Dames 1 pompt zich naar heroïsche zege

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pompt zich naar heroïsche zege

Het was genieten afgelopen zondagochtend op Sportpark Akkermolen. In een heerlijk voetbalgevecht tussen twee sterke teams was het uiteindelijk Moerse Boys dat, verdiend, aan het langste eind trok.

Het was even puzzelen voor de technische staf van Dames 1, want een handjevol speelsters heeft in meer of mindere zin last van blessures, maar met 15 speelsters op het wedstrijdformulier moet het toch lukken om de dames van Bavel goed weerstand te bieden. In de bekerpoule was De Moer nog te sterk voor de Bavelse vrouwen, maar resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst.

Met een tactische omzetting in het elftal en de opdracht om lekker te gaan pompen beginnen de oranjehemden prima aan de wedstrijd. De Moer oogt gretig en geconcentreerd en dat betaalt zich uit in een veldoverwicht én goed voetbal. De thuisploeg combineert er op los en duikt met regelmaat op voor het Bavelse doel. De bezoeksters proberen vooral met diepe ballen de behendige spitsen te bereiken, maar de verdediging van Moerse Boys is scherp en geeft niks cadeau. Dat het na 20 minuten nog steeds 0-0 staat mag een klein wonder heten want de Moer verdiend een voorsprong. Extra zuur is het dan ook dat Bavel uiteindelijk de eerste ploeg is die mag juichen. De verder prima fluitende scheidsrechter ziet als enige op het veld een overtreding in een fair duel en de vrije trap op de rand van de zestien wordt heerlijk binnengeschoten. Een achterstand dus en dat is zeker niet terecht te noemen.

Moerse Boys gaat door waar het mee bezig is, namelijk gewoon heel goed voetballen, en de gelijkmaker komt dan ook uiteindelijk op het scorebord. Het is Ellis die nog maar eens haar kwaliteiten laat zien. De ervaren spits draait zich knap vrij en laat met haar rechter chocoladebeen de keepster kansloos. De 1-1 blijft op het scorebord staan tot de thee en dat voelt toch enigszins als te weinig. Moerse Boys Dames 1 speelt in deze eerste 45 minuten namelijk haar beste voetbal van het seizoen tot zo ver.

Na de thee begint de Moer dan ook gedreven aan de tweede helft om zo recht te doen aan het spelbeeld. Toch is het Bavel dat opnieuw de voorsprong pakt. Bij de eerste beste aanval is het raak. Het mag echter gezegd worden dat deze goal opnieuw een meer dan prima doelpunt is. De lepe spits knalt de bal al vallend onhoudbaar in de korte bovenhoek. Een knappe goal, maar opnieuw een achterstand voor Moerse Boys dat weer in de achtervolging moet.

Inmiddels hebben zich een flink aantal toeschouwers langs de lijn genesteld want ook zij zien dat dit een heerlijke pot voetbal is op deze zondagochtend. Waar De Moer in de eerste helft ontzettend goed voetbalde, moet het nu ook laten zien over de veerkracht en wilskracht te beschikken om Bavel opnieuw pijn te doen. Ook deze opdracht wordt met beide handen aangepakt want met vereende krachten wordt er gestreden voor elke meter en elke bal. Terwijl de verdediging haar handen vol heeft aan de Bavelse uitvallen wordt er op het middenveld een zware strijd geleverd. Het geslepen Bavel blijft echter overeind en knokt al net zo hard waardoor er een heerlijk voetbalgevecht ontstaat. Ondertussen staat er echter nog steeds 1-2 op het scorebord en de tijd begint toch te dringen.

In de 80e minuut is het dan toch raak. Nola bediend Lotte die op haar beurt de bal droog binnenknalt. Een ontlading volgt en de 2-2 voelt zeker als gerechtigheid. Toch weet ook Moerse Boys dat de wedstrijd nog niet gespeeld is en met deze opsteker gaat het vol voor de winst. Ook Bavel blijft zoeken naar de drie punten en dus is het nog 10 minuten lang enorm spannend. De Moer speelt inmiddels 1-op-1 achterin en onderstreept daarmee haar dadendrang, en deze inzet krijgt uiteindelijk dan ook een ultieme beloning. Eerst is daar nog een bal op de Bavelse lat, maar de onvermoeibare Lieke en Ellen maken zo’n 5 minuten voor tijd een Bavelse uitbraak onschadelijk waarna Ellen de bal direct doorpasst op Judith. De altijd hardwerkende Judith stuurt Lotte weg met een prima steekpass en de behendige spits omspeelt de keepster, heeft nog last van een inkomende verdedigster maar weet uit een niet eens zo makkelijke hoek toch de bal tegen de touwen te werken. 3-2 op het scorebord en een ontlading waar je U tegen zegt bij zowel speelsters, staf als supporters.

De blessuretijd is er eentje van billenknijpen en op het tandvlees de overwinning binnenhalen. Dit lukt en dus blijft het scorebord op 3-2steken. Een méér dan lekkere overwinning. Moerse Boys liet zien van alle markten thuis te zijn. In de eerste helft liet het zien grote stappen te maken op voetbalgebied, in de tweede helft was er een dosis strijd en inzet waar je als leider een enorme lach van op je gezicht krijgt.

Na afloop volgt er dan altijd nog een opdracht, en dat is het aanwijzen van de “Woman of the Match” in de Voetbal.nl-app. Deze week een haast onmogelijke opdracht. Iemand kiezen zou de rest tekort doen. Een heel groot compliment dan ook aan het hele team dat individueel én als team het beste in zich naar boven haalde en deze driepunter dan ook dubbel en dwars verdiend heeft.

Komende zondag een mooie kans om deze voorstelling een passend vervolg te geven als het wisselvallige Vivoo op bezoek komt. Opnieuw begint de wedstrijd om 09:45 uur op Sportpark Akkermolen. Iedereen die afgelopen zondag aanwezig was zal beamen dat het loont om een bezoekje te brengen. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp