Dames 1 speelt knap gelijk tegen Hontenisse

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 speelt knap gelijk tegen Hontenisse

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was even wachten, maar ruim twee maanden na de laatste competitiewedstrijd is het 2e klasse geweld weer losgebarsten. Na een welverdiende winterstop, een fanatiek trainingskamp, flink wat trainingen en een jammerlijk verloren oefenwedstrijd tegen Virtus (0-1), is Moerse Boys Dames 1 klaar voor de tweede seizoenshelft. Het doel in het tweede deel van het seizoen is om zo snel mogelijk handhaving veilig te stellen. Met 11 punten na 9 wedstrijden, wat resulteerde in een 7e plaats tijdens het kerstdiner, is de Moer al goed op weg. De nodige punten zullen echter nog gesprokkeld moeten worden om het 2e klasse-bestaan met nog een jaar te verlengen.

De eerste kans om wat punten bij te sprokkelen is thuis tegen Hontenisse. Afgelopen zondag maakte de runner up van de competitie de lange reis vanuit Kloosterzande richting Akkermolen. Hontenisse heeft zich in de top van de competitie genesteld en dus is Moerse Boys gewaarschuwd. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee, dus de Moer begint met een doordacht strijdplan aan de wedstrijd. Grote spil in dat strijdplan is Mira. De sterke Mira krijgt als taak mee om de inmiddels bekende en beruchte sterspeelster van Hontenisse het voetballeven gedurende 90 minuten zuur te maken. Met een topscoorderstitel vanuit Hontenisse op zak en de heenwedstrijd, met meerdere doelpunten van de sterke nummer 11, in het achterhoofd is dat geen gekke keuze van de technische staf. Gedurende 90 minuten slaagt Mira grandioos voor haar opdracht. Een doelpuntloze wedstrijd van de spits is het resultaat. Dat een speelster van deze kwaliteit echter toch een aantal keer ontsnapt, is haast niet te voorkomen. Eenmaal levert dit een terecht penalty op rond een kwartier voetballen, die door een Zeeuwse verdedigster koelbloedig benut wordt.

Na een kwartier kijkt de Moer dus tegen een achterstand aan. De oranjewitten beginnen sowieso wat aftastend aan de wedstrijd en lijken het goede ritme nog te moeten zoeken. Doelvrouw Fabiënne laat zien scherp te zijn en smoort enkele keren het gevaar vroegtijdig in de kiem. Aanvallend oogt de Moer eenmaal dreigend wanneer Lauri de kans krijgt na geklungel in de Hontenisse-defensie. De poging is echter te zacht en de Zeeuwen komen met de schrik vrij. Niet veel later weet Hontenisse dus op voorsprong te komen vanaf de stip.

Na de openingstreffer van de gasten is Fabiënne nog eenmaal scherp bij een schot van afstand, maar daarna lijkt de Moer het juiste ritme steeds beter te vinden. Backs Iefke en Amelie zoeken vaker de weg naar voren en op het middenveld weten Chloé en Robin steeds beter gebruik te maken van de ruimte die er ligt. Zodoende komt de Moer ook aanvallend stukje bij beetje sterker voor de dag. Meerdere keren weet de ploeg met vloeiende combinaties op te stomen richting vijandelijk doel, maar steeds strand de aanval net voor de apotheose. De Moer blijft echter naarstig op zoek naar de gelijkmaker en ruikt wat dat betreft ook bloed. Eenmaal probeert Sigi het van afstand wanneer Lauri haar weet te bereiken. De poging mist echter kracht en de Hontenisse-goalie kan de bal makkelijk uit de bovenhoek pakken. Vlak voor rust fungeert Lauri opnieuw als aangever door een strakke, lage voorzet te produceren. Collegaspits Lindsay krijgt haar voet net niet goed achter de bal om de gelijkmaker aan te tekenen. Moerse Boys baalt, Hontenisse haalt opgelucht adem.

Na een kwartiertje rust gaat de zoektocht naar de gelijkmaker verder. De Klein-Zundertenaren komen immers sterk uit de kleedkamer en vol overgave gaat het op zoek naar die ene treffer. Een treffer die overigens meer dan verdiend zou zijn. De Moer weet Hontenisse vanaf het fluitsignaal flink onder druk te zetten en dat resulteert in pogingen van Lauri, Nynke en Chloé, maar het resultaat laat nog even op zich wachten. Op het uur heeft de Moer wel haar beloning te pakken. Sigi verlegt het spel naar de opkomende Jess en de rechtsback, koud in het veld, produceert een voorzet richting het vijandelijke doel. Via een kopbal van een Zeeuwse verdedigster valt de bal pardoes binnen voor de 1-1. Een verdiende treffer die smaakt naar meer!

Na de gelijkmaker bijt Hontenisse direct van zich af. De nummer 10 uit Kloosterzande krijgt de ruimte om te schieten, maar Fabiënne staat goed op haar post. Vervolgens gaat Moerse Boys vooral door met waar het zo goed mee bezig was, namelijk goed voetballen en de druk vol op Hontenisse zetten. Meer dan eens komt de ploeg gevaarlijk voor het Zeeuwse doel terecht zonder de trekker over te halen. In de 70e minuut lijkt Sigi een goede mogelijkheid te krijgen, maar haar harde poging wordt door keepster tot corner verwerkt. Ook de corners die volgen leveren geen oranjewit doelpunt.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal lijkt het pijpje bij de Moer opeens ver leeg te zijn. Hontenisse pakt het heft stevig in handen en de Klein-Zundertse defensie krijgt het opeens zwaar te verduren. Dorris en Chanel geven echter geen krimp, evenals Mira uiteraard. Toch weet de Moer maar moeizaam de weg naar voren te vinden in deze fase en daardoor blijft het toch billenknijpen. Eenmaal komt Moerse Boys heel, heel goed weg. De ijzersterke spits weet te ontsnappen van Mira en andere oranjehemden en ook Fabiënne is ze te snel af. Een kans voor open goal is wat volgt, maar een snoeiharde kletser op de paal is het resultaat. De rebound die valt voor een Hontenisse-speelster kan ook niet benut worden. Hontenisse baalt, Moerse Boys haalt opgelucht adem.

De knal van de paal lijkt Moerse Boys weer wakker te schudden want hierna lukt het de ploeg weer om de bal voorin vast te houden en zelfs om weer wat gevaar te stichten. Minke lijkt een goede kans te krijgen om de 2-1 te produceren, ware het niet dat de goalie het doel goed verkleint. Ook een vrije trap in blessuretijd oogt dreigend, maar levert niet de winnende treffer op. Na 90 intense minuten is een puntendeling dus het resultaat.

Aan de ene kant kan de Moer meer dan tevreden zijn met een punt. Voor aanvang zou het wellicht getekend hebben voor dit resultaat tegen de nummer 2 van de ranglijst. Echter zal ook het gevoel overheersen dat er meer in heeft gezeten. Om dat gevoel te hebben na een krachtmeting tegen de nummer 2 laat wellicht ook zien tot wat de ploeg allemaal in staat is. Het punt wordt in ieder geval omarmd en zorgt daarnaast voor een fijne boost richting het komende weekend. Dan zal Dames 1, uiteraard in samenwerking met Dames 2, opnieuw een gooi doen naar de felbegeerde oliebollencup. Een prijs die bij vele, zo niet alle, dames nog mist op de palmares. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! Om 13:00 op zaterdag trappen de dames onder de naam “MacChester United” het toernooi af. Tot dan!

(Op 25 februari komt Dames 1 weer in actie voor de competitie. In Huijbergen tegen Vivoo worden belangrijke punten verdeeld in de strijd om handhaving. Aftrap is om 12 uur. Ook dan kan Dames 1 uw support meer dan goed gebruiken!)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp