Dames 1 wind ook van Be Ready

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 wind ook van Be Ready

Beide elftallen zullen zondagochtend meermalen op de telefoon hebben gekeken, maar de mededeling “afgelast” kwam niet tevoorschijn. En zo kon het dus gebeuren dat er, terwijl de cornervlaggen bijna horizontaal over het veld lagen, om 10 uur tóch werd afgetrapt op Sportpark Akkermolen.

Een week eerder was code oranje nog reden voor een vrije zondag, maar storm Dennis was net niet heftig genoeg om roet in het voetbaleten te gooien. Moerse Boys verkeert in prima vorm en blijft jagen op koploper Baardwijk, terwijl tegenstander Be Ready de punten hard nodig heeft om uit de degradatiezorgen te blijven.
Het eerste half uur is het spel van de thuisploeg nogal stroef, en het zou te makkelijk zijn om enkel de harde wind daarvan de schuld te geven. Na een kleine 10 minuutjes wordt de 1-0 weliswaar binnengetikt uit een corner, maar dit gebeurt in buitenspelpositie en dus gaat het feest niet door. Het is veel te rommelig in deze beginperiode en met name de eerste aanname en inspeelpass is deze dag niet op het niveau wat we van de dames gewend zijn. De controle is echter wel “gewoon” voor Moerse Boys en Ellen krijgt weinig te doen maar uitgespeelde kansen weet de Moer vooralsnog ook niet te noteren. Misschien zijn we ook wel een beetje te verwend geraakt…
Toch is het in minuut 31 raak voor de thuisploeg als Chloé in een druk zestienmetergebied de trekker overhaalt en de terechte voorsprong op het scorebord knalt. Een minuut later wordt deze voorsprong zelfs verdubbeld. Pascalle speelt zich vrij en heeft een prima schot in huis. De keepster is in de korte hoek kansloos en zo weet de Moer het veldoverwicht toch in de score uit te drukken, tot groot genoegen van Moerse Boys 5 op de tribune.

Be Ready komt maar mondjesmaat op de helft van Moerse Boys en de oranjehemden weten nog voor rust de wedstrijd te beslissen. En korte corner, een slimme actie van Lotte en een schuiver van Sigi langs de paal zorgen er voor dat de handen op elkaar kunnen bij de vaste supporters en de drie punten in de tas lijken te zijn.

Ook in de tweede helft is Moerse Boys de bovenliggende partij en terwijl Dennis er nog maar eens een schepje bovenop doet speelt de Moer een handvol mogelijkheden bij elkaar. Een kwartier voor tijd is het Pascalle die de eindstand op 4-0 beslist, door oog in oog met de keepster van Be Ready cool te blijven en de bal rustig binnen te schuiven. De bezoeksters proberen het nog wel , maar de thuisploeg geeft geen cadeautjes weg en het aantal reddingen dat Ellen vandaag moet verrichten is op één vinger te tellen. Dat mag ook een compliment zijn voor het gehele team, want de bezoeksters blijven ondanks de achterstand sportief en hard werkend op zoek naar een gaatje, maar Moerse Boys heeft, zoals we dit seizoen inmiddels gewend zijn, haar zaakjes prima op orde.

Een degelijke overwinning in een wedstrijd die door de harde wind zomaar een lastige pot had kunnen worden. De Moer laat het niet zo ver komen en is inmiddels op punten naast Baardwijk gekomen. De ploeg uit Waalwijk heeft echter nog wel een wedstrijd te goed, maar dat het de Moer menens is moge duidelijk zijn.

Komend weekend staat in het teken van carnaval en dan zullen de dames uiteraard ook acte de presence geven op de jaarlijkse oliebollencup. Op zondag 1 maart gaat de competitie weer verder en wel met een heuse kraker. De Moer gaat op bezoek bij nummer drie (en directe concurrent voor de 2e periode) Vivoo Dames 1. Een lastige wedstrijd dus, maar Moerse Boys Dames 1 heeft bewezen voor niemand bang te hoeven zijn. We gaan het zien, maar eerst: Alaaaaaaf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp