Dames 1 pakt de winst op dinsdagavond

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt de winst op dinsdagavond

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag stond er een thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand dames 2 gepland, helaas ging dit niet door. Omdat we geen van allen behoefte hadden aan een vrije zondag, hebben we die ochtend lekker getraind.

We kregen al snel het nieuws dat de wedstrijd snel ingehaald kon worden, op dinsdagavond. Onze trainers zijn geen onbekend bij SC ’t Zand, ze kennen de speelstijl en de speelsters. Hierop kon onze tactiek worden aangepast, in de bespreking wed dit dan ook duidelijk.

Na een goede bespreking en het mega snelle omkleden van Ellen, konden we beginnen aan de warming-up. Deze verliep solide wat een goed voorteken zou kunnen betekenen voor de wedstrijd.

Allen een beetje gespannen begonnen we na het fluitsignaal van de scheids aan onze wedstrijd. SC ’t Zand begon brisant en zette hoog druk. We lieten ze de eerste 5 minuten te veel aan de bal. Al snel kwamen we terug bij ons strijdplan, kort houden en de bal in de diepte. Er kwamen geregeld wat kansen maar ze werden nog niet benut. De eerste goal was niet zoals bedacht maar daardoor zeker niet minder mooi. Een afstandsschot van Robin na een voorzet van Lauri zat er raak in, 1-0! Helaas kwam SC ’t Zand er niet later uit een maakte de 1-1. We bleven fel tegen de even felle dames van ’t Zand. We kregen meer kansen, zo schiet Amelie een bal over de hoogstaande verdediging van ’t Zand. Lotte gaat in acceleratie en rent het halve veld over, loopt om de keepster heen en schiet ‘m binnen, 2-1! De kansen bleven komen en wanneer er weer een bal in de diepte wordt gespeeld onderschept Sigi deze van haar tegenstander. Ze heeft nog een lange weg te gaan naar de goal maar blijft sterk en schiet de bal binnen. Zo gaan we met 3-1 de rust in, thee drinken.

Terwijl Lotte in de rust haar stappenteller nog geen rust gunt, bereidt de Moer zich voor op de tweede helft. Eenmaal terug op het veld blijkt de Moer nog met haar hoofd bij de rust te zitten. Opnieuw laat Moerse Boys de Tilburgse dames te lang aan de bal. Al snel krijgt het dan ook de deksel op haar neus. Ietwat ongeluk valt de bal binnen voor SC ’t Zand voor de 3-2, maar ook die tellen. De Moer moet snel wakker worden voordat de schade grote wordt. Dat gebeurt gelukkig ook en Dames 1 trekt vervolgens als team ten strijde.

SC ’t Zand voetbalt de tweede helft beduidend beter als de eerste, maar de Moer verweert zich kranig. Hoe meer de wedstrijd richting zijn einde gaat, hoe groter de spanning op en naast het veld wordt. De Moer krijgt enkele mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar laat deze liggen. Lotte heeft een heerlijke actie in huis en legt de bal op een presenteerblaadje klaar voor Sigi. Zij weet deze helaas niet in het drukke doel te krijgen. Enkele speldenprikjes hier en daar volgen nog.

In de achterhoede laat Dietske zich van haar sterkste kant zien door het haar tegenstandster zo lastig mogelijk te maken, iets wat zeker naar behoren lukt. Daarnaast zijn Amelie, Jessey en Iefke ook hard aan het werk om de Tilburgse aanvalsters het leven zuur te maken. Onder luid applaus van Dames 2 komt Kim in het veld (grote dank voor het meedoen!). Als rots in de branding werkt ze elke bal weg mocht het gevaarlijk ogen. Ook Mandy maakt na blessureleed weer haar entree, op naar meer!

In de slotminuten krijgt Noa nog de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar helaas staat de keepster opnieuw op de goede plek. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal laat Ellen aan de andere kant nog maar eens zien van onschatbare waarde te zijn. De Tilburgse spits probeert de bal over haar heen te wippen. Met een mooie showduik (die overigens echt noodzakelijk was) plukt ze bal uit de lucht en voorkomt zo de gelijkmaker en tevens puntverlies voor Moerse Boys Dames 1.

De scheids fluit voor het einde en een zucht van blijdschap gaat over het C-veld. Moerse Boys wint met 3-2 van SC ’t Zand in een spannende en boeiende wedstrijd. Komende zondag trekt Dames 1 opnieuw ten strijde. Een heuse topper staat op het programma. De thuiswedstrijd tegen DSE Dames 2 wordt dan gespeeld. Een inhaalwedstrijd, maar tevens de kraker tussen de nummers 1 en 2. Kortom, alle support is opnieuw meer dan welkom. Aftrap is om 10:00 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp