Dames 1 pakt de eerste driepunter van de competitie!

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt de eerste driepunter van de competitie!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – 1 oktober, met een heerlijke zon en een groene grasmat maakt Moerse Boys Dames 1 zich klaar voor de eerste (competitie) thuiswedstrijd. Vivoo is gepromoveerd uit de derde klasse afgelopen seizoen en is geen onbekende tegenstander voor ons.

Wanneer het fluitsignaal heeft geklonken merken we dat Vivoo er direct fel bovenop zit. Ze spelen in een andere formatie dan wij gewend zijn om tegen te spelen. Het kost de eerste minuten wat moeite en aanpassingsvermogen om onder de hoge druk uit te voetballen. Gelukkig begint Kaylee scherp en pakt ze de eerste poging van Vivoo gelijk klemvast. Nu is het de taak aan Moerse Boys om het spel weer op te pakken en de ruimtes te zoeken. De ruimtes liggen voornamelijk achter de verdediging, blijkt al snel. Chloé krijgt een diepe bal en geeft voor. De keepster twijfelt met uitkomen desondanks krijgen we niet echt de kans om op goal te schieten. Niet veel later, wanneer Lindsay op scherp staat, schiet Chloé de bal over de verdediging heen. Lindsay sprint weg en geeft de bal laag voor op de zestien meter. Hier staat Sigi klaar, zij schiet en scoort (1-0). Een goal uit het boekje!

We krijgen meer grip op de wedstrijd, zo is Iefke is al een aantal keer goed opgelopen en vrijgekomen vanuit de verdediging. Wanneer Lauri voor de goal komt draait ze en geeft de bal aan Sigi. Sigi staat oog in oog met de keepster maar schiet net naast. Enkele minuten later zit de bal wel in het net, Lauri maakt een een-twee met Sigi, haalt uit en scoort (2-0). Mira en Robin verrichten veel werk op het middenveld, het is veel kantelen en mee verdedigen. Maar door het harde werken veroverd Mira de bal en geeft hem aan Sigi. Sigi trapt de bal richting goal, helaas net naast de paal. Naast het harde werk op het middenveld verricht ook de verdediging goed werk. Chanel is zoals altijd sterk in haar duels en kan de tegenstanders goed weghouden. Ook Dorris en Jess staan goed te verdedigen. Er volgen veel kansen in de minuten die volgen, Mira krijgt de bal diep, schiet naar Sigi en zij geeft op haar beurt de bal voor de goal. Lauri komt enkele centimeters te kort om de bal te raken. Er volgt weer een kans van Lauri, maar helaas vangt de keepster haar schot. Driemaal is scheepsrecht zeggen ze wel eens en zo bleek ook. Na een goede corner van Mira, werkt Lauri met haar hoofd de bal in het net (3-0).

Een prima tussenstand maar dat de wedstrijd daarmee nog niet gespeeld is bleek al snel. Wanneer we even niet in positie staan, weet Vivoo vanuit de as op de goal te schieten (3-1). Onnodig, het is belangrijk om de draad weer op te pakken. Vivoo krijgt nog een kop kans voor de rust maar deze pakt Kaylee. Tijd voor de rust!

Na een bekertje ranja en wat wissels is het tijd voor de tweede helft. We beginnen al snel met een vrij trap tegen. De muur wordt opgesteld, Vivoo haalt uit maar de muur kan de bal tegenhouden. De corner die hieruit volgt werd niet gevaarlijk en kon gemakkelijk verdedigd worden. Vervolgens weet de Moer de aanval weer te vinden. Nynke geeft de bal diep op Chloé, zij sprint richting de goal en geeft de bal laag voor op Sigi, zij haalt uit en schiet raak (4-1). Niet veel later krijgt de Moer nog een goede kans. Minke waagt een poging richting goal, wanneer zij de verdediging voorbij is gesprint haalt ze de trekker over en schiet de bal in de goal (5-1).

De wedstrijd lijkt ver gespeeld maar toch geeft Vivoo nog niet op. Ze krijgen een aantal corners maar gelukkig zit Kaylee iedere keer goed bij de bal. Wanneer een volgende corner niet helemaal wordt weggewerkt wordt er hands gemaakt, helaas een penalty tegen. Vivoo profiteert en scoort (5-2). Er blijven corners komen voor de gasten. Zo blokt Lotte de bal nog een keer goed weg, maar de daaropvolgende corner gaat er helaas wel in (5-3).

Langs beide kanten wordt er in het vervolg niet meer gescoord. Einde wedstrijd dus en de eerste drie punten zijn binnen, lekker! Op naar volgende week GWBW uit. Aftrap is om 10 uur, op naar de volgende punten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp