Dubbelslag voor JO10-1

U bevindt zich hier:
/ Dubbelslag voor JO10-1

Vanuit de underdog positie gingen we de uitwedstrijd tegen BSC in. Om BSC nog meer in de favorietenrol te duwen hebben we 2 spelers rust gegeven en hebben we onze selectie weten te versterken met Tim Cools uit de JO9-2.

Ook in het technisch kader waren de nodige veranderingen doorgevoerd. Alles voor het resultaat!

Het belang was duidelijk. Er moest gepresteerd worden, als het even kon ook nog met goed voetbal.

Na het eerste fluitsignaal was Moerse Boys direct bij de les en werd het publiek getrakteerd op een spannende wedstrijd. Moerse Boys liet zich niet van de wijs brengen door de tegenstander en kon zodoende de rust ingaan met een nipte 2-3 voorsprong. Het technisch duo presenteerde tijdens de pauze nog enkele gewaagde tactische ingrepen. Zouden de spelers al dusdanig ver zijn dat dit ook uitgevoerd kon worden in de praktijk?  Het moest allemaal gaan blijken in de tweede helft. Daar lieten onze jongens zien wat ze in hun mars hadden. De drie punten werden na een knappe 4-9 overwinning mee naar huis genomen.

Het talent dat ons team liet zien is vervolgens niet geheel onopgemerkt gebleven in de voetbalwereld.

Trainers van profclub N.A.C. lieten blijken ook graag eens een keer met de kwaliteiten in ons team aan de slag te willen. Zo kwam het dat woensdagavond onze trainer mocht toekijken hoe 2 trainers van N.A.C. hun trainingsstof op onze talenten konden toepassen. Een geslaagde avond!

In de thuiswedstrijd tegen Unitas ’30 moest blijken of deze training zich zou vertalen in de nodige progressie. Met de laatste thuiswedstrijd nog vers in het geheugen moest het nu echt ook een keer op sportpark Akkermolen gebeuren. De groep was compleet. De wedstrijd werd gestart. De eerste fase stond in het kader van aftasting. We speelden niet in de gebruikelijke 1-2-1-2 opstelling, maar in de 1-2-1-3 variant. De tegenstander bleek ook een extra speler te hebben opgesteld, dus die truc van onze coaches bleek geen extra vrije speler op te leveren. Die vrije speler moest dan maar gecreëerd worden vanuit goed positiespel, veel beweging en individuele acties. Moerse Boys slaagde er in om de eerste goal te scoren. Een voorsprong die niet meer werd weg gegeven. Unitas ’30 kon heel even in het spoor blijven. Na de rust begon Moerse Boys te lopen als een goed geoliede machine. Slechts 3 tegendoelpunten werden geïncasseerd. Zelf wist ons team 10 keer te scoren. Als onze verslaggever zich niet vergist heeft, zijn de doelpunten verdeeld over alle spelers van Moerse Boys! Thijs, Joost, Mick, Yehya, Lynn, Jop en Ties met een pegel van afstand zorgen dat de handen van het publiek op elkaar gingen. Tevreden kon de begeleiding de 10-3 overwinning doorgeven! Met een goed gevoel gaan we op naar de volgende wedstrijd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp