Door het oog van de naald: Dames 1 gaat de nacompetitie in!

U bevindt zich hier:
/ Door het oog van de naald: Dames 1 gaat de nacompetitie in!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – “Het moet weer spoken op Akkermolen.” Waarom moet het spoken? Nou, omdat Moerse Boys Dames 1 de punten keihard nodig heeft om voor het sluiten van de markt van de laatste plaats af te komen. In de 18e en laatste speelronde kwam nummer 5 GSBW Dames 1 op bezoek op Akkermolen. Om directe degradatie te ontlopen, moest de ploeg punten pakken en tegelijkertijd duimen dat concurrent Helvoirt dat niet deed. In dat geval verzekert Moerse Boys zich van een plekje in de finale van de nacompetitie.

Gespookt heeft het afgelopen zondag zeker op Akkermolen. In de eerste helft was dat echter niet in de juiste zin van het woord. Van goed voetbal was niet echt sprake vanuit de kant van Moerse Boys, maar op basis van strijdlust weten de oranjehemden een hand vol prima kansen bijeen te spelen. Echter was de Moer te onrustig en onzuiver in de afronding, alsof een spook de oranjewitten opjaagde in de afrondende fase. Zo krijgt eenmaal Noa en meerdere malen Lauri de kans om Moerse Boys op 1-0 te schieten, maar gaat het bij de afronding mis. Vooral de kans van Noa, die na 5 minuten door een heerlijke steekbal van Chanel wordt weggestuurd, had de Moer een droomstart kunnen geven. Echter was het de jongeling en de thuisploeg niet gegund.

Naast het spook dat Moerse Boys op de hielen zat, doet ook de defensie van GSBW een duit in het zakje om de aanvallen van de Moer onschadelijk te maken. Een vrije trap van Sigi is een prooi voor de Goirlese doelvrouw, terwijl een poging van Mira op aangeven van Sigi ternauwernood geblokt kan worden door de GSBW-defensie. Tot slot krijgt linksback Iefke het op haar heupen. De rappe Iefke maakt een goede actie en haalt de achterlijn, maar haar voorzet eindigt in de handen van de GSBW-goalie. Kansen en mogelijkheden genoeg dus, maar Moerse Boys laat het na haar inzet te belonen.

GSBW kende in de eerste helft ook zeker haar mogelijkheden. Zo zijn de gasten gevaarlijk uit corners en vrije trappen. De Moer komt een aantal keer goed weg bij hachelijke situaties voor het oranjewitte doel. Daarnaast mag het ook eenmaal Renske hartelijk bedanken voor haar geweldige reflex. De spits lijkt vogelvrij een hoekje uit te kunnen kiezen, maar gelukkig voor de Moer kiest zij de hoek waar Renske met een sliding de bal uit het goal kan tikken. Zo blijft het lang 0-0, maar luttele seconden voor het rustsignaal wordt er toch nog gescoord. Het lukt GSBW wel om kalm te blijven in scoringspositie en zo weten de gasten met een 0-1 voorsprong de rust in te gaan. Een ander spook, het degradatiespook, doet nu ook serieus haar intrede voor Moerse Boys.

De eerste helft lijkt haast een samenvatting van het gehele seizoen. De Moer werkt keihard, maar vergeet zichzelf te belonen. Opgeven is echter geen optie en gezien de tussenstand liggen er nog volop mogelijkheden om het tij te doen laten keren. Met die gedachte stapt Moerse Boys ook het veld weer op, maar de eerste vijf minuten lijkt de Moer niet helemaal bij de les. GSBW deelt de lakens uit en de oranjewitten stellen daar bar weinig tegenover. Gelukkig weet de Moer zich schadevrij door deze fase heen te loodsen.

Op het uur lijkt het voor Moerse Boys eindelijk de goede kant op te gaan spoken. Sigi maakt de bal vrij op het middenveld en stuurt vervolgens de van Dames 2 geleende Lotte de hoek in. Lotte maakt haar actie en levert een prima voorzet af. Lauri zet haar hoofd tegen de bal en in de uiterst verre hoek stuitert deze binnen. De haast bevrijdende gelijkmaker wordt goed gevierd door de oranjehemden. Het doelpunt lijkt Moerse Boys over het dode punt heen te tillen, want nadien weet de ploeg zich weer vaker voor vijandelijk doel te melden. Zo mag Jessey in minuut 67 aanleggen voor een vrije trap rond de middellijn. Jessey slingert de bal richting de doelmond waar Mira het nodige gevaar weet te stichten. Helaas weet de doelvrouw tijdig in te grijpen voordat de Moer er zowaar met de voorsprong vandoor gaat.

Met nog een ruime twintig minuten te gaan, staan de bordjes nu wel de goede kant op voor Moerse Boys. Helvoirt staat achter tegen Hontenisse en mocht dat zo blijven, dan heeft Dames 1 aan één punt genoeg om de nacompetitie te bereiken. Met vereende krachten strijden de oranjehemden richting het einde. Robin en Jessey werken zich een slag in de rondte op het middenveld, terwijl Dorris en Chanel opnieuw een ijzersterk duo vormen centraal achterin. Eenmaal komt de Moer goed weg wanneer de spits van de gasten vrij uit kan halen. Het “afwerkspook” dat Dames 1 de eerste helft achterna zat, lijkt nu op de schouder van de GSBW-spits te zitten. De afwerking is niet goed genoeg waardoor Renske niet in actie hoeft te komen. Moerse Boys haalt opgelucht adem.

Spanning blijft nog steeds troef op het Klein-Zundertse A-veld met de minimale marge in het achterhoofd. Met spoken is het echter ook nog niet klaar. Zo’n tien minuten voor tijd lukt het de Moer namelijk om de “nacompetitie-marge” te vergroten. Dietske heeft een sterke verdedigende actie in huis en stuurt tegelijkertijd, door mistasten van de GSBW-defensie, Lotte op avontuur. Lotte blijft kalm en doet haar oude en nieuwe ploeggenoten een groot plezier door de 2-1 te laten aantekenen! De o zo begeerde plek 9 mag Dames 1 nu niet meer ontgaan!

De minuten tikken tergend langzaam weg, maar wanneer de scheids na 90 minuten voor het laatst op zijn fluit blaast, is de ontlading groot op het A-veld. Dames 1 slaagt in de opdracht om directe degradatie te ontlopen en mag zich op gaan maken voor de nacompetitie. Een puike prestatie van een hardwerkend collectief dat door het oog van de naald kroop.

De nacompetitie voor Moerse Boys Dames 1 bestaat uit slechts één wedstrijd. Op 11 juni wacht de Moer een beslissingswedstrijd om zich te verzekeren van nog een jaar 2e klasse vrouwenvoetbal op Akkermolen. Tegenstander en locatie volgen nog, maar omcirkel zondag 11 juni alvast in uw agenda!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp