Dames 1 veel te sterk voor Madese Boys dames 1

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 veel te sterk voor Madese Boys dames 1

Moerse Boys dames 1 heeft zich afgelopen zondag van haar beste kant laten zien. In Made was De Moer 90 minuten lang de bovenliggende partij en won het met duidelijke cijfers.

Dames 1 begon dit seizoen goed en toonde haar vorm in de wedstrijd tegen oude bekende Madese Boys. Al enkele jaren komen de twee ploegen elkaar tegen in de competitie. Resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst en dus was het zaak om scherp te beginnen en het heft snel in handen te nemen. Dit lukt aanvankelijk ook meer dan prima. De Moer is al snel de bovenliggende partij en na ongeveer 10 minuten is het raak voor de oranjehemden. Linksback Kristel begint aan een indrukwekkende rush, haalt de achterlijn en bedient Pascalle, die slim bij de eerste paal opduikt en de bal achter de Madese goalie werkt.

Moerse Boys laat zien voetballend veel in huis te hebben en het lukt de thuisploeg maar zelden om in de buurt van Ellen te komen. Toch blijkt het lastig om de voorsprong uit te breiden en we moeten wachten tot ongeveer vijf minuten voor rust voordat de voorsprong wordt verdubbeld. Sigi neemt plaats achter de bal als er een vrije trap genomen mag worden vlak buiten “de zestien” en slingert de bal hard richting doel. Opgejaagd door Vera is het uiteindelijk een speelster van Made die de bal achter haar eigen keepster werkt. 0-2 en tijd voor thee.

Er wordt op gehamerd om de wedstrijd snel te beslissen na rust en dat advies wordt ter harte genomen. Opnieuw is het genieten op de linkerkant, waar Kristel en Lauri elkaar vaak prima weten te vinden, als een 1-2-tje van deze speelsters uiteindelijk bij Lotte terecht komt. De spits heeft een heerlijke steekbal in huis en zet Chloé vrij voor de keepster. De sterke middenveldster twijfelt niet en haalt de trekker over en beslist daarmee de wedstrijd.

Ellen beleeft een rustige middag, ook omdat elke dreiging vakkundig en voetballend onschadelijk wordt gemaakt door haar verdediging. Na een uur spelen is het opnieuw raak voor De Moer en dit keer mag Lotte ook een streepje achter haar naam zetten. Na een hard schot van Chloé kan de keepster niet klemmen en Lotte is alert om de rebound binnen te prikken.

Moerse Boys blijft combineren en de voetballende oplossing zoeken en ongeveer een kwartier voor tijd leidt dit tot een nieuw hoogtepunt deze ochtend. Kristel, toch al Woman of the Match, gaat opnieuw op avontuur over links en bekroont haar solo met een knappe goal in de korte hoek, tot grote vreugde van iedereen met oranje bloed in de aderen.

Het arme Made staat inmiddels met 10 speelsters op het veld en snakt naar het einde van de wedstrijd, de Moer laat na de score nog wat verder op te voeren. Met name Ellis en Judith hebben pech in de afronding en tot twee keer toe staat de paal succes in de weg. Na 90 minuten spelen staat er echter een klinkende 0-5 overwinning op het scorebord en dat is een prima score.

Aankomende zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Welberg Dames 1, elke support is welkom. LET OP: aanvang 09:45 u!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp