Dames 1 wint en verliest in Zevenbergen

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 wint en verliest in Zevenbergen

Moerse Boys Dames 1 haalde afgelopen zondag op heroïsche wijze de drie punten binnen, maar na afloop was van vreugde maar weinig sprake…

Na de prima seizoensopening een week eerder was het zondag tijd voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Virtus won ook haar eerste wedstrijd dus Moerse Boys was gewaarschuwd.
De Moer begint goed aan de wedstrijd, maar krijgt na dik vijf minuten al een flinke tegenvaller te verwerken. Iefke wordt, al dan niet bewust, hard geraakt op haar enkel als een van de twee aanvalsters van de thuisploeg onnodig hard doorgaat op een bal die al over de achterlijn is. Iefke moet met veel pijn van het veld worden gedragen en Nola is haar vervangster.
Gaandeweg de wedstrijd blijken de twee voorhoede speelsters van de thuisploeg het vaker op een oranjehemd te hebben voorzien op een vervelende manier, want na bijna elk duel volgt er nog een duwtje, trapje of beukje na wat het er niet gezelliger op maakt. De verder prima fluitende scheidsrechter heeft helaas geen oog voor deze onsportiviteiten maar de emoties lopen soms hoog op.

De wedstrijd zelf golft ook flink op en neer. Moerse Boys heeft haar handen vol aan de eerder genoemde Zevenbergse aanvallers die naast de vervelende trekjes ook vooral sterke, behendige spelers blijken te zijn die met de grootste moeite zijn af te stoppen. Ellen moet in de eerste helft meermaals handelend optreden terwijl Lieke en Dorris de persoonlijke duels op het scherpst van de snede uitvechten. Daartegenover stelt Moerse Boys een voetbaltechnisch overwicht, en de 0-1 komt dan ook op het bord als Chloé met een prima afstandsschot de keepster verschalkt. De 1-1 komt even later tot stand als een mooi schot van de Zevenbergse nummer 9 precies tussen de vingertoppen van Ellen en de lat past. Ook Ellen krijgt even later te maken met de nare kantjes van de Virtus-aanval maar kan gelukkig verder.

De thee wordt gedronken met een 1-2 voorsprong voor Moerse Boys als 10 minuten voor rust Lotte een heerlijke voorzet in huis heeft die bij de tweede paal wordt binnengewerkt door Sarah, die zich zo net als vorige week op het scoreformulier meldt.
In de rust worden de puntjes op de i gezet en wordt duidelijk gemaakt dat de drie punten nog lang niet binnen zijn en dat we geconcentreerd moeten blijven spelen.

In de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld als in de eerste 45 minuten. Moerse Boys heeft voetballend een licht overwicht maar de thuisploeg is continue dreigend. De twee voorhoedespelers weten ook in deze tweede helft elkaar prima te vinden en zorgen er voor dat Virtus de achterstand ombuigt in een 3-2 voorsprong. Moerse Boys laat zich echter niet uit het veld slaan, blijft de voetballende oplossing zoeken en ziet dit beloond worden. Sigi raakt de lat waarna de bal voor de voeten valt van de ingevallen Pascalle die niet aarzelt en de gelijkmaker laat aantekenen.

Inmiddels is de wedstrijd een aardige slijtageslag aan het worden. Ondanks alle goede bedoelingen komen de linies steeds verder uit elkaar te liggen en het middenveld lijkt van beide kanten een slagveld te zijn waar het vooral hard werken is om de bal zo snel mogelijk bij de voorwaartsen te krijgen, terwijl de verdediging van zowel de Moer als Virtus vaak ver achteruit moet bij vijandelijke uitbraken.
Het grootste slachtoffer van deze strijd is Vera. De middenveldster, dit seizoen prima in vorm en belangrijk voor het team, gooit zich (letterlijk) met lijf en leden voor de bal als er weer eens een Zevenbergse uitbraak dreigt. Haar tegenstandster komt ongelukkig bovenop haar terecht en de pijnkreten van Vera doen direct het ergste vermoeden. Na enkele minuten verzorging op het veld lukt het om Vera naar de kleedkamer te brengen.

Ondertussen gaat de wedstrijd haar slotfase in en omdat De Moer al door haar wissels heen is moeten we met 10 man verder. De thuisploeg ruikt uiteraard haar kans, maar de mentaliteit van Moerse Boys Dames 1 geeft geen krimp en de wil om te winnen lijkt alleen maar groter te zijn geworden. Terwijl Virtus het meeste aandringt geeft het voetbalvermogen toch de doorslag. Lotte wordt op avontuur gestuurd en wordt in het strafschopgebied onderuit gehaald.  Geen twijfel bij de scheidsrechter die de bal op de stip legt. Met een 3-3 tussenstand, met 10 man op het veld en nog een kleine 10 minuten te spelen is de druk groot. Aanvoerdster Sigi neemt haar verantwoordelijkheid en schiet de bal onberispelijk binnen. Een vreugdekreet die van diep komt volgt, maar Moerse Boys weet ook dat het nog niet gespeeld is.

De overgebleven minuten zet de thuisploeg alles op alles. Moerse Boys moet diep gaan met z’n tienen, moet een aantal corners toestaan en moet vooral billenknijpen tot het eindsignaal maar als de scheidsrechter na 90 minuten vechtvoetbal affluit is de vreugde groot met de 3-4 eindtand. Een heldhaftige overwinning in een intense en intensieve wedstrijd. Een overwinning voor het oranje-witte collectief dat deze wedstrijd heel veel karakter toont.

De vreugde maakt echter al snel weer plaats voor bezorgdheid als blijkt dat het met Vera niet goed blijkt te gaan. Een bezoek aan het ziekenhuis moet uitsluitsel geven en na een tijdje komt dan ook het bericht binnen dat ze haar sleutelbeen heeft gebroken en op korte termijn geopereerd zal moeten worden. Een enorme domper voor haarzelf en het gehele team. De manier waarop Vera na haar botsing omging met deze breuk geeft wel aan wat voor enorme bikkel ze is en we hopen dan ook dat ze snel maar vooral goed herstelt en we haar snel weer bij de groep zien aansluiten. Dit geldt natuurlijk ook voor Iefke waarbij haar enkelblessure haar waarschijnlijk ook enkele weken langs de kant zal houden.

Drie punten gewonnen in Zevenbergen, maar ook twee speelsters verloren. Het ene is het andere niet waard, maar zonder de overwinning was deze dag helemaal vervelend geweest en dus koesteren we driepunter tegen Virtus extra!

Komende zondag mogen we opnieuw op pad als we richting Bavel mogen. Zonder toeschouwers maar met dezelfde vechtersmentaliteit gaan we op zoek naar 9 uit 3!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp