De punten van de derby blijven bij Zundert

U bevindt zich hier:
/ De punten van de derby blijven bij Zundert

Vandaag een spannende wedstrijd tegen dorpsgenoot Zundert/Wernhout. Klasgenootjes en vriendinnen die deze middag tegen elkaar gingen strijden. Met de nodige kennis van leider Hans over de tegenstander, wisten we hoe de wedstrijd aan te vliegen.

Na een kort fietstochtje naar sportpark De Wildert kwamen de meiden daar keurig om 12:15 uur aan. Snel omkleden om te horen wat Hans had bedacht. De verwachting was dat Zundert 4-4-2 zouden spelen, dus zou dat ook onze opstelling worden. Shannon begon als altijd onder de lat met voor haar neus Kaatje, Inthe, Isa en Yinthe. Op het middenveld begonnen Julie en Myrthe naast elkaar met aan de zijkanten Lieke en Nynke. Voorin waren het Maud en Britt die het de verdediging lastig moesten maken. Hans legde een en ander uit en er werden wat afspraken gemaakt.

Lindsay zorgde ervoor dat de meiden weer een goede warming-up kregen. De muziek van de tegenstander zorgde voor een gezellig sfeertje op het veld. Na het afwerken op de goal, waar de nodige beauty’s achter Shannon belandde, werden we in de kleedkamer nog even op scherp gezet. De zenuwen waren toch wel voelbaar.

We begonnen goed aan de wedstrijd, die in het begin met name op het middenveld gestreden werd. Lieke en Nynke maakte gebruik van de ruimte die onze spitsen creëerden met als gevolg enkele voorzetten van de zijkanten. Britt en Maud wisten net de voetjes er niet tegen te krijgen. Achterin waren de meiden op hun hoede; Inthe had een grote tegenstander, maar had ze goed onder controle Ook Yinthe en Isa hadden hun handen vol aan de buitenspeelsters van Zundert die toch steeds vaker gevonden werden. Myrthe en Julie hadden het af en toe lastig, maar stopte veel energie in de wedstrijd. Shannon had het aardig rustig, maar moest wel op haar hoede zijn. Voorin was het lastig voetballen, de verdediging van Zundert/Wernhout was sterk. Maud maakte plaats voor Jill en Inthe moest met een blessure het veld verlaten. Luna kwam erbij. Jill ging de strijd aan met de verdediging en kwam er een aantal keer knap langs, maar helaas werd het goal niet gevonden. Achterin werd Yinthe, die hard gewerkt had, gewisseld voor Anna. Die had haar handen eveneens vol aan de snelle speelsters. De meiden werkte hard, maar snakte toch ook wel naar de rust. Deze kwam eigenlijk net drie minuten te laat. Zoals de voetbalwet luidt: scoor je zelf niet, dan valt ie aan de andere kant, was helaas het geval. We werkte de bal achterin niet direct weg, waardoor Zundert/Wernhout kon profiteren en de 1-0 op het scorebord zette. Drie minuten later konden we even op adem komen met een bekertje ranja en een appeltje.

De leiders hadden besloten terug naar ons eigen systeem te gaan om daardoor iets meer aan het voetballen te gaan. In de achterhoede verving Lynn de hardwerkende Isa. Op het middenveld bleven Lieke, Julie en Luna staan. Voorin zouden Theodora, Jill en Jelke proberen de bal achter de keepster te krijgen.

Fanatiek startte de meiden en ze legde net zoveel energie in de wedstrijd als de eerste helft. Hard werken, knokken voor elkaar en vele duels die werden uitgevochten. Het voetbalde wel iets lekkerder en vertrouwder. Julie ging voorop in de strijd, de rest volgde. Het was een mooie strijd om te zien, het spel golfde op en neer en de nodige meters werden door iedereen gemaakt. Dat moest de scheidsrechter ook doen, hij was het eerste slachtoffer, met hevige kramp in beide benen droop hij als eerst af. Snel was een vervanger gevonden en konden we de wedstrijd hervatten. Het spel veranderde weinig, maar de energie leek langzaam weg te zakken. Met nog de nodige wissels probeerde we er nog een doelpuntje uit te halen. Maar ook ditmaal was het de voetbalwet die weer de waarheid bleek; wij scoorde niet, maar Zundert/Wernhout vonden nogmaals het net; een beauty was het, die we in onze warming-up ook gezien hadden, alleen nu aan de verkeerde kant. Niet snel daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en konden we niets meer dan ditmaal onze meerdere te erkennen in Zundert/Wernhout.

Gelukkig mogen we nogmaals tegen Zundert/Wernhout, hopelijk kunnen we dan de punten op ons eigen sportpark houden. Knap gedaan meiden, hard gewerkt en goed geknokt met z’n allen. Trots op julie! Komend weekend lekker carnavallen om daarna weer aan te treden tegen Beek Vooruit. Zien we dan weer zoveel trouwe supporters langs de lijn?!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp