Een keuze met het hart: Moerse Boys en Jurgen Arnouts gaan met elkaar door

U bevindt zich hier:
/ Een keuze met het hart: Moerse Boys en Jurgen Arnouts gaan met elkaar door

In een jaar dat gedomineerd wordt door onrust en twijfel heeft Moerse Boys gekozen voor zekerheid en stabiliteit. Het contract met hoofdtrainer Jurgen Arnouts is met één jaar verlengd tot medio 2022. De samenwerking gaat daarmee het vijfde seizoen in, nadat Jurgen eerder al van 2012 tot 2015 uiterst succesvol was als hoofdtrainer bij Moerse Boys. Dat de contractverlenging relatief vroeg wordt overeengekomen, tekent de tevredenheid over de samenwerking van beide kanten.

Gevoelskwestie
Nog voordat de trainerscarrousel goed en wel op gang is, heeft Jurgen zijn jawoord gegeven aan Moerse Boys. Lang hoefde hij niet na te denken over zijn besluit. “Vorige week dinsdag heb ik een gesprek gehad met de Technisch Commissie. Een dag erna heb ik laten weten dat ik door wil. Ik was er snel uit, heb ook niet verder gekeken.” De keuze voor Moerse Boys is voor Jurgen een keuze met het hart. Het hart dat als kind van de club sowieso al oranje-wit kleurde. “Het is een gevoelskwestie. Het gevoel is nog steeds goed. Bij de club én bij de spelersgroep.”

‘Het gevoel’ is goed. Jurgen herhaalt het meermaals. En dat is niet zomaar. Afgelopen maanden werd de hoofdtrainer positief verrast door zijn spelersgroep. “De gretigheid die mijn spelers uitstraalden na de zomerstop, de drive waarmee ze trainden… Dat was geweldig om te zien. De spelers waren na de lange zomerstop fitter dan ooit tevoren. Dat zij ook met mij door willen, betekent voor mij natuurlijk ook veel. Voor sommigen wordt het al het achtste seizoen met mij als trainer. Nagenoeg alle spelers hebben tevens de intentie uitgesproken zelf ook door te gaan bij de selectie. Dat geeft een bepaalde zekerheid. Een spelersgroep die net zo gretig is als de mijne, vind je niet snel. Met deze groep wil ik verder.”

Linkerrijtje
De selectie heeft duidelijk indruk gemaakt op Jurgen. Dat blijkt wel als hij spontaan zijn ambities op tafel gooit. “Mijn ambitie is om richting het linkerrijtje van de Hoofdklasse te gaan. Dat kan met deze spelersgroep. Die uitdaging ga ik graag met ze aan. Deze groep kan stappen blijven maken. Daarbij komt dat bij veel andere verenigingen het voetbal anders beleefd wordt. Daar is de binding niet zoals hier. Bij zulke clubs is het maar de vraag of ze het niveau van vóór Corona kunnen doorzetten. Ik voorzie voor Moerse Boys een mooie toekomst in de Hoofdklasse.”

Wat de nabije toekomst brengt, is ongewis. Wordt het seizoen 2020-2021 nog afgerond? Wordt 2021-2022 een ‘normaal’ voetbaljaar? Vragen voor nu. Creatief zocht de technische staf de voorbije maanden naar oefenvormen om de spelersgroep bezig te houden, maar het gemis van het ‘oude normaal’ is groot. “De spanning, de wedstrijden, natuurlijk mis je dat. Een oranje gekleurd sportpark, een pilsje in de kantine… het zijn de dingen die voorheen normaal waren. Hopelijk is alles snel weer zoals voorheen.”

Overige stafleden
Naast Jurgen heeft ook Moerse Boys 2-trainer Dirk Godrie zijn verblijf op Akkermolen met één jaar verlengd. De Belgische tacticus gaat op voor zijn tweede seizoen in Klein-Zundert. Ook keeperstrainer Ron Nouws blijft in zijn huidige rol actief. Verzorger Ron Traets heeft intern kenbaar gemaakt dat hij gaat minderen. Wel zal de vriendelijke Wouwenaar verbonden blijven aan onze vereniging.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp