Door Brobbey geïnspireerd Dames 1 pakt de winst

U bevindt zich hier:
/ Door Brobbey geïnspireerd Dames 1 pakt de winst

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Iedereen een beetje Brobbey. Dat was de hoofdmoot in de voorbespreking voor de wedstrijd tegen GSBW. Uiteraard werd toen eerst de aandacht gevestigd op spitsen Lauri en Lotte, maar voor iedereen geldt dat een beetje Brobbey geen kwaad kan. Het doel onder vuur nemen en op zoek gaan naar het geluk mag Moerse Boys Dames 1 immers wel wat vaker doen. Wellicht speelde ook het imposante fysiek van de Ajax-spits een rol tijdens de voorbespreking, want tegen het fysieke sterke GSBW diende de Moer ook haar spierballen te laten zien.

Waar Brobbey in minuut 39 namens Ajax deze zondag de score wist te openen, bleef Moerse Boys de eerste helft droog staan. De ploeg werkte hard, maar had moeite met het vinden van een gaatje door de GSBW-defensie. Dit kwam mede doordat de gasten het erg druk maakte rond de eigen zestien. Wel kreeg de Moer wat mogelijkheden. Zo wist Mira het doel van afstand onder vuur te nemen en Lauri op aangeven van Lotte een poging te wagen, zonder succes helaas. Op slag van rust kreeg de Moer haar grootste kans van het eerste bedrijf. Dorris veroverde bal en stuurde met een heerlijke pass Lotte op avontuur. Schuin voor de goal was de kans niet aan Lotte besteed en belandde de bal in het vangnet. Nog geen Brobbey dus voor rust.

Doelvrouw Fabiënne had het rustig de eerste helft. Eenmaal moest ze handelend optreden bij een Goirlese-voorzet, maar samen met linksback Iefke werd het gevaar geruimd. Al bij al was het zodoende niet bepaald een eerste helft waar de vonken van af vlogen. Dat moest na rust duidelijk anders.

Met Minke en Vera in de ploeg begint de Moer aan het tweede bedrijf. Waar de vonken in het eerste helft dus mistte, waren die bij aanvang van de tweede helft nadrukkelijk aanwezig. Als eerste was het de beurt aan GSBW. Moerse Boys lijkt nog niet helemaal wakker te zijn en de gasten profiteren daar bijna van. Gelukkig staat Fabiënne prima op haar post en weet zij haar doel schoon te houden. Enkele minuten later krijgt Moerse Boys de kans om de score te openen, maar op bijna miraculeuze wijze beland de bal niet in het doel. Iefke verovert de bal en stoomt op via de linkerflank. Een breedtepas op Lotte geeft de spits een schietkans. De keepster moet lossen en Sigi is er als de kippen bij om de bal op te pikken. Uit een moeilijke hoek besluit Sigi om de bal voor te geven naar Lotte die ondertussen op de vijfmeter staat. De poging van Lotte wordt knap gered maar opnieuw valt de rebound voor een oranjehemd. Ditmaal is het Chloé die de bal terug voor het doel kan brengen en opnieuw is Lotte de gevonden vrouw. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen, maar een poging met de knie is opnieuw niet doeltreffend. Moerse Boys baalt, GSBW haalt opgelucht adem.

In het vervolg weet Moerse Boys nog enkele mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Maar zo groot als de kansen die het heeft gehad wordt het eigenlijk niet meer. Eenmaal weet Lotte met een prima steekbal Minke te vinden, maar haar poging beland in het zijnet. Dat de wedstrijd ondertussen ook fysiek veel vraagt, wordt duidelijk. De Moer lijkt het conditioneel wat zwaarder te krijgen en GSBW begint wat meer aan te dringen. Mira en Chanel weten de boel centraal achterin goed dicht te houden en eenmaal laat Fabiënne haar kwaliteiten zien met een prima redding. Een keer komt Moerse Boys ontzettend goed weg. Uit de rebound van een GSBW corner wordt de bal kiezelhard tegen lat geschoten. GSBW baalt, Moerse Boys haalt opgelucht adem.

Zo kruipt de wedstrijd richting zijn einde en lijken beide ploegen genoegen te moeten nemen met een puntendeling. Gezien het spelbeeld zou dat ook een terechte uitslag zijn. De wedstrijd is echter pas gelopen als de het eindsignaal heeft geklonken en dus kan er altijd nog een winnaar komen. En die gaat er ook komen. GSBW zoekt nog eenmaal de aanval. Moerse Boys weet met een duel op het middenveld de bal over te nemen. Een duel waar overigens ook voor een overtreding gefloten had mogen worden. Het fluitje klinkt echter niet en Minke stuurt Lotte nog één keer op avontuur. Waar het Lotte vandaag één op één en vanaf de vijf meter niet lukte om te scoren, lukt het vanaf zo’n beetje de achterlijn wel om de bal in het doel te krijgen. Een boogbal over de keepster beland via de paal in het doel. Vreugde alom op het Klein-Zundertse A-veld. Eindelijk een echt (Lotte) Brobbey moment, in de dying seconds!

Zo weet Moerse Boys Dames 1 met een 1-0 overwinning de drie punten te pakken tegen GSBW. Een overwinning die ervoor zorgt dat beide ploegen stuivertje wisselen op de ranglijst. Daarnaast heeft de Moer nu ook evenveel punten verzameld als het gehele vorige seizoen, een knappe prestatie van de ploeg!

Komende dinsdag kan de Moer opnieuw aan de bak om het puntenaantal uit te breiden. Het reist dan af naar Hoogerheide (sportpark Jac van Hoek van METO) voor de inhaalwedstrijd tegen Vivoo. Aftrap is dinsdag om 20:00 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp