De langste adem bij MB JO10-1

U bevindt zich hier:
/ De langste adem bij MB JO10-1

Een nieuw seizoen en een nieuw team samengesteld uit veelbelovende talenten. De eerste automatismen zijn al ingeslepen op de trainingen. Het jeugdtoernooi als voorbereiding op het moment waar we naartoe gewerkt hebben:

De eerste competitiewedstrijd!

We moesten uit, dus zonder ondersteuning van het thuispubliek en we moesten ook nog naar Beek Vooruit. Een strijd tussen twee clubs met oranje shirts! Dat beloofde geen gemakkelijke wedstrijd te worden.

Veel inzet zou nodig zijn, de passing moest nauwkeurig en scherpte in de afronding was geboden.

Uiterst geconcentreerd begonnen we aan de wedstrijd. Met in het eerste kwart Jop op doel probeerden we daar onze aanvallen al op te zetten. Via Ties en Lynn konden dan Joost en Thijs aan het werk gezet worden. In een enerverend eerste kwart waren beide ploegen in evenwicht. Prachtige doelpunten vlogen aan beide kanten binnen. In het tweede kwart kwam Lynn op goal te staan en waren de andere spelers verantwoordelijk voor de combinaties in het veld. Heel even leken we de grip wat kwijt te zijn en kon Beek Vooruit de leiding nemen. Nog voor rust werd er al wat hersteld door Moerse Boys. Het publiek kon ook op de banken voor de meest prachtige aanval van de wedstrijd. De bal ging vlot van voet naar voet, de loopacties waren perfect van timing, de voorzet op maat en de afronding koel.

Het derde kwart mocht Thijs zijn keeperskwaliteiten laten zien. Waarschijnlijk had Beek Vooruit in de rust wat extra energie gekregen, want ze zetten ons onder druk en kwamen gevaarlijk voor het doel. Thijs wist gelukkig nog vele aanvallen onschadelijk te maken. We stonden wel plots 9 tegen 6 achter.

Gelukkig was daar het laatste kwart nog. We hadden nog een kans, maar dan moest alles op zijn plaats vallen. De spelers werden opgepept. We moesten alles geven, snel op zoek naar de aansluiting. Alles of niets!

Het fluitsignaal voor het laatste deel was daar. Onze leeuwen en leeuwin trokken met alles wat ze nog over hadden ten strijde. Joost had het groene shirt aan en moest zijn doel schoonhouden. Lynn en Ties moesten meedogenloos verdedigen en zorgen voor de inspeelpass naar Jop en Thijs. De apotheose die volgde was ongekend. Als je er niet bij was zal je het niet geloven, maar het gebeurde toch echt. Alles viel op zijn plaats, er werd goed druk gezet, ballen onderschept, de passes waren snel en nauwkeurig, de acties lukten en de ene na de andere aanval werd fraai afgerond. Moers Boys kon gezamenlijk 7 keer de armen in de lucht gooien. Beek Vooruit had geen antwoord meer. De achterstand was omgetoverd naar een ruime voorsprong. De einduitslag was 9 tegen 13 voor de Oranje-Witten uit Klein Zundert. Met dit goede nieuws konden we tevreden terugkeren naar sportpark Akkermolen.  De focus bij de spelers is al weer richting de volgende wedstrijd, maar als leiders en trainer genieten we nog even na van deze goede start.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp