Dames 1 pakt weer eens de volle buit

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt weer eens de volle buit

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het werd weer eens tijd om te winnen. Ditmaal mocht er een poging gedaan worden in Dordrecht bij de vrouwen van RCD. Na zondag en woensdag geen punten op het scorebord er bij geschreven te hebben, reden de dames vol goede moed en een stralende zon richting Dordrecht. Dit zonnetje verdween al snel achter de wolken. Hopelijk nemen we de drie punten mee naar huis.

Het veld waarop gespeeld werd, bevatte niet alleen een witte lijn voor het spelletje wat wij zo graag spelen, maar ook blauwe en rode lijnen. Dit zorgde voor verwarring bij de opgestelde 11 speelsters. Op Akkermolen hebben we immers enkel de hagelwitte lijnen. Over de opgestelde 11 speelsters gesproken, de volgende fanatiekelingen werden door trainer Randy de wei ingestuurd. Ellen op doel. Woensdag ging dit vlekkeloos, hopelijk trekt ze dat door. De verdediging bestond uit Amelie, Dorris, Mandy en Iefke. Het middenveld werd bezet door vier man sterk, Robin, Lauri, Sigi en Vera. Vera speelde zondag voorlopig haar laatste wedstrijd. Een operatie die vervroegd werd, zorgt ervoor dat haar dat ze enkele weken moet toekijken. Hopelijk zien we haar dit seizoen nog in actie! En niet te vergeten, voorin werd er gejaagd door Lotte en Mira.

Het fluitsignaal klonk en de bal rolde. De bal rolde in de eerste helft niet echt hoe we het van te voren bedacht hadden. RCD kwam veel aan de bal en Moerse Boys verzaakte in het reageren hierop. De felheid en beleving mist vanaf de eerste minuut. RCD VR1 is geen hoogvlieger in onze competitie. Wellicht dat er sprake was van onderschatting bij de dames van de Moer. Gelukkig werden er ook goede aanvallen gecreëerd. Deze kwamen voornamelijk vanuit de linkerflank. Lauri, die nu al een paar weken als middenvelder uit komt, loopt door tot aan de achterlijn en geeft de bal hoog voor. Sigi weet erbij te zitten met haar hoofd en kopt hem binnen. Fijn! 0-1. Extra fijn, want van kopgoals met winst krijgen de dames een bak bier van de staf. Veel noemenswaardigs gebeurt er verder niet in de eerste helft. Niet erg tevreden gaan we de kleedkamer in voor een bekertje ranja.

De tweede helft was niet veel noemenswaardiger, in de rust kwamen er twee nieuwe middenveldsters in, namelijk Noa en Chloé. De omschakeling gaat in de tweede helft beter doordat het middenveld dichter op de aanval staat. Er ontstaan meerder aanvalspogingen en in de 50e minuut mag de Moer dan ook een corner nemen. Na een hoop geklungel van beide ploegen voor de goal is het uiteindelijk Sigi die hem binnen schiet, 2-0!

Hierna volgt een mooie kans, Chloé geeft een steekpas op Mira. Zij kapt haar tegenstander uit en geeft de bal aan Sigi, helaas eindigt haar schot op de lat. In de 70e minuut wordt Mira nogmaals weggestuurd, ditmaal door Nola die inmiddels ook binnen de lijnen is gekomen. Mira speelt op haar gemak de keepster uit en werkt zo de 3-0 binnen. Dietske en Chanel staan ondertussen ook binnen de lijnen en nemen hun plaats in in de verdediging. Zo zorgen zei er mede voor dat het doel van Ellen vandaag schoon blijft.

De drie punten gaan mee naar de Moer, maar in de komende wedstrijden zullen we meer beleving en wilskracht moeten tonen willen we bovenin blijven meedraaien. Desalniettemin hebben we de kopgoal en drie punten goed gevierd bij een wederom gezellig kantinefeest. Op naar volgende week zondag wanneer Bavel op het programma staat, een thuiswedstrijd om 10 uur dus komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp