het scorebord. Een zeldzaam slippertje in de laatste linie geeft Riel een schietkans en de bal wordt onberispelijk tegen de touwen geschoten. Moerse Boys heeft niet direct een antwoord en weer niet veel later komen de bezoeksters zelfs op voorsprong. Een corner zorgt voor chaos en uiteindelijk de voorsprong voor Riel.

Terwijl het strijdplan op voorhand duidelijk was, is hier tijdens de wedstrijd weinig van terug te zien en zo voetbalt de Moer haar slechtste eerste helft in lange tijd. Het is te statisch, te slap en te stroperig en het zal beter moeten om aanspraak te maken op een goed resultaat.

De tweede helft brengt echter maar mondjesmaat uitzicht op een overwinning. Er wordt wel degelijk hard gewerkt, maar de échte winnaarsmentaliteit, twee weken geleden nog goed voor drie zwaarbevochten punten tegen Virtus, ontbreekt. Toch zou het niet eerlijk zijn om de schuld alleen bij Moerse Boys zelf te leggen. Riel blijkt een uiterst volwassen ploeg die zich prima bewust is van haar mogelijkheden en daar ook naar voetbalt. Met name de aanvalsleidster met nummer 7 blijkt een geslepen en sterke kracht voor de bezoeksters en bezorgt de Zundertse defensie bij elk balcontact het nodige werk.

Een kwartier voor tijd is het dan ook deze speelster die vanuit de counter de wedstrijd beslist en de 1-3 binnenschiet. Moerse Boys perst er nog een slotoffensief uit, maar ook dit komt vandaag niet echt van de grond. Tot de “zestien” wordt er soms aardig gevoetbald maar de Rielse keepster in de problemen brengen lukt zelden.

Na 90 minuten voetbal is het zonnetje inmiddels gaan schijnen, maar toch zijn de druiven zuur voor Moerse Boys Dames 1. VV Riel neemt de punten volledig terecht mee naar huis na een collectieve offday van de oranjehemden.
Zulke wedstrijden zitten er soms tussen en vandaag is gebleken dat de Moer, ook op eigen grond, altijd alles zal moeten geven voor een goed resultaat.

Nu is het zaak om deze nederlaag snel te vergeten en met een frisse blik weer vooruit te kijken. Komende zondag staat er geen competitiewedstrijd gepland, over twee weken gaan we op bezoek bij Vivoo. Een mooie gelegenheid om de draad weer op te pakken en te knallen zoals we dat gewend zijn van de oranje heldinnen van Moerse Boys Dames 1! Vamos!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp