Dames 1 wint doelpuntenregen in Roosendaal

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 wint doelpuntenregen in Roosendaal

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een goede voorbereiding begon eindelijk de competitie voor Moerse Boys Dames 1. Roosendaal VR1 was de eerste tegenstander. Om half 12 ging de bal rollen in Roosendaal. De vooruitzichten zagen er goed uit voor Dames 1 en er werd al een tijdje uitgekeken naar deze competitiestart.

Vol spanning begonnen we wat tam aan de wedstrijd. Roosendaal begon sterk en liet al snel haar aanvallende intenties zien. Moerse Boys daarentegen kon maar lastig een vuist maken in aanvallend opzicht. Bij de Moer ontbrak de felheid en het winnen van duels, waardoor Roosendaal het in de eerste helft het voor het zeggen had. In de 10e minuut stond het 1-0, en nog geen tien minuten later volgde de 2-0. Daar bleef het helaas niet bij, want niet veel later rolde de bal voor de derde keer in het doel in het voordeel van Roosendaal.

De dames bleven niet bij de pakken neer zitten. “Koppie omhoog!”, klonk al snel over het veld met als afzender keepster Ellen. Ondanks dat Dames 1 3-0 achterstond, werden er enkele kansen gecreëerd. Eentje daarvan werd net voor rust goed benut. Amelie gooide in, wat ze regelmatig moet doen vanaf haar positie. We wachten nog op het moment dat Amelie vanaf de cornervlag in het goal gooit, maar die zondag komt nog wel. De ingooi werd gelijk opgepakt door Sigi. Zij gooide de bal voor op Lauri. Onze nieuwe goalgetter kon natuurlijk niet anders dan de bal in de touwen werken. Zo, het licht ging weer schijnen aan het einde van de tunnel. Op naar de tweede helft!

De missie voor de tweede helft was duidelijk. Duels winnen en hoog druk zetten. Moerse Boys kwam goed de kleedkamer uit en na 10 minuten was de stand weer in evenwicht. Na een goede pass van de net ingevallen Vera kon Sigi de 2-3 intikken. Niet veel later kon Mira met een mooie solo actie de 3-3 binnen schieten. Het was duidelijk dat de Moer op dezelfde voet verder moest. Jessey speelde een goede 2e helft op het middenveld. Zodoende kon de Moer zich vooral bezig houden met aanvallen en dat deed het ook naar hartenlust. Opnieuw had Mira een klasse actie en maakte na haar eerste doelpunt ook meteen haar tweede doelpunt voor Dames 1. De bal ging met wat geluk via de lat binnen maar de vreugde was er niet minder om.

Zo kwam de Moer voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd (3-4). Nog binnen het uur werd het verschil groter. Mira ging opnieuw op avontuur en heeft een goede voorzet in huis op Sigi. Deze niet te missen kans wordt zonder twijfel binnen gewerkt. De marge is zodoende vergroot naar 2 doelpunten. Hierna temporiseerde de Moer om de rust terug te brengen.

In de 77e minuut snoepte Sigi de bal af van de keepster van Roosendaal en werkte de bal simpel binnen (3-6). Een rustige slotfase leek in het verschiet, maar niets bleek minder waar. Op deze warme middag raakte de energie langzaam op, hier profiteerde Roosendaal in de slotminuten van. Ze maakte 4-6 en hadden weer geloof in de wedstrijd. Kort daarna viel ook nog de 5-6. De laatste minuten waren spannend maar de Dames 1 wist de overwinning over de streep de trekken. De eerste drie punten zijn binnen!

Een doelpuntenregen zo aan het begin van de competitie. Leuk om weer voor het ‘echie’ te voetballen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen DSE VR2. Zo vroeg in het seizoen al een belangrijke wedstrijd, alle support is welkom dus. Om 10:00 wordt er afgetrapt, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp