Dames 1 strijdt naar de overwinning

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 strijdt naar de overwinning

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Wedstrijden tegen Blauw Wit’81 stonden in het verleden regelmatig garant voor spektakel. Veel doelpunten en spanning zorgden voor een aantrekkelijke wedstrijd. Afgelopen dinsdag stond een nieuwe editie van deze wedstrijd op de rol. Moerse Boys Dames 1 maakte de reis naar De Moer. Zaak was het voor de dames om weer te winnen na het gelijkspel tegen Vivoo. De dames van Blauw Wit’81 maken een wisselvallig seizoen door, maar het is een fysieke sterke ploeg die nooit opgeeft. De Moer moet dus het beste van zichzelf geven, zoals elke wedstrijd, om er een resultaat uit te halen.

Rond 20:00 uur werd er afgetrapt. Moerse Boys had bijna een droomstart te pakken. Luttele minuten na de aftrap wordt Vera met een mooie bal over de hele van Chloé weggestuurd. Oog in oog met de doelvrouw en met een tegenstander in de rug blijft de immer hardwerkende middenveldster ijzig kalm. Haar inzet beland echter op de paal. De terugkomende bal kan net op tijd weggewerkt worden voordat iemand met een oranje shirt hiervan kon profiteren. De wedstrijd gaat veel op en neer zonder dat het voor beide goals echt gevaarlijk wordt. Blauw Wit’81 speelt met veel energie, maar Moerse Boys biedt dezelfde energie en dat levert een interessant gevecht op tussen de twee teams.

Dat er ondanks de geringe mogelijkheden in de eerste 15 minuten, doelpunten gaan vallen, lijkt een zekerheidje. Na een kwartier valt de eerste en vijf minuten later zijn er al drie ballen in het netje beland. Moerse Boys maakt het eerste doelpunt. Sigi speelt de bal goed vrij aan de zijkant en heeft vervolgens een piekfijne pass in huis die achter de verdediging valt. Lotte pikt de bal op een weet deze koelbloedig binnen te werken. Twee minuten later is het de beurt aan Blauw Wit’81. De Moer grijpt wat twijfelachtig in op het middenveld en in de voorhoede en wacht ogenschijnlijk op het fluitje van de scheids voor een bal in iemands gezicht. Dit fluitje komt niet en de snelle nummer 9 van de blauw-witten spurt er met de bal vandoor na een goede dieptepass. Met een leep balletje over Ellen zet ze de stand weer terug in evenwicht. Weer enkele minuten later laat de Moer het net bollen. Mandy stuurt Sigi de hoek in met een mooie pass in de ruimte. Sigi geeft de bal voor op Lotte, die knap wegdraait en zo zichzelf de ruimte bied voor het schot. Lotte stuurt de bal de kruising in en Dames 1 kan weer een nieuwe voorsprong vieren.

In het restant van de eerste helft wordt er door beide ploegen keihard gewerkt. Goed voetbal is het niet altijd, maar de strijdlust maakt veel goed. Iefke en Amelie vechten op de backposities veel leuke duels uit en proberen zich ook aanvallend te melden als de kans zich toedient. Ook Robin speelt een sterke wedstrijd centraal op het middenveld. De voormalig rechtshalf lijkt daar  haar plekje gevonden te hebben dit seizoen. Voor beide goals oogt het zo af en toe dreigend, maar echt grote kans zijn schaars. Uit een corner kan verdedigster Dorris niet goed genoeg haar voet tegen de bal zetten waardoor deze naast het doel beland. Net voor rust is de grootste kans voor Sigi. De rollen zijn ditmaal omgedraaid en Lotte biedt Sigi de kans. De spits gaat echter veel te onrustig met de kans om en de bal beland hopeloos naast het doel. Niet veel later maken beide teams de lange weg naar de kleedkamers, inclusief uitzicht op de mooi verlichte kerk, voor een bekertje ranja.

Na het heerlijke bekertje ranja, werd er vol goede moed begonnen aan een koude tweede helft. Blauw Wit begon met veel druk. Dit schrok onze verdediging, waar Jessey inmiddels binnen de lijnen stond voor Mandy, niet af. Er moest nu wel iets gebeuren in de buurt van het goal van Blauw Wit’81, anders zou deze wedstrijd nog wel eens verrassend kunnen eindigen. Gelukkig gebeurde er weer iets in de 52e minuut. Een mooie samenwerking van onze twee spitsen, resulteerde in een schot recht op de keeper.

Wat later haalt Chloé, die een fanatieke wedstrijd staat te voetballen, uit. Een goede poging tot de 1-3, maar helaas vliegt de bal over. Zo spannend als het was op de helft van Blauw Wit’81, zo eng werd het voor Moerse Boys een paar minuten later voor het eigen doel. Blauw Wit’81 weet er door heen te breken en schiet op doel. Ellen staat haar vrouwtje en haalt de bal met een goede redding tegen. Een tweede bal wordt gecreëerd en de dames van de Moer zitten er niet snel genoeg bij, waardoor de spits van Blauw Wit’81 nóg een kans kreeg. De bal kaats tegen de paal en de verdediging van Moerse Boys kan weer adem halen.

De spanning werd snel omgezet in vreugde doordat Sigi een doelpunt maakte uit een goede voorzet van Lauri. Helaas vlagt de vlagger vanwege vermeend buitenspel en werd de bal diep getreurd aan de keeper van Blauw Wit’81 ingeleverd. Wat een paar minuten ervoor niet zo mocht zijn, werd nu werkelijkheid. Jessey geeft de bal op Lotte, die 1-tegen-1 komt te staan. Zij passt op haar beurt de bal door naar Sigi. Die schiet hem nu, niet in de buitenspelpositie, binnen werkt, 1-3!!! De wedstrijd lijkt helemaal beslist wanneer Jessey een corner rakelings over schiet. Hierna fluit de scheidsrechter af. Einde wedstrijd, de punten gaan mee in de auto naar Zundert.

Zondag staat nog de wedstrijd tegen de studentes uit Rotterdam op het programma. Wanneer deze gespeeld gaat worden is nog niet duidelijk, maar komt dat zien.  Moerseboys VR1 – Antibarbari VR3, aftrap 10:00 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp