De eerste competitie overwinning, Moerse Boys JO13-1 – Roosendaal JO13-3

U bevindt zich hier:
/ De eerste competitie overwinning, Moerse Boys JO13-1 – Roosendaal JO13-3

Deze morgen mocht de JO13-01 een thuis wedstrijd spelen tegen Roosendaal. Trainer Roland verzorgde een intensieve warming up samen met aanvoerder Jari die het voortouw nam. Dit omdat we de meeste tegendoelpunten de eerste 10 min van de wedstrijd incasseren. Dat gaan we nu anders doen!

 

We begonnen de wedstrijd met Cor op goal, Jaro, Chiel, Jari en Jaro in de verdediging. Luit, Tycho, Thomas en Tijs vormden het middenveld en Jorg en Sebas in de spits.

 

De Moer begon fel maar ook weer een beetje slordig. Er werd goed gecombineerd op het middenveld. Echter het ondenkbare gebeurde. Door een foutje kwam Roosendaal eruit en ontfutselde een corner die er vervolgens lucky inging, na 6 min was het 0-1. Blijkbaar hadden de mannen dit net nodig want daarna was iedereen ineens veel scherper. Jari speelde Tycho aan die combineerde met Tijs over rechts. Tijs speelde Jorg aan. Jorg liep knap door aan de rechter flank en legde terug op Sebas die maar net miste. Roosendaal zetten weer aan over rechts. Maar Jaro wist een van hun sterspelers goed te controleren. Die kwam Jaro maar niet voorbij. Jaro gaf door op Tijs die doorgaf op Tycho die combineerde door met Thomas. Een ding was duidelijk Tycho en Thomas waren heer en meester op het middenveld. Thomas passte door op Sebas. Die gaf knap terug op Jorg die vrij voor goal kwam, maar die wilde het net iets te mooi doen en scoorde net niet (wat hij overigens later dubbel en dwars goed zou maken!). Hierna voerde coach Roland een tactische wijziging door, Jorg ging naar links en Sebas naar rechts. Cor gaf de bal aan Jari die met een sublieme diepte pass Jorg direct vrij voor de keeper. Jorg bleef nu koelbloedig en passeerde knap de keeper, 1-1. Voetbal kan soms zo en eenvoudig spelletje zijn he, maar dat is logisch! Roosendaal zetten daarna aan over links. Maar Chiel en Jordy wisten deze aanval te verijdelen. Jordy maakte gelijk de omschakeling en zetten de aanval in. Roosendaal liet Jordy heel ver komen. Jordy passte daarna goed op Tycho die zich heel knap van zijn mandekker ontdeed. Tycho slalomde door de verdediging van Roosendaal en plaatste de bal onhoudbaar voor de keeper op binnenkantpaal, 2-1. En sorry voor de fans maar dit was pure schoonheid, daar had je bij moeten zijn!

 

Na rust kwamen Joeri, Regis en Senna erin voor Tycho, Sebas en Thomas. Regis ging links back spelen, Joeri werd de voorstopper en Senna op het middenveld. Het eerste tien minuten liep het niet lekker bij de Moer. Het overwicht op het middenveld was weg en Roosendaal kwam met een sterker team uit de kleedkamer. De mannen hadden het op iedere positie moeilijk en de spits van Roosendaal kwam 1 op 1 te staan tegen Cor. Maar die bleef koelbloedig en wist door een katachtige reactie een gelijkspel te voorkomen. Trainer Roland greep weer in en bracht Tycho terug op het middenveld. Direct was het overwicht weer hersteld. Tycho combineerde met Senna door en er werd een aanval opgezet over links. Luit zetten aan en wist zich puur op inzet en karakter na een fel maar fair duel zich richting goal te begeven. Echter wist de keeper zijn inzet net maar te stoppen. De uittrap van Roosendaal viel gevaarlijk aan de rechter kant waar de ruimte lag. De Moer was toch een beetje verrast. Maar het leek wel of Joeri ineens met de brommer was gekomen! Hij zette een spurt in van over zeker 25 m en wist de aanval samen met Regis te verijdelen. Regis had een goede spel hervatting en speelde Senna aan. Die gaf de bal diep op Jorg die wederom koelbloedig wist af te maken, 3-1. De Moer wist na de aftrap van Roosendaal snel de bal weer te veroveren en zetten weer aan over links. Ditmaal had Tycho een diepte pass op Jorg die zijn mandekker er weer uitliep. Je zag de wanhoop in de ogen van de verdediger van Roosendaal die wist dat hij Jorg nooit kon houden. Jorg snee toen hij er voorbij was slim de pas af en stormde af op goal. Hij maakte nu af met een gevoelig stiftje over de keeper die net iets te ver uit zijn goal stond, 4-1 en zijn tweede hattrick op rij! In de laatste minuten van de wedstrijd resulteerde een aanval over rechts van Tijs en Chiel in een corner. Chiel plaatste deze corner nauwkeurig bij de tweede paal. Daar werd het kopduel verloren door de Moer en Roosendaal kopte uit. Echter op de 16 meter lijn stond Tijs die de bal vanuit de rebound op goal schoot. Regis zag dat deze net op de paal zou gaan en met een Messi achtig hakje wist hij de inzet van Tijs toch in de goal te krijgen. 5-1!

 

Moerse Boys was deze wedstrijd de verdiende winnaar. En zelfs toen het met bakken uit de hemel kwam bleef ze ongestoord doorgaan. Een mooie opsteker voor het harde werken van de afgelopen weken. Met als resultaat de eerste competitie overwinning en wat voor een! Op naar de volgende!!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp