Doelpuntenmachine Moerse Boys MO17 scoort er opnieuw op los

U bevindt zich hier:
/ Doelpuntenmachine Moerse Boys MO17 scoort er opnieuw op los

Dat de MO17 in een prima vorm verkeerd, moge duidelijk zijn. Met 9 punten uit 3 wedstrijden in de eerste fase is het vertrouwen dan ook terecht groot. Een blik op de ranglijst gaf echter direct reden om niet achterover te gaan zitten. De tegenstander van deze week, Beek Vooruit MO17, zal Moerse Boys van wat meer tegenstand gaan voorzien. Donderdag werd bij aanvang van de training dus iedereen op scherp gezet. Nagenieten van de overtuigende 6-0 overwinning waarbij DSE is gepakt, zat er niet in. Missie Kampioenschap is daarvoor immers te belangrijk.

Dat Moerse Boys het vandaag niet cadeau zou krijgen, werd al snel duidelijk. Heel snel zelfs. De bal was goed en wel één minuut aan het rollen of Maud kon deze al uit het net vissen. Beek Vooruit maakte gretig gebruik van de snelheid in hun voorhoede. Voor Moerse Boys was het een ongekende weelde. Het eerste tegendoelpunt van het seizoen, maar ook de eerste achterstand in deze jaargang. Zaak dus om de rug te rechten en veerkracht te tonen.

De oranje witten laten al snel zien uit het juiste hout gesneden te zijn. De MO17 weet zich namelijk voor het doel van de Bekenaren te melden. De snelheid van Minke de Bruijn staat hierbij aan de basis. In de 5e minuut weet Lynn haar met een lange bal te bereiken. Na een wedstrijdje hardlopen is Minke de winnaar. Eenmaal voor het vijandelijke doel gaat haar poging recht op de keeper. Iets wat haar deze middag vaker overkwam. Zo ook in 10e minuut na een goed uitgevoerde counter via Minke Snepvangers en Bloem. Opnieuw weet Minke de Bruijn het net niet te vinden.

Een spannende wedstrijd ontspon zich op het hoofdveld van Beek Vooruit. Moerse Boys zocht naar de gelijkmaker maar het moest tegelijkertijd ook oppassen dat het niet tegen de 2-0 aanliep. Lynn staat scherp en weet vele aanvallen te onderbreken. Hiermee bewijst zij nog maar eens haar waarde voor het team. Ook Liz en Debby moesten aan de bak, maar deden zonder morren hun taak. Zo zorgen zij ervoor dat de schade beperkt blijft en Moerse Boys nog altijd uitzicht houdt op een goed resultaat.

Dat uitzicht wordt halverwege de eerste helft een stuk mooier wanneer de gelijkmaker werd geproduceerd. Guusje speelt de bal strak in op Bloem die vervolgens Minke Snepvangers weet te bereiken. Minke draait goed weg en schuift de bal in de verre hoek. De MO17 heeft haar gelijkmaker te pakken en gaat op zoek naar meer.

De dieselmotoren lijken warmgedraaid want de oranjehemden beslissen nog voor rust de wedstrijd. Joy en Quinty betreden het veld en direct laten zij zich gelden. De handen kunnen in de 25e minuut alweer de lucht in na een mooie aanval. Deze aanval begint bij Emely. De sterke verdedigster verovert de bal en speelt direct Quinty in. Quinty en Minke de Bruijn maken een mooie een-twee (inclusief panna). Quinty is vervolgens niet zelfzuchtig en geeft Joy een niet te missen kans. Joy weet hiermee wel raad en zet de Klein-Zundertenaren op voorsprong.

Het tandem Quinty-Joy is zo’n tien minuten later opnieuw succesvol. Quinty haalt de achterlijn en geeft voor op Joy, die onverbiddelijk is en de 1-3 maakt. Dat bleek uiteindelijk een opmaat voor een razende vijf minuten voor rust. De ploeg weet namelijk nog tweemaal doel te treffen. Als eerste is het opnieuw Joy die scoort. Ditmaal ging ze zelf met de bal op avontuur en de spits prikte deze koelbloedig in het doel. Vlak voor het rustsignaal laat de MO17 haast haar beste voetbal zien. Een combinatie tussen Bloem, Joy en Quinty belandt voor de voeten van Minke de Bruijn die haar verdiende doelpuntje meepikt.

Na 1 minuut was het 1-0, na 40 minuten was het 1-5. Een mooi voorbeeld van de rug rechten. Waar in voorgaande jaren regelmatig de kopjes gingen hangen na een achterstand, leek vandaag haast het scoringsmonster op te staan. Terechte complimenten dus in de rust. Echter werd er meteen op gehamerd scherp te blijven en zorgen er alles uit te halen wat er in zit. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. Joy was op aangeven van Hamdi in de 41e minuut al dicht bij haar vierde doelpunt deze zaterdag. In de 42e minuut was het dan wel raak, ditmaal op aangeven van Minke de Bruijn.

Moerse Boys ging vrolijk verder met aanvallen. De voorzettips van een week geleden aan het adres van Minke de Bruijn lijken al snel resultaat te geven want opnieuw heeft ze een heerlijk voorzet in huis. Hamdi wordt de kans geboden, maar helaas weet ze het doel niet te vinden. Aan de andere kant is het dan wel op eens raak. Het is de eerste keer dat Beek Vooruit zich meldt op de helft van de Moer. Met snelheid is de oranje witte verdediging verslagen en ook Guusje is kansloos in de korte hoek. Een tegenvaller voor de MO17, maar nog niks aan de hand gezien de 2-6 voorsprong.

Beek Vooruit weet nog eenmaal voor het doel te komen bij Guusje en zelfs ook te scoren, ware het niet dat stand-in vlagger Martin had geconstateerd dat de bal uit is geweest. Hierna was het weer de beurt aan Moerse Boys. De MO17 was eigenlijk non-stop in de aanval. Het beste voorbeeld was hiervan misschien wel de verdediging. Liz en Debby fungeerde als opkomende backs een voegde hierbij een nieuwe dimensie toe aan het aanvalsspel. Rechtsbuiten Kim combineerde goed met de opkomende Debby aan de rechterkant, waar veel dreiging vanaf kwam. Ook Maud, die als voorstopper was opgesteld, zocht veelvuldig fanatiek de aanval waar dat kon.

De ploeg had er dus nog zin in en met name Minke Snepvangers wilde haar seizoenstotaal nog wat opkrikken. De captain liet de lat al trillen met een harde uithaal.  Een kwartier voor tijd zat het geluk wel aan haar zijde via opnieuw een mooie combinatie. Bloem stoomde op met de bal aan de voet. De technicus speelde diepe spits Joy in, die liet zien ook als aangever te kunnen fungeren. De bal wordt namelijk via Joy naar Minke Snepvangers gekaatst die overtuigend de 2-7 binnenschoot. Ook het slotakkoord was voor Minke, die via een mooie actie haar hattrick compleet maakte.

Na 80 minuten werd er afgefloten met een 2-8 eindstand. Een duidelijke uitslag die met wat meer precisie nog hoger uit had kunnen vallen. Echter kan er geconcludeerd worden dat de MO17 zich als doelpuntenmachine ontpopt met 24 doelpunten (!) in 4 wedstrijden. Het is te hopen dat de Moer deze lijn doortrekt naar komende week. Dan staat er een sleutelduel op het programma voor Missie Kampioenschap. Concurrent en angstgegner Zundert/Wernhout is dan de tegenstander. De nummers 1 en 2 tegen elkaar én een derby. U weet dus genoeg, alle support is nodig komende zaterdag! 13:00 uur op de Akkermolen, komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp