Dames 1 pakt de volle buit op ‘Leffe Sunday’

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt de volle buit op ‘Leffe Sunday’

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na de onverwachte winst vorige week op SC Gastel stond afgelopen zondag de wedstijd tegen Wilhelmina op het programma. Zoals de trainer al aangaf gaat de winst op SC Gastel pas tellen wanneer we ook van Wilhelmina winnen. Vorig seizoen werd tegen deze tegenstander de volle 6 punten gepakt, maar gezien de uitslagen van Wilhelmina de afgelopen weken leek het nog niet zo makkelijk om dit kunstje te gaan herhalen.

Na de wijzigingen in het systeem van vorige week, stond deze zondag ons vertrouwde systeem weer op het bord bij de voorbespreking. Deze keer wel met een ander duo als centrale verdedigers. Dorris moest een wedstrijd geblesseerd vanaf de bank kijken, waardoor centraal de keuze viel op Chanel en Mira.

Direct vanaf de aftrap wordt er hoog druk gezet, dit levert vrijwel meteen een kansje op voor Lauri. Ze schiet op goal, maar de keeper pakt de bal. Binnen 6 minuten valt het eerste doelpunt al. Een corner van Sigi wordt binnen geschoten door Mira, 1-0. Er wordt ook opgebouwd vanuit de achterhoede, Amelie krijgt de bal van Nynke en loopt op. Ze speelt de bal naar Lotte die een voorzet geeft, helaas is niemand voor het goal bij machte om de bal te raken. De volgende kans is voor Chloé, ze krijgt de bal mee van Sigi maar schiet de bal in de handen van de keeper. Even later legt Lauri de bal terug op Sigi, die de bal over schiet.

Het moge duidelijk zijn dat de Moer de touwtjes stevig in handen heeft. Robin verdeelt en verlegt het spel goed en houdt hierbij ook oog voor de meermaals opkomende linksback Iefke. Bij een van haar acties loopt Iefke op en speelt de bal naar Lotte, Lotte speelt Sigi in die de bal geeft aan Lauri. Lauri schiet de bal met links onder de keeper door en maakt hiermee de verdiende 2-0.

Moerse Boys gaat door en al snel volgt er een corner. De bal komt terecht bij Chanel die een overstapje doet (volgens Rens een variant die geleerd is tijdens de training van donderdag), maar helaas zag de rest dit overstapje niet aankomen en gaat de bal aan iedereen voorbij. Bij de volgende corner is het wel raak, Chanel kopt de bal knap binnen. Dit zorgt er wel voor dat ze zelf moet trakteren, ze had donderdag namelijk beloofd dat als er iemand met de kop zou scoren ze een rondje zou geven.

De laatste kans van Moerse Boys van de eerste helft is voor Lotte, ze schiet op goal maar de keeper pakt de bal. Ook Wilhelmina krijgt nog een mogelijkheid de eerste helft. De dames uit Den Bosch krijgen een vrije trap, maar de bal is een prooi voor Kaylee. Met een 3-0 stand gaan we de rust in.

De tweede helft komen er wat nieuwe krachten in. Bloem, Minke en Dietske komen het veld in. Minke start sterk met een goede loopactie en komt tot een schot op goal. De keeper verwerkt het schot tot een corner. Even later komen ook Vera en Lindsay het veld in. Vera is de tweede helft in de ploeg gekomen als rechtsback, maar voetballend komt ze er ook goed doorheen. Zo speelt ze Chloé in, Chloé geeft de bal diep op Minke. Minke schiet vervolgens naast.

Zo effectief als de oranjehemden de eerste helft met de corners om gingen, zo weinig kwam er de tweede helft uit. Corners werden er genoeg gecreëerd, maar helaas werden hier geen doelpunten meer uit gescoord. Chloé probeert nog een keer uit te halen vanuit een mooie positie, maar ook deze bal eindigt niet in het goal. Zo eindigt de wedstrijd met een 3-0 stand. De eerste wedstrijd dit seizoen dat er geen tegendoelpunt geïncasseerd worden door de verdediging, die de tweede helft vrijwel niet meer in de problemen kwamen.

Het vervolg van de zondag stond in het teken van Leffe Sunday: Leffe drinken onder het genot van een lekker borrelhapje. De zondag werd, mede door de drie gepakte punten, een prima dag.  Zo staat Dames 1 na 8 wedstrijden op 11 punten en hier wil de ploeg graag voor de winterstop nog wat puntjes aan toevoegen. Volgende week is hiervoor de eerstvolgende mogelijkheid. We spelen dan uit tegen Roosendaal om 12:30. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp