De eersten der Moerhikanen

U bevindt zich hier:
/ De eersten der Moerhikanen

Wat is er al veel in geïnvesteerd. Maar ook al jaren dat Moerse Boys haar keuze moest verantwoorden. Hier een tegenvaller, daar een stapje terug. Ja, natuurlijk waren er ook mooie momenten, maar dat waren toch vooral tijdelijke oplevingen. Maar na vandaag staat de Moer anders in de wereld. Eindelijk! Ja eindelijk kunnen we de vruchten plukken en met volle trots op de groene plaggen zegevieren. Daar waar we gisteren nog een roepende in de woestijn waren, zien we vandaag onze oase in het volle zonlicht. Dames en heren, na jaren van leed lost het gemengde voetbal haar belofte in. Een nieuwe soort is ontstaan. Mag ik u voorstellen: de JO9-1!

Let wel, de eerste maanden van dit seizoen waren de voortekenen nog niet gunstig. Het verschil tussen de jongedames en heren was aanwezig, zeg maar gerust complex. Meerdere trainingen en brainstormsessies zouden de kloof moeten overbruggen. De gevoelige en emotionele ladies moesten hun toenadering zoeken tot de boys met in het bezit die quasi nonchalante houding. De ene kant wilde praten, de andere kant vooral de bal. Dus makkelijker gezegd dan gedaan. Voor het bestuur was het echter welletjes. Bleven successen uit dan ging de geldkraan dicht. En dus werd een deadline gesteld op 9 oktober. Uiterlijk dan zouden de puzzelstukjes ineen moeten vallen. Ware dat niet, dan zou het project opgeheven worden. We stonden vast en konden geen kant meer op. En dus restte er ons niets anders dan met snoepzakjes het geheel aan de praattafel te krijgen. Stevige woorden vielen, een traan en meerdere gummibeertjes passeerden de revue, maar uiteindelijk was het noodsignaal gelukkig niet aan dovemansoren gericht. De groep gaf aan er klaar voor te zijn. Uit naar Hoeven zouden ze er staan. Samen. Door dik en dun. In voor- en tegenspoed.

Vandaag was het dus zover. Onze Moerhikaantjes stonden op scherp en lieten dat de tegenstander vanaf minuut 1 weten. Thijn Koetsenruijter had al aangegeven dat het gevoel goed was. Hij had op de laatste sessie van de voetbalschool al een heerlijke actie met dito goal afgeleverd en meer vorm kon een jeugdige van zijn leeftijd niet bevatten. Wat kon er ook mis gaan met Bente ‘Raging Bull’ Jochems aan zijn zijde. Bij dit ‘stierke op hol’ is het betreden van het veld op eigen risico. We stellen de tegenstander hier dan ook altijd vooraf van op de hoogte. Want lastig krijgen ze het!

Dit wordt versterkt door de aanwezigheid van Tieme Schrauwen, alias de Tiemenator. Tieme gaat aan, gaat vol en de keer dat het mislukt straalt alles in hem ‘I’ll be back’! Met een gemiddelde van 4 kapotgeschoten doelnetten op een seizoen is deze machine een doorn in het oog van Ad Gommers, maar weet hij het team met zijn goals wel een extra cadans te geven. Over ritme gesproken. Fiore van Overveld! Met een perfecte afwisseling tussen voetbal en aandacht naar het publiek is deze rasvoetbalster geboren voor het podium. Hoe meer toeschouwers en complimenten, hoe meer lobjes van de schoen van Fiore vrijkomen. Haar spel is gewoon niet te lezen. In dezelfde categorie vinden we Jesse ‘slangenmens’ Joosen. Deze koning van de dribbel behandelt zijn opponenten alsof het pionnen zijn. Natuurlijk zijn 54 kapjes achter elkaar net iets teveel van het goede maar de intentie is er. Het vermorzelen van de tegenstander.

Het is Jens Kerstens die dit alles gade slaat. Deze jongeman maakt iedere keer weer een inschatting van de situatie en puur vanuit visie grijpt hij zijn momenten. Maar let op. Als hij grijpt dan zit ook alles erin. Hij legt aan, richt en weet de bal met de minste luchtweerstand het doel te laten bereiken, in ieder geval zo dicht mogelijk. Finn van Gastel vult dit voetbalgenre aan. De passing. Vanuit achter, met het hoofd opgeheven weet hij de bal van de tegenstander te ontfutselen en met de lange diagonaal, als uit de nog betere tijden van Koeman, zijn medespelers te vinden. Het is een kwestie van aangeven waar je hem van Finn wilt hebben. Op de stropdas of op de strik?

Gaat er dan helemaal niets fout. Ja natuurlijk wel, maar daar hebben we op ingespeeld. Na afgelopen week dagelijks thuis een training te hebben afgerond stond Noa Hense vandaag op de goal. Deze ‘lady in green’ was daar waar ze nodig was en in alles straalde ze uit dat je niet in haar aura moest komen. Met haar katachtige reflexen hield ze de tegenscore op 7, ware het niet dat die zonder Noa misschien wel op 24 was gekomen. Dus ronduit chapeau!

Het was en is duidelijk. Met dit team valt niet te spotten. Zij zijn samen op een missie. Een missie om het gemengd voetbal op de kaart te zetten. Vandaag was horde 1. Hoeven is na een zenuwslopende en goed opgaande wedstrijd met 7-8 gesneuveld. Check. Internos JO9-1JM staat volgende week eenzelfde noodlot te wachten, tenminste als het aan onze nieuwe soortgenootjes ligt. Ze spelen om 08.45 uur thuis bij de Moer tegen elkaar. Kom kijken. Kom huiveren. Kom vooral genieten van dit wonderschone team!

Filmpje Hoeven uit JO9-1

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp