Dames 1 weet zichzelf te belonen in laatste bekerwedstrijd

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 weet zichzelf te belonen in laatste bekerwedstrijd

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Een strakke, groene grasmat, stralend weer, een uitdagende tegenstander en een geweldig team (en hopelijk na de wedstrijd warme douches). De perfecte mix voor een spannende wedstrijd. Dit stond de dames van Moerse Boys te wachten op 17 september tegen BSC.

De wedstrijd begint gelijk fel. Beide ploegen zijn niet bang voor elkaar en klappen er gelijk krachtig op. Dit is voor de Moer ook wel nodig. Het is zaak om de bal van het doel af te houden, want vandaag hebben we een speler in het doel staan. De eerste helft staat Lauri, met wat aanwijzing van vriend Tom, onder de lat. De tips van Tom greep Lauri met beide keepershandschoenen aan. Soms kwamen ze ook wel goed van pas.

In de derde minuut stond het geluk aan onze zijde. Nynke, die weer helemaal terug is na haar knieblessure, ontfutselt de bal van de back. Vervolgens geeft ze een snoeiharde voorzet. De keeper zat erbij, maar werkt zelf in het bal in het doel. 1-0! Een heerlijk begin voor de oranjehemden.

Moerse Boys weet de goede lijn verder door te trekken en speelt een prima openingsfase. Toch weet ook BSC de weg naar voren te vinden. Het wordt iets gevaarlijker voor ons doel. De Roosendaalse rechtsvoor wordt twee keer scherp weggestuurd. Gelukkig staat onze back Jess niet te slapen en zit ze er goed bij. De energie van BSC resulteert in een corner. Lauri voelt dat dit haar moment is en komt uitstekend uit. Ze weet zo een tegendoel te voorkomen.

Er wordt goed vooruit verdedigd, waar we af en toe nog moeite mee hebben. Hier ontstaan vandaag zelfs kansen uit. Chloé benut deze kansen, maar schiet helaas op de keeper. BSC krijgt niet zoveel kansen als wij, maar de kans die ze krijgen benutten ze heel goed. Een snoeihard afstandsschot in de hoek laat Lauri kansloos 1-1-. Dit laat zien dat we BSC niet de kans moeten geven om te schieten.

Met 1-1 en heel veel hoop gaan we de rust in. In de rust voeren Rens en Ton een aantal wissels door. Zoals vooraf afgesproken neemt Chanel de handschoenen van Lauri over. Lauri mag voorin oorlog gaan maken. Lotte verplaatst naar links, Chloé op haar beurt naar rechts. Jess neemt Chanel haar plaats over naast Dorris. Iefke komt linksback.

Naast wat speldenprikjes vanuit beide kanten, een gele kaart voor BSC en een paar corners gebeurt er in de tweede helft niet heel veel. Moerse Boys laat bij vlagen goed voetbal zien. Dit wordt beloond met een schot van Mira op goal. De keeper zit erbij, maar de rebound is voor Chloé, 2-1. Zaak om de wedstrijd nu slim uit te spelen en dat lukt! Moerse Boys pakt de 3 bekerpunten en heeft na de wedstrijd ook nog een warme douche!

De laatste bekerwedstrijd is dus voor de Moer. Een plek in de volgende bekerronde levert het niet op. Schijf wint haar wedstrijd en bekert zodoende een ronde verder. Desalniettemin kan de Moer met een fijn gevoel richting de competitiestart. Komende zondag maakt de ploeg de reis naar Zeeuws-Vlaanderen voor het treffen met Hontenisse. Meteen een pitte kluif, maar Moerse Boys Dames 1 staat te popelen om aan de competitie te beginnen! Aftrap is om 10:30, tot in Zeeland!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp