De eerste oogst is binnen!

U bevindt zich hier:
/ De eerste oogst is binnen!

Na de witte en daaropvolgende regenachtige week, was zaterdag het moment daar om van start te gaan aan fase 3. Zoals bekend plakt de MO17 dit seizoen thema’s aan de fases. Na een goede kennismaking, een aantal gouden weken en de bouwfase, is het tijd om te gaan oogsten. En dat gaat deze fase gebeuren!
Zaterdag 27 januari stond de eerste wedstrijd in fase 3 gepland. Opnieuw zijn we ingedeeld in de 1e klasse en daar mogen we als hele groep best trots op zijn. Dat houdt namelijk in dat we dit hele seizoen in de 1e klasse hebben gevoetbald wanneer het laatste fluitje eind mei heeft geklonken. Met dat idee alleen al mogen we best tevreden zijn, maar wat ons betreft is dat nog niet genoeg.

Het is namelijk oogsttijd en dat houdt in dat we in deze fase gaan laten zien wat we met zijn allen geleerd hebben. Denk daarbij aan strakke ballen spelen, elkaar aan coachen en samen voetballen, maar bovenal als team ten strijde trekken. Als we dat elke week, op trainingen en tijdens wedstrijden, op kunnen brengen, gaan we opnieuw veel leren. En wie weet dan wat de oogst wel niet oplevert…?

Zaterdag 27 januari hebben we al kunnen proeven wat de eerste oogst brengt. Moerse boys MO17 trof Unitas, een club die we nog niet vergeten waren uit vorige fases. Met dit in het achterhoofd, wist iedereen dat het nodig was om alle energie uit de kast te trekken, ondanks de krappe bezetting. Inthe, voor een langere tijd geblesseerd, had alle vertrouwen dat dit goed ging komen. Zelf heeft ze zich ontfermd over het boekje waar we wekelijks verslag doen over de wedstrijd.

De oogst; Iedereen moest dus zorgen dat wat afgelopen seizoen geleerd is, ook naar boven kwam. Dit bleek al gelijk bij de warming up. Tijdens de gouden weken, heeft Isa de nobele taak op zich genomen om de warming up te begeleiden. Tot op heden is er geen wedstrijd meer waar de ‘easy’, ‘medium’, ‘sport’, ‘turbo’ en ‘extreme’ steigerfases ontbreken. Zo stoomt Isa iedereen goed wakker voor aanvang van de wedstrijd.

Na een aftastende openingsfase en een op en neer gaande eerste en tweede helft, valt er wel te concluderen dat er niet veel grote kansen voor beide ploegen zijn geweest. Het was vooral een wedstrijd waar iedereen alles moest geven. Het kwartje kon alle kanten op vallen. Zeker met de krappe bezetting was het heel knap hoe iedereen toch de volle 80 minuten alle energie heeft kunnen geven.

Hierbij de hoogtepunten die in de oogst naar voren kwamen. Rechtsback Isa is een werkelijke plaaggeest voor de buitenspeelster. Isa staat altijd klaar om de bal af te pakken. Zelfs al zijn ze Isa voorbij, dan zal ze er nog tot wel zes keer staan. En wij weten zeker, zijn ze daarna weer voorbij, dan zal de zevende keer ook nog volgen. Linksback Debby heeft haar kracht gevonden in het herkennen wanneer in te stappen. Met haar juiste timing verrast ze vaak de tegenspeelster en is Debby er vaak al met de bal vandoor. Centraal stonden Myrthe en Minke, een top duo dat alles dicht houdt en waar het team van op aan kan. Waar Minke zorgt voor dreiging naar voor door mee op te komen, is juist Myrthe degene die alles dan dicht zet. En zijn ze er dan toch nog eens voorbij? Dan heb je altijd Keeper Jessie nog. Haar hoogtepunt? Naast dat ze het doel schoon heeft gehouden, heeft ze drie keer een topredding gehad. Meerdere keren door uit te komen, waar Jessie afgelopen seizoen zichtbaar in gegroeid is.

Het middenveld werd bezet door Maud, Quinty en Julie. Maud is bal vaster en rustiger aan de bal geworden gedurende het seizoen. Door goed haar lichaam te gebruiken, zoekt ze altijd naar een medespeler. Centraal stond het topduo Quinty en Julie. Quinty is een echte doorzetter waar wel 20 extra batterijen in zitten. Met haar energie maakt ze het de tegenstander lastig om rust te bewaren en goed te kunnen voetballen. En dat, dan kan Julie bij de Moer goed. Julie is ontzettend gegroeid in het bewaren van rust en het spel verdelen.

De aanval is bezet door Nynke en Lieke. Nynke haar behendigheid zorgt ervoor dat ze geregeld de kans creëert om te scoren, zo ook tot onze opluchting vandaag. Daarnaast heeft Nynke nog meer uitgeblonken; ontstaan uit een tactische zet van de staff (ja, ook die leren gedurende het seizoen meer over de kwaliteiten van de speelsters). Nynke is misschien wel de kleinste van het veld, maar misschien wel de beste kopper. Nynke is teruggeroepen voor het verdedigen van een Corner. Tot twee keer toe heeft ze de bal weggekopt en tot twee keer toe weggeschoten. Een waardevol inzicht! Bij de aanvallende corners blinkt collega spits Lieke uit. Vele teams zouden tekenen voor zulke goede corners. Daarnaast is Lieke ook in volwassenheid gegroeid dit seizoen; ze wist precies wat nodig was op het einde om de punten in Zundert te houden. Juist toen hield ze de bal voorin vast om te zorgen dat we opgelucht en vol blijdschap het eindsignaal hoorde.
Ofwel; een geweldige oost waar ieder op zijn manier heeft laten zien wat geleerd te hebben. En het team heeft laten zien voor elkaar te willen werken en dat ze echt wel een potje kunnen ballen. De overwinning zorgt dat de eerste drie bloemen binnen zijn! Ons doel; eind van het seizoen een mooie bos vol met bloemen, dat is pas een geweldige oogst! Volgende week trekken de oranjehemden richting Terheijden om drie bloemen toe te kunnen voegen aan de bos. Komt dat zien, om 13:00 in Terheijden!

Geschreven door Iefke

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp