Dames 1 vertrekt met 3 punten in de tas uit Made

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 vertrekt met 3 punten in de tas uit Made

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was een hele vroege morgen, kwart over 8 gingen de dames de bespreking in. Om vervolgens te vertrekken richting Made. MB vs MB. Madese Boys staat ver onderaan in het klassement maar heeft in de afgelopen wedstrijden toch wat punten gepakt. Het is dus zaak dat we ze niet onderschatten. Vanuit de staf wordt gevraagd te beginnen met agressief voetbal. Iets wat misschien niet in onze aard zit, maar toch af en toe naar boven zal moeten komen.

Zodra het fluitsignaal klinkt is het niet agressie wat er uitkomt, maar wel de wil om te winnen. Gelijk in de eerste minuut krijgt Mira dan ook een kans, het is een één tegen één situatie. Maar helaas eindigt haar schot in de handen van de keepster.

Het veld is groot en ligt open, zo kan de bal gemakkelijk rond worden gespeeld en worden er veel kansen gecreëerd.  Er zit een idee achter, iets waar we op trainen. In de 8e minuut is het dan ook al raak, een corner van Mira beland bij de tweede paal. Helemaal door had Sigi het niet, maar onbewust of bewust werkt ze de bal met een hakje binnen, 0-1. Nog geen twee minuten later geeft Mira een steekpass op Lauri die vervolgens vanaf de middenlijn naar de goal sprint. Het schot wordt gehouden door de goalie maar in de rebound schiet Lotte de bal binnen, 0-2.

We blijven op stoom en blijven aanvallen opzetten. Zo kopt Sigi bijna een voorzet van Mira binnen. En komt Chloé handig langs een aantal speelsters, helaas raakt ze een polletje en eindigt de voorzet in een ingooi voor Made.

In de 35e minuut wordt een lastige bal ingespeeld, deze onderschept Made. Ze vertrekken naar de goal, helaas 1-2. Met deze stand gaan we de rust in. Gezien de kansen had dit een andere stand moeten zijn. We spelen niet met agressiviteit zoals gevraagd, maar wel een helft vol met kansen. Nu nog zaak om deze kansen af te maken, want daar ontbreekt het nog aan.

Er wordt meteen actie ondernomen na de rust.  Een voorzet van Mira belandt bij Lauri op haar schoen en die schiet hem hard de hoek in. Helaas, de uitstekend keepende goalie van Made zit er weer goed bij. Zo veranderd het spelbeeld de tweede helft niet, de Moer krijgt veel kansen maar weet ze niet af te maken. Er worden veel voorzetten van de zijkanten gegeven maar deze belanden vaak in de handen van de keeper. Tot de 60ste minuut. Een goede actie vanuit rechts van Lotte wordt beloond. De keeper lost waardoor Mira de bal binnen kan schieten.

We pakken wel door maar toch komen er ook kansjes voor Made. In de 75e  minuut krijgen ze een vrije trap buiten de 16 die hard in de hoek wordt gekopt. De marge is weer 1 doelpunt. Dit maakt het spannend aan de kant. De Moer krijgt veel halve kansen maar moet lang wachten op de 4-2. Uiteindelijk verdedigt Chanel goed en geeft ze een goede bal op Sigi, die vervolgens Lauri wegstuurt met een lekkere steekpass. Lauri rond rustig en beheerst af waardoor de wedstrijd wordt beslist.

Niet veel later fluit de scheids af. Fijn weer 3 punten mee naar de Moer. Deze week goed trainen op het afwerken en dan zondag weer met volle moed en zin thuis tegen Roosendaal. Aftrap is om 10 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp