Dames 1 zet RCD opzij

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 zet RCD opzij

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een regenachtige nacht werd er op zondagmorgen voor gekozen om het natte hoofdveld in te ruilen voor het kunstgras. Het veld lag nog vol met blad maar onze trainers hebben dit met behulp van de bladblazer vakkundig uit de weg geruimd zodat we op een schoon veld konden beginnen De warming up verliep geconcentreerder, na het verlies van vorige week wilde we allen op scherp staan. Tijdens de warming up werden nog de laatste tactische aanpassingen besproken.

Na het omkleden stond iedereen fel aan de middenlijn, klaar om te beginnen. Het juiste tempo was nog te determineren, zowel in het spel maar des te meer in de omschakeling. We begonnen aanvallend en bijna alleen maar op de helft van RCD, na een diepe bal van Chloé op Lotte valt het eerste doelpunt. De bal valt tussen de verdediging en keeper waardoor Lotte, die op scherp stond, op goal kan schieten, 1-0. Enkele minuten later heeft Lauri een kans maar helaas gaat de bal voorlangs de goal.

Inmiddels zijn we een halfuur aan het spelen en het is vooral de Moer die aan de bal is, sporadisch onderschept RCD en probeert eruit te komen. Maar Dietske staat haar vrouwtje en verdedigd sterk. Robin en Lotte maken in de 36e minuut een mooie combinatie waaruit Robin op goal schiet. Helaas net te zacht.

Dan komt Lauri in de 40e minuut met een immense kans, 1 op 1 met de keepster. Maar de spanning wordt haar jammer genoeg te veel, ze schiet recht op de keepster. In de laatste minuten voor de rust wordt het nog heel even spannend maar gelukkig hebben we onze reddende engel Ellen, die een kans van RCD belet. We gaan de rust in met een 1-0 voorstand en veel gemiste kansen.

Het is zaak om scherp te beginnen aan de 2e helft. Zodoende kan ervoor gezorgd worden dat de wedstrijd snel beslist is. Het begin is dan ook veelbelovend. Na goed storen van de Klein-Zundertse voorhoede wordt de bal door RCD ingeleverd. Noa krijgt de bal in de voeten en de jonge middenveldster maakt vervolgens ruimte voor het schot. Ze raakt de bal haast perfect en deze verdwijnt in de verre kruising. Voor Noa is het haar verdiende eerste doelpunt voor Dames 1 en een beauty te gelijk. Zo wordt in de tweede helft al snel op 2-0.

Hierna krijgt Moerse Boys nog wat mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Enkele opportunistische aanvallen en enkele goed uit gevoetbalde kansen worden niet bekroond. Moerse Boys vergeet zichzelf te belonen. Niet veel later krijgt het daarvoor het deksel tegen de neus. RCD neemt wat meer de overhand en het lijkt net of het de Moer niet lukt bij te schakelen. Op het uur geeft Dames 1 ietwat makkelijk een corner weg. Deze wordt vervolgens door RCD makkelijk binnengewerkt. De Moer geeft het bijna cadeau.

Het is weer spannend op het kunstgrasveld en dat was toch zeker niet de bedoeling. Gelukkig weet Moerse Boys zo’n 10 minuten hierna de marge weer te vergroten naar 2. De Dordrechtse keepster laat de bal uit haar handen glippen en deze weet Sigi vervolgens koelbloedig in het lege doel te werken. Het initiatief ligt weer bij de Moer. In de 75e minuut schiet Chloé rakelings naast, dat had zeker een beter lot verdiend. De score wordt nog wel verder uitgebreid. Na een goede aanval over links krijgt Lauri een goede kans. De hardwerkende linkspoot schoof de bal goed in de verre hoek en had daarmee haar verdiende doelpunt te pakken. Tevens bepaalde ze de eindstand op 4-1.

Na de verliespartij van vorige week weet Moerse Boys Dames 1 weer wat winnen is. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen het goed presterende TSVV Merlijn. De Tilburgse studentes staan op een knappe 3e plek, dus Dames 1 kan weer aan de bak!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp