Dames 1 pas laat op stoom tegen Welberg

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pas laat op stoom tegen Welberg

Wie afgelopen zondag de eerste 70 minuten van de wedstrijd heeft gezien en daarna naar huis is gegaan, zal niet hebben geloofd dat er uiteindelijk een 5-1 eindstand op het scorebord stond. Alle doelpunten vielen in de laatste 20 minuten.

Op zaterdagavond vierde Zundert feest op het Oktoberfest en ook de dames waren goed vertegenwoordigd. Toch lijkt alleen ondergetekende last te hebben van dit bierfestijn, want ondanks het vroege tijdstip zijn de meeste speelsters fris en fruitig aanwezig.
Toch is het allerminst sprankelend wat er op het veld gebeurd. Welberg blijkt een taaie kluif voor de Moer en er wordt veel te slordig omgegaan met balbezit terwijl het positiespel van een week eerder ook ver te zoeken is. Het is maar goed dat het zonnetje er een heerlijke nazomerse dag van maakt, want van de wedstrijd worden maar weinig mensen warm deze eerste helft. Ja, er wordt echt wel hard gewerkt en iedereen doet z’n best, maar genieten wordt het eigenlijk nooit.  Het is goed dat Ellen scherp is en een aantal keer prima redding brengt, terwijl aan de andere kant de grootste kans voor Robin is, maar de middenveldster schiet in kansrijke positie hoog over. Tot zover de schamele hoogtepunten van de eerste helft.

Dat moet dus beter in de tweede helft, maar ook nu golft de wedstrijd een beetje op en neer en lukt het maar niet om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Bij Welberg zijn de wissels al vroeg in de wedstrijd op en na een uur lijkt het beste er wel een beetje af bij de bezoeksters. De Moer krijgt wat meer grip op de wedstrijd en de 1-0 hangt inmiddels wel in de lucht. Toch blijft het oppassen voor het inmiddels wat opportunistischer spelende Welberg. Toch kunnen de handen uiteindelijk op elkaar voor de thuisploeg. In de 70e minuut bedient Sigi Robin die bij de tweede paal de 1-0 op het bord brengt. Een beetje lucht voor Moerse Boys en het lijkt een kwestie van tijd voor de voorsprong uitgebreid wordt. Toch is het ineens 1-1 als een corner niet goed weggewerkt wordt en Welberg de bal onderkant lat snoeihard binnenschiet.

De Moer schakelt bij en zorgt er al snel voor dat er weer een voorsprong te vieren valt. Een schot van Chloé wordt door de verder prima keepende goalie van Welberg niet goed ingeschat en rolt onder de doelvrouw door binnen. De vreugde is er niet minder om bij de oranjehemden, want iedereen is wel overtuigd van het belang van deze wedstrijd.  Niet heel veel later beslist Robin de wedstrijd met misschien wel de mooiste goal van deze ochtend. Sigi speelt zichzelf knap vrij, blijft rustig en steekt de bal op de goed inlopende Robin. Die blijft al even kalm en schuift de bal beheerst binnen. Een goal uit het boekje en de drie punten lijken nu wel binnen. Het dappere Welberg blijft het proberen, maar in de absolute slotfase is het Lotte die nog tweemaal het net laat bollen. De eerste keer is het opnieuw Sigi met een heerlijk passje waarna Lotte de bal van afstand binnen knalt, daarna gaat de buitenspeelster nog eens ouderwets op avontuur na een goede pass van Nola en bekroont dit met de 5-1.

Uiteindelijk dus opnieuw een ruime overwinning voor Moerse Boys dames 1, maar wie de wedstrijd nog eens terug wil kijken op de VoetbalTV-app doet er goed aan om in te schakelen vanaf minuut 70. Anderzijds een groot compliment als je zo’n stroeve pot toch uiteindelijk overtuigend binnen weet te slepen. Dat er heel goed gevoetbald kan worden door de Moer weten we sinds vorige week, dat een overwinning met veel inzet binnengehaald kan worden weten we sinds afgelopen zondag ook.

Aankomende zondag zullen we zowel het goede voetbal als de inzet nodig hebben om een ronde verder te komen in de beker. Oude bekende SC Gastel komt op bezoek. Deze ploeg staat inmiddels op een knappe tweede plaats, net als De Moer, maar doen dat wel in een klasse hoger. Moerse Boys heeft in het verleden echter al laten zien niet bang te zijn voor een bekerstunt tegen tweedeklassers, dus het belooft een spannende zondag te worden.

Aanvang is 10:00 uur voor deze bekerclash, tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp