De JO15-1 wint de fysieke strijd van Wernhout JO16-1

U bevindt zich hier:
/ De JO15-1 wint de fysieke strijd van Wernhout JO16-1

Na een goede overwinning op Zundert afgelopen zaterdag stond Wernhout JO16-1 op het programma. De oefenwedstrijd was een mooie mogelijkheid om de fysieke gesteldheid van de spelers te maatstaven. De wedstrijd werd namelijk tegen de JO16-1 gespeeld, één leeftijdscategorie hoger dan die van de JO15-1.

In het begin was het net als tegen Zundert even zoeken. Met veel lange ballen aan weerszijde waren de beginminuten rommelig. Na een kleine tien minuten kwam er meer rust in het spel, lange ballen werden vaker vervangen door korte passes over de grond. Het doelgebied van Wernhout werd vaker bereikt, maar echt grote kansen bleven nog uit. Wellicht ook omdat de Wernhoutse sloopkogel die op het middenveld stond, alles neerhaalden wat zich richting de goal van Wernhout begaf. Dat resulteerde er op dat Twan ongeveer op de rand van de 16 meter werd neergehaald naar een mooie individuele actie. In de tiende minuut schoot Thijs vastberaden de bal over de muur met een mooie afdaling laag in de goal. Na zijn goal kwamen er meer kansen vanuit onze kant. Mede dankzij het hoog druk zetten veroverde de JO15-1 af en toe de bal hoog op de helft van Wernhout, wat gelijk gevaarlijke situaties opleverde. Jorg stond er pas twee minuten in maar zorgde ervoor dat hij vier spelers van Wernhout zijn hielen liet zien. Met een onnavolgbare actie langs de zijlijn gaf hij de bal voor, waar Twan de bal heel goed liet lopen voor de inlopende Thijs die overtuigend de bal tegen het net knalde. Verdedigend stond het goed, waarin weinig werd weggeven. In de eerste helft was één keer de razend snelle buitenspeler van Wernhout onze verdediging te snel af, maar toen stond Cor daar met een goede 1 op 1 redding. Die kwaliteit zou van hem zou de tweede helft helemaal mooi tot het licht komen. Twee minuten voor het rustsignaal werd het hoog druk zetten beloond. Na het veroveren van de bal op de helft van Wernhout, werd Sebas aan de zijkant aan gespeeld. Zijn voorzet schoot door richting Thijs, die na een mooie actie de bal midden bij Twan in de 16 meter kon krijgen, die erg gecontroleerd de 0-3 maakte. Het was rust, waarin we een goede eerste helft speelde met voornamelijk veel kansen voortvloeiend uit het hoog druk zetten.

Met de instructies om voetballend meer het midden te zoeken in plaats van de lange bal kwam het voetbal in de beginfase van de tweede helft terug. Echter werd de wedstrijd steeds fysieker, waardoor voetballende hoogstandjes vaak letterlijk hardhandig de grond in gestampt werden. Wernhout maakte zeker op het middenveld veel overtredingen. Dat met de combinatie dat we in balbezit nog niet de juist positionering hadden op het middenveld, zorgde dat er soms voor dat de opbouw nog niet succesvol verliep. In de 50ste minuut werd de 0-4 gescoord door Minke. Na het goed openen van Jorg van de rechterkant naar de linkerkant waar Minke zich bevond, schoot Minke de bal mooi uit de lucht van een behoorlijke afstand onder de keeper door. Na deze treffer was het voornamelijk Cor die de heldenrol op zich nam. Waar hij in de eerste helft al liet zien dat hij als laatste redmiddel uiterst betrouwbaar is, zorgde hij er in de tweede helft voor dat alle inkomende spelers in de 16 kwamen te stuiten met Cor. Een keer werd hij geholpen door de paal, wat ook een groot deel te danken was aan Armin. Hij rende achter de aanvallende speler aan en met een luidkeelse kreet zorgde hij zijn tegenstander toch van zijn apropos te raken. De wedstrijd eindigde met een 0-4 overwinning.

De overwinning betekende dat de JO15-1 zijn tweede overwinning boekte, de tweede derby heeft gewonnen, voor de eerste keer de nul heeft gehouden, maar misschien nog veel belangrijker het heeft wederom als team gepresteerd. Iedereen ging met elkaar en voor elkaar door het vuur, zeker tegen een fysieker elftal. Een compliment waardig voor de spelers van de JO15-1, doordat wij overal eerder bij de bal waren, had de oudere generatie van Wernhout vaak overtredingen nodig had om de duels te winnen. Daarnaast werd er goede steun aan elkaar gegeven waardoor wij er samen sterker voor stonden.

Zaterdag wordt er geen wedstrijd gespeeld in verband met het Bloemencorso. Volgende week zaterdag staat de eerste officiële wedstrijd op het programma tegen VVR. Op eigen terrein verwacht het een mooi bekerspektakel te worden, waar de winnaar gelijk door is naar de volgende ronde. Hierin kan de JO15-1 zijn goede voorbereiding voor ‘het echie’ laten zien.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp