Dames 1 trekt opnieuw aan het kortste eind

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 trekt opnieuw aan het kortste eind

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag was het tijd voor de uitwedstrijd naar Gilze. Ondertussen was de deceptie tegen DSE alweer twee weken geleden voor Moerse Boys Dames 1. De voorbereiding voor deze wedstrijd werd serieus genomen en er moesten stappen gemaakt worden ten opzichte van de wedstrijd tegen DSE. Het leveren van strijd is niet het probleem voor Dames 1, want er wordt gevochten voor elke bal maar op het moment dat het elftal in balbezit komt is de energie nog zo hoog waardoor de nauwkeurigheid in de passing wat afneemt. Dit zijn dan ook precies de aandachtspunten voor de uitwedstrijd tegen Gilze. Er moest op deze vroege zondagochtend echt weer gevoetbald gaan worden.

Vroeg begon de ochtend zeker, kwart over 8 was de vertrektijd richting Gilze zodat er om 10 uur afgetrapt kon worden op het hoofdveld. Na de bespreking mochten we het kunstgras op, een welkome afwisseling na alle trainingen op de zandbak alias het C-veld.

Na een goede warming up werd vol goede moed gestart aan de wedstrijd. De wedstrijd lijkt in het begin redelijk in evenwicht te zijn. Na een minuut of 8 voetballen stuurt Chanel Mira weg met een mooie steekbal, helaas vind Mira de weg richting het goal niet. Er zijn ook wat acties van Gilze, zo probeert de spits Renske te omzeilen met een hakje maar dit wordt doorzien door Renske. Even later komt Mira met een goede actie haar vrouwtje voorbij. Ze geeft een goede pass op Lauri die haar tegenstander uitkapt. Ze haalt uit, maar de bal gaat naast.

Uiteindelijk valt dan toch de 1-0 in de eerste helft. Na een aanval van Gilze blijft de bal hangen voor het goal, waarbij Chanel deze er nog uit probeert te houden met een uiterste krachtinspanning. Echter blijkt dat niet voldoende waardoor Gilze de leiding neemt. Chanel blijkt daarnaast wat last te hebben na haar inspanning, waardoor Jessey haar plek centraal achterin over moet nemen. Na dit doelpunt verslapt het spel van Dames 1 wat en kost het meer moeite voor de dames om in de wedstrijd te blijven. De stand tot de rust blijft wel 1-0.

Gezien de 1-0 achterstand werd het strijdplan voor de tweede helft wat aangepast. Besloten werd dat we hoger druk gingen zetten en daarmee werd getracht de opbouw van de tegenstander te verstoren. Vrijwel direct leek dit effect te hebben, de bal werd sneller veroverd en het voetballende spel bevond zich steeds meer op de helft van de tegenstander. Hierdoor worden ook wat meer kansen gecreëerd, welke helaas het net niet laten bollen. Zo probeert Lauri te schieten met rechts, helaas heeft de bal niet voldoende vaart om echt gevaarlijk te worden.

Helaas bolt het net aan de andere kant van het veld wel. Na een vermeende handsbal (die zeker geen hands was) krijgt Gilze een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Deze wordt in één keer in de kruising geschoten. Dit brengt de stand op 2-0..

De strijd die geleverd wordt door Dames 1 wordt er niet minder om. Er worden duels gewonnen op het middenveld en uiteindelijk wordt 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer gemaakt door Lauri. Lauri staat goed bij een voorzet van Iefke en schiet de bal het goal in. Dit betekent dat er een waar slotoffensief op gang komt waarbij Gilze dit slim probeert uit te spelen. Diverse keren eindigt een speelster van Gilze in een hoek van het veld waarbij geprobeerd wordt de bal zo lang mogelijk in bezit te houden. Moerse Boys krijgt het niet voor elkaar om nog echt gevaar te stichten voor het goal van Gilze en zo blijft de stand 2-1.

Een wedstrijd waarin helaas geen punten zijn gepakt terwijl er toch wel een puntje verdiend was, maar we hebben wel een ander gezicht laten zien dan in de wedstrijd tegen DSE. Dit moeten we meenemen in de volgende wedstrijd, een echte degradatie kraker tegen hekkensluiter Helvoirt. Moerse Boys heeft twee punten meer verzameld en bevindt zich een plekje boven Helvoirt op de ranglijst. Wie na 18 wedstrijden op de laatste plaats staat, degradeert direct naar de 3e klasse. Voor de nummer 9 wacht nog een nacompetitie avontuur om zich te handhaven. Het moge duidelijk zijn, er wacht Dames 1 een belangrijk potje komende zondag. Aftrap is om 12 uur in Helvoirt, zien we u dan?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp