Dames 1 trekt aan het kortste eind

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 trekt aan het kortste eind

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Op een erg zonnige zondagmorgen mocht Dames 1 de wei in met maar één doel, winnen. Na de warming-up was het gelijk duidelijk dat het weer ook een tegenstander ging zijn. Gelukkig hadden de Tilburgse meiden van TSVV Merlijn hier ook last van. Voor de laatste keer dit seizoen betreedt Moerse Boys Dames 1 het A-veld. Met de afspraak om een drinkpauze te houden, werd de wedstrijd gestart.

De eerste twintig minuten gebeurt er vrij weinig. Er werd vooral veel ingegooid. Steeds rolde de bal over de zijlijn. Eindelijk kreeg Moerse Boys een kans. Het spitsenduo Lotte en Mira komen met een mooi samenspel tot aan de goal. De keeper weet de bal met haar voet te redden. Lotte zit er snel bij, maar helaas weet Merlijn zich te redden. Eén minuut later krijgen de Tilburgse  studentes een kans. Een schot op goal gaat rakelings over.

Dan gebeurt er iets opmerkelijks. De horde supporters die de dames van de Moer opgetrommeld hadden, keren allemaal hun rug naar het veld. Tuurlijk, het was nog geen spannende wedstrijd, maar om stoïcijns te gaan protesteren… of waren het vijftigtal minipupillen die hun aandacht trokken.

De dames besloten wat spanning aan de wedstrijd toe te voegen (iets met aandacht van de supporters terugkrijgen?). Een corner van Merlijn veroorzaakte bijna de 0-1. Dietske liet dit niet gebeuren en gooide haar hoofd daar tegen aan. Goede redding! Paar minuten later was het weer billen knijpen. De spits van de gasten krijgt alle ruimte, schijnbaar zoveel dat ze een taart had kunnen bakken. Gelukkig voor de Moer pakt ze te weinig rust waardoor de bal gehaast over vliegt.

Tijdens de drinkpauze geeft Ellen aan dat haar blessure weer de kop op doet. Ze heeft het geprobeerd, maar stapt toch uit. Heel het team kijkt Jessey met puppyogen aan of ze nog een keer de handschoenen aan kan trekken. Jessey geeft toe en daarmee is ze weer de held van de dag! Hopelijk is Ellen haar blessure niet van lange duur en kan ze zondag weer lekker mee ballen. De eerste helft heeft Jessey het rustig. Wat resulteert dat ze geen een bal hoeft aan te raken.

De Moer begint weer wat gevaarlijker te worden. De pit mist nog steeds, maar kansen worden gecreëerd. Wanneer Mandy een vrije trap krijgt, lijkt deze nog even in de bovenhoek te krullen. Sommige speelsters juichen al, maar een doelpunt blijft uit. Ook een corner van Mira resulteert in een kans, ditmaal voor Dorris. Ze legt de bal nog terug op Chloé, maar die wordt goed verdedigd door de achterhoede van Merlijn. Met 0-0 gaat Moerse Boys de kleedkamer in. Dit keer hadden we twee bekertjes ranja per persoon. Wat een luxe!

Moerse Boys begint aan de tweede helft en Jessey, die inmiddels door Vera is ingeschoten in de rust, maakt meteen een goede redding. De Moer begint zwak aan de tweede helft waardoor de 0-1 al snel valt. Een voorzet vanuit de zijkant wordt goed binnengeschoten in de kruising waardoor de Moer op achterstand komt. Hopelijk schudt dit doelpunt, net als de muziek van MB5 vanochtend in de kantine, Dames 1 wakker. Helaas gebeurt het tegenovergestelde en geeft de Moer Merlijn de ruimte om in een rechte lijn naar het doel van Moerse Boys te dribbelen: 0-2…

De Moer herpakt zich en begint weer leuk te voetballen. Jessey komt goed uit waardoor de opgezette aanval van Merlijn eindigt met de bal over de zijlijn. Drie gevaarlijke corners van de thuisploeg brengt gevaar, maar geen doelpunt. De counter van Merlijn die volgt oogt gevaarlijk, maar gelukkig is daar redder in nood Amelie, die ondanks dat ze vandaag op het middenveld staat haar verdedigende taak goed oppakt.

In de 62e minuut staat Vera – die zo goed als hersteld is van haar sleutelbeen operatie – inmiddels in het veld. Ze geeft een goede bal richting Lotte waar uiteindelijk een corner uit ontstaat. De Moer creëert weer leuke aanvallen waardoor Mira een goed schot lost op de keeper van Merlijn. Met een 0-2 achterstand en ruim 65 minuten op de klok weten de dames van de Moer dat ze gas moeten geven.

Wederom een goede actie van Noa richting het doel van Merlijn zorgt ervoor dat Moerse Boys een vrije trap krijgt.  Mandy neemt plaats achter de bal en deze eindigt in de handen van de keeper. De Moer blijft op de helft van Merlijn voetballen waardoor er maar liefst 3 corners achter elkaar volgen. Mandy krijgt ze goed voor het doel maar helaas valt de bal voor de voeten van de tegenstander.

Er ontstaan goede acties waardoor er leuke aanvallen ontstaan. Zo ontstaan er genoeg mogelijkheden maar blijven de kansen minimaal. Rechtsbuiten Mira blijft het druk hebben aan de rechterkant maar de stand blijft 0-2. Jammer maar helaas. Snel vergeten, genieten van het mooie weer en naar VV Wernhout voor hun kampioenswedstrijd. Volgende week weer een nieuwe kans. Dames 1 speelt dan de uitwedstrijd bij Viola Dames 1. Aftrap 10 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp