Desastreuze slotfase komt ‘rood’ Moerse Boys duur te staan

U bevindt zich hier:
/ Desastreuze slotfase komt ‘rood’ Moerse Boys duur te staan

Een wedstrijd die lang zorgeloos verliep, kende voor Moerse Boys zaterdag een desastreus slot. Terwijl de schemering zijn intrede deed, gaf Klein-Zunderts trots tegen Almkerk een overwinning uit handen. Daarbovenop incasseerde het in de absolute slotfase ook nog twee rode kaarten, waardoor het Klein-Zundertse kamp een bijzonder nare nasmaak overhield aan het treffen. Het werd 2-2.

Unieke kans
Doodse stilte na het laatste fluitsignaal. Geen ovationeel applaus, geen erehaag. Niets van dat. Teleurgesteld dropen spelers, staf en supporters af. Moerse Boys liet een unieke kans op een overwinning glippen in de absolute slotfase. Tel daarbij de rode kaarten van Joris en Damian op en je begrijpt dat het vlaggenschip met de pest in het lijf van het veld stapte.

En dan te bedenken dat er na pakweg een uur spelen geen vuiltje aan de lucht was. Halverwege bestelde het oranje-witte kamp nog met goed gemoed een biertje in de kantine. Moerse Boys had na twintig minuten via een subtiele voetbeweging van Damian de score geopend en was bovendien de bovenliggende partij. Mogelijkheden waren er voor Cas en Bart, een enorme kans voor Dennis. Laatstgenoemde slaagde er niet in om een fraaie steekbal van Cas om te zetten in een doelpunt. Aan de overzijde hoefde Tom slechts éénmaal redding te brengen. Kortom: een eerste helft zoals je hem graag ziet.

Fraaie spitsengoal
Ook in de eerste twintig minuten na rust wees niets erop dat de overwinning Moerse Boys nog zou ontglippen. Almkerk stichtte nauwelijks gevaar, terwijl Dennis zijn misser van de eerste helft meer dan goed maakte met een fraaie spitsengoal. Hij ontving de bal van Joris, gebruikte zijn lichaam goed en trapte met links feilloos raak. Als Cas luttele minuten later ook nog voor 3-0 had getekend, dan was het waarschijnlijk einde verhaal geweest. De nummer tien profiteerde bijkans van Almkerks geschutter, maar ging – al dan niet door toedoen van de doelman – onderuit op weg naar het doel. Tot ongeloof van het thuispubliek bleef een fluitsignaal voor een overtreding uit.


Desalniettemin had Moerse Boys zijn zaakjes uitstekend op orde. Almkerk had zichtbaar moeite met én de erbarmelijke staat van het veld – de bal hobbelde zo nu en dan alle kanten op – én de felheid van de thuisploeg. Het wist zich daar lange tijd geen raad mee. Bij Moerse Boys kende Guus een zeer degelijk basisdebuut. Hij speelde in plaats van Ties, die waarschijnlijk maanden uit de roulatie is met een kruisbandblessure.

Aansluitingstreffer
En toch ging het dus nog faliekant mis op Akkermolen. De eerste tekenen van het verval kwamen zo’n twintig minuten voor tijd, toen de gasten met een loepzuivere schuiver de aansluitingstreffer produceerden. Maar zelfs in de fase daarna kon Almkerk nauwelijks een vuist maken. Een serieus slotoffensief bleef uit. Sterker nog, met een knappe kopbal was Dennis nog het dichtstbij een treffer. De zweef van de sluitpost was fraai, waarna Damian zich verslikte in de rebound. Een dure misser, zo zou blijken.

Het moment waarop de Moerse Boys-aanhang de handen voor de ogen sloeg van ongeloof, volgde in de negentigste minuut. Een diepe bal viel tussen Joris en Tom in, waarna eerstgenoemde zich vergreep aan de doorgebroken aanvaller. Bal op de stip en een rode kaart voor Joris. Tot afgrijzen van velen op Akkermolen ging de strafschop feilloos binnen. Weer greep Moerse Boys naast de zege. Dat Damian in blessuretijd voor een licht duwtje zijn tweede gele kaart ontving, zorgde voor wat extra zout in de wonden. Niet veel later floot de arbiter voor het laatst.


Eén schamel puntje dus slechts. De gedachten gingen deze middag meer dan eens terug naar een week eerder, toen Moerse Boys ook bij ’t Zand verzuimde de wedstrijd voortijdig te beslissen en uiteindelijk zelfs verloor. Een hard gelag. Desondanks was er deze zaterdag pizza na afloop voor de spelers en staf. En het vertrouwde biertje in de kantine. Sommige dingen veranderen nou eenmaal nooit. Rug rechten en weer door, want Moerse Boys liet voldoende hoopgevende dingen zien. Volgende stop: TSC-uit, op 24 maart. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Joris Goossens – Hein Coremans – Bart van den Broek (Sami Hamoudi) – Bas Naalden – Guus Kerstens – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Dennis van Nijnatten – Raad Rasho (Jonas Gommers).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp