Dames 1 vergeet zichzelf te belonen tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 vergeet zichzelf te belonen tegen DSE

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys mocht afgelopen zondag thuis tegen DSE Dames 2 uit Etten-Leur voetballen voor hun derde en laatste bekerwedstrijd. Een club waar we de afgelopen jaren vaak tegen gevoetbald hebben. Ook in de beker. Dit zorgde vaak voor spannende potjes.

Voor de neutrale bezoeker was het een leuk potje om te kijken. Helaas voor ons werden er al 2 snelle tegendoelpunten gescoord in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. De Moer was nog niet goed wakker waardoor de spits van DSE met een afstandsschot de 0-1 scoorde. De 0-2 valt niet veel later. Erg zonde want de Moer is de hele tijd op de helft van DSE. Ze komen er 2 keer uit en dat zijn 2 doelpunten. We hebben dus te maken met een productieve tegenstander.

Gelukkig komen er ook kansen voor de oranjehemden. In de 13e minuut schiet Sigi maar net naast. Chanel passt een paar keer goed over de verdediging heen. Chloé Mira en Sigi lopen hier goed op in. Ook Emma heeft een paar mooie reddingen waar ze de hoge ballen eruit haalt. Na de snelle achterstand gaat Dames 1 dus zeker niet bij de pakken neer zitten.

Het harde werken op het veld wordt beloond met een doelpunt in de 30e  minuut. Een mooi combinatiespel belandt in de goal van DSE. Op het middenveld stuurt Robin Mira weg en die is veel sneller dan haar bewaker. Na een gevecht met de keeper en twee verdedigsters schiet ze de bal binnen. Kort daarna stuurt Sigi Chloé weg. Die geeft hem mooi voor. Helaas is de inzet van Sigi in de vijf meter net iets te zacht.

Moerse Boys krijgt vleugels van de aansluitingstreffer en gaat goed combineren. Een inzet van Chloé wordt door de keeper gekaatst. Het wordt bijna 2-2 nadat Robin Sigi wegstuurt die goed op Mira afgeeft. De inzet gaat maar net naast. Toch valt de goal aan de andere kant. Een goede kopgoal uit een corner van de nummer 10 van DSE. Tijd voor thee dus.

Na wat kleine kansjes na de rust van beide valt de 3-2 in de 59e  minuut. En wat voor een goal. Met overmacht de mooiste goal die zondag is gemaakt op de Akkermolen. Mira mag hem op haar naam zetten. De rechtspoot haalt uit vanaf een meter of 20 met haar linker en schiet hem zo in de kruising. Een wereldgoal!!

Het geeft de Moer weer meer vertrouwen. Er zijn kansen op de 3-3. Maar de keeper van DSE staat ook haar vrouwtje en haalt een corner die Dorris inschiet van de lijn. Ook een afstandsschot enkele minuten later gaat maar net naast. Vlak daarna is het wel raak voor Moerse Boys! In de 77e minuut vindt Lauri de vrije man voor het doel en de bal wordt vervolgens keurig afgerond. De verdiende gelijkmaker!

De Moer gaat door en er zit wellicht een winst in. Zo gaat een vrije trap van Mira maar net over. Helaas voor Dames 1 valt het kwartje net de andere kant op. In de 80ste minuut scoort DSE de  3-4. De spits van DSE kapt goed en scoort. Moerse Boys geeft nog alles wat het heeft voor de gelijkmaker, maar deze komt niet meer op het scorebord.

Helaas want er zat zeker meer in voor de Moer. Wel kan het met een prima gevoel richting de competitie. Over alle wedstrijden bekeken is er een stijgende lijn waar te nemen. Zondag moet dat zich uit gaan betalen in punten. In Den Bosch neemt Dames 1 het om 11 uur op tegen Wilhelmina Dames 1. Het debuut in de 2e klasse voor het oranje vrouwenvlaggenschip! Wordt het een debuut om niet snel meer te vergeten? Zondag rond 13:00 uur weten we het!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp