Dames 1 pakt in slotminuten de winst

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt in slotminuten de winst

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Zondag stond onze laatste thuiswedstrijd op de planning. Na een succesvol damestoernooi bij VV Zundert waar enkele dames aan mee hadden gedaan, stonden de koppen zondag weer op scherp. Dat moest ook wel want Blauw Wit’81 kon de 3e  periode pakken.  Dat wilden we natuurlijk niet laten gebeuren, de drie punten moesten in Zundert blijven.

Blauw Wit’81 kwam goed uit de start blokken en daarom was het goed dat Ellen de eerste minuten scherp voor haar goal was. Ze kreeg hierbij ondersteuning van haar verdedigsters.  De eerste grote kans van de wedstrijd is voor de Moer. Na 20 minuten loopt Lotte zich goed vrij en zet haar wel bekende sprint in. Na een goede solo, eindigt de bal helaas in het zijnet.

Verder worden er in de eerste helft wat speldenprikjes aan beiden kanten uitgedeeld maar veel kansen levert dit niet op. Noemenswaardig is wel het goede vlagwerk van Olav. Hij is alert en vlagt wanneer de spits van Blauw Wit’81 1 op 1 komt met Ellen. Gelukkig heeft de verdediging goed gestapt en staat ze buitenspel. Doelpuntloos stappen beide elftallen het veld weer af voor een kwartiertje rust en een bekertje ranja.

Na vijftien minuten komen beide teams weer naar buiten voor de aftrap van de tweede helft. Ondertussen is het flink gaan regenen en daar lijkt Moerse Boys de meeste last van te hebben. Na amper twee keer knipperen met de ogen ligt de bal weer op de middenstip voor de tweede aftrap van het tweede bedrijf. De spits uit De Moer blijft oog in oog met Ellen ijzig kalm en treft doel.

Moerse Boys moet haar vorm van de eerste helft weer hervinden en dat lukt. Chanel is enkele keren gevaarlijk met de kop vanuit hoekschoppen, maar weet de bal niet richting het goal te sturen. Vanuit een vrije trap op een mooie plek neemt Mira plaats achter de bal. Haar inzet vliegt richting het doel maar de keepster is op tijd ter plaatse om de bal tegen te houden. Het grootste gevaar komt van Lauri. Haar inzet toucheert de bovenkant van de lat. De linkspoot was dus al dicht bij een doelpunt, maar enkele minuten later staat haar vizier net iets scherper. Vanaf de zestien meter plaatst ze de bal met een hard schot in de kruising. Moerse Boys heeft haar verdiende gelijkmaker te pakken.

Een interessant schaakspel is het gevolg. Het blijft oppassen voor de scherpte van Blauw Wit’81 voorin. Ze krijgen nog enkele mogelijkheden en één keer lijkt dit fataal af te lopen voor Dames 1. Dit maal staat het vizier van de blauwwitte spits niet scherp en Moerse Boys haalt opgelucht adem. De Moer daarentegen heeft ook nog haar kansen. De grootste is voor Mira. Chanel stuurt de jongeling weg met een prima steekbal. Het schot dat volgt vliegt in de handen van de keepster.

Ondertussen zijn de laatste tien minuten aangebroken en de technische staf wilt koste wat het kost de punten in Klein-Zundert houden. Het is bereid een risico te nemen. Verdedigster Mandy maakt plaats voor Dames 2-speelster Lindsay die op de linksbuiten positie gaat spelen. Een aanvaller voor een verdediger dus. Zo’n drie minuten voor het laatst fluitsignaal betaald deze zet zich dubbel en dwars uit. Lotte zet de actie in en levert een prima voorzet af. Lindsay duikt op bij de eerste paal en als een echte spits tikt ze bal binnen. Moerse Boys Dames 1 pakt de voorsprong net voor tijd en deze komt niet meer in gevaar.

Het eerste doelpunt in Dames 1 van Lindsay levert de oranjewitten de volle buit op. Het bleek een prima start voor een meer dan prima middag en avond bij Moerse Boys. Een hapjeslunch en kantinefeestje maakte het voor Dames 1 een mooie dag. Pinkstermaandag speelt de ploeg haar laatste competitiewedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij sc ’t Zand Dames 2. Op naar nog één driepunter dit seizoen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp