Dames 1 steelt de volle buit in Gilze

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 steelt de volle buit in Gilze

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 is afgelopen zondag iets gelukt dat het tot op heden eigenlijk nog nooit gelukt is. In het verleden trok de Moer al regelmatig richting Gilze voor een, al dan niet vriendschappelijk, treffen met de plaatselijke vv. Haast elke keer ging het met een nederlaag terug richting het Zundertse, maar afgelopen zondag lukt het de ploeg om daar verandering in te brengen. Een 0-1 overwinning voor de oranjehemden was het resultaat.

Het was spits Lauri die de hoofdrol opeiste. Met een heerlijke knal in de kruising wist zij als enige het net te laten bollen. Het was een pareltje die de wedstrijd misschien niet helemaal verdiende. Een actie waarbij de spits enkel Gilze-verdedigsters op het verkeerde been en zette en vervolgens verwoestend uithaalde. Een doelpunt om door het ringetje te halen. Of door de haak van de kruising, net wat u wilt. Het kunststukje van Lauri was voldoende voor de volle buit voor Moerse Boys.

De wedstrijd kan verder vanuit Moerse Boys-zijde gerust als moeizaam omschreven worden. Gilze is het eerste kwartier duidelijk beter bij de les als de oranjehemden. De Moer mag meermaals goalie Fabiënne bedanken voor een prima redding. De Klein-Zundertenaren weten geen rust aan de bal te vinden en speelt veel te paniekerig. Gilze oogt wat dat betreft een stuk rustiger aan de bal, maar grote kansen weten zij ook niet te creëren. Naarmate de eerste helft vordert, komt de Moer zo af en toe wat beter voor de dag maar kansen weet het eigenlijk niet te creëren. Een voorzet van Bloem eindigde in de handen van de Gilze-keepster. Tot zo ver de wapenfeiten van de Moer in het eerste half uur.

Op het half uur was het voor Moerse Boys even schrikken. Lauri ziet een kans in een te korte terugspeelbal van Gilze en onderschept bijna de bal. Echter is de Gilze doelvrouw haar. Lauri krijgt een hard schot tegen haar oog te verwerken, die meteen al wat dik en blauw wordt. De spits laat zich echter niet kennen en weet de eerste helft uit te spelen. Dat is voor Moerse Boys uiteindelijk ook fijn, want nog geen vijf minuten later zet zij de 0-1 op het scorebord.

Met een 0-1 voorsprong wordt de rust bereikt, maar van tevredenheid over het Klein-Zundertse spel is eigenlijk nauwelijks sprake. Met wat omzettingen moet het voetballende gedeelte in de tweede helft een stuk beter gaan, maar al snel lijkt de tweede helft een kwestie van overleven te worden. Gilze zet de oranjehemden flink onder druk, maar tot echt grote kansen leidt dat niet. Eenmaal staat Dietske goed gepositioneerd bij een corner om de bal voor de lijn te ruimen, maar verder heeft Fabiënne bar weinig te doen.

Dat de Moer nauwelijks kansen weggeeft, mag gerust ook als iets positiefs gezien worden. De ploeg heeft de afgelopen tijd hier duidelijk stappen in gemaakt en oogt een stuk volwassener. Het is een duidelijke verbetering ten opzichte van het vorige seizoen. Bijna lukt het de Moer zelfs nog om de verdubbellaar te maken in de tweede helft. Noa begint aan een rush richting vijandelijk doel. In haar weg weet ze ook de keepster te passeren, maar uit een lastige hoek, zo’n beetje de achterlijn, weet ze de bal helaas niet binnen te schuiven.

Moerse Boys weet de wedstrijd volwassen richting het einde te brengen. Eenmaal moet het nog even billenknijpen, maar de Gilze-spits weet een lastige bal niet op goal te krijgen. Het blijkt de laatste én een van de spaarzame kansen te zijn die Moerse Boys moet incasseren. De 0-1 overwinning zorgt zodoende voor blije gezichten bij de oranjehemden. Daarnaast maakte Jessey haar eerste speelminuten van het seizoen in Dames 1. Jessey heeft dit seizoen veel pech gehad maar is duidelijk op de weg terug getuige haar invalbeurt van afgelopen zondag!

Uiteindelijk was een gelijkspel een betere afspiegeling van de verhoudingen geweest. Toch weet Moerse Boys met drie punten te vertrekken uit Gilze en dat mag gerust een fijne opsteker genoemd worden. Al bij al weet de Moer in 2024 een prima reeks neer te zetten. Vier wedstrijden, tien punten en de laatste drie wedstrijden werden in winst omgezet. Een gedeelde vierde plaats is het huidige resultaat van die reeks. Komende zondag wacht de clash met de andere nummer vier op de ranglijst, Schijf Dames 1. Een derby dus. Na twee overwinningen voor Schijf dit seizoen, in de beker en de competitie, is het hoog tijd om die rollen eens om te draaien. De aftrap is om 13:15 in Schijf en oranjewitte support is uiteraard meer dan welkom (net zoals afgelopen zondag, grote dank!). Tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp