Dames 1 pakt 3 punten in Rotterdam

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 pakt 3 punten in Rotterdam

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag maakte dames 1 de reis naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Antibarbari dames 3. Na de afgelasting van vorige week was het de tweede wedstrijd van de competitie voor de Moer. Voor de Rotterdamse studentes was het zelfs de eerste competitiewedstrijd.

Om kwart voor 3 werd er afgetrapt op het Rotterdamse kunstgrasveld. Antibarbari liet zien een fanatieke groep te zijn die een aardig potje kan voetballen. Moerse Boys heeft het lastig maar heeft dat ook aan zichzelf te danken. Het oogt allemaal wat slapjes en de passing is niet zuiver genoeg om goed in het eigen spel te komen. Echt in de problemen komt de Moer gelukkig niet. Mocht het misschien toch gevaarlijk ogen in het Klein-Zundertse strafschopgebied, is daar altijd Ellen nog die daar de baas was. Zelf krijgt Moerse Boys wel enkele mogelijkheden, maar zo missen Chloé, Lauri en Sigi precisie in kansrijke positie. De grootste kans is voor Lotte, maar oog in oog met de doelvrouw krijgt ze bal niet in het netje. Net voor de rust krijgt de Moer nog een tik door het uitvallen van Vera met een pijnlijke schouder.

De boodschap in de rust was duidelijk; passen en duels winnen. Het stond nog 0-0. Alles ligt eigenlijk nog open. Daar moeten we gebruik van maken. Mira kwam binnen de lijnen voor de uitgevallen Vera. We begonnen gelijk een stuk feller en wonnen meer duels. Het was nog steeds niet top, maar we creëerde al een stuk meer voorin. De meiden van Antibarbari kregen daaropvolgend juist een stuk minder kansen. Op het moment dat ze een stap over de middellijn zetten, probeerde we ze geen kans meer te geven om de bal rond te spelen. Dit ging zeer aardig. In de 65e minuut was het dan eindelijk raak! Een prachtige voorzet van Lotte, vlak voor het doel, valt in de voetjes van onze nieuwe aanwinst Mira. Die weet het doel gelukkig ook te vinden. Er slaakt een zucht van geruststelling over het veld, maar Moerse Boys was er nog niet. Het vertrouwen groeide meer en dat vertrouwen hadden de dames hard nodig.

Na de 0-1 was de buit zeker nog niet binnen. Het was nog altijd oppassen voor de aanvalsters van Antibarbari, maar de verdediging, deze keer bestaande uit Amelie, Dorris, Jessey en Iefke, gaf nauwelijks iets weg. Anders stond daar altijd Ellen nog. Robin was ook aan het bikkelen op het middenveld en zorgde dat de Moer steeds weer in balbezit kwam.

Een grote 5 minuten voor het einde kwam Moerse Boys op 0-2. Nola had een klasse bal op Lotte die deze keer oog in oog met de doelvrouw niet faalde. Vlak voor het laatste fluitsignaal werd het ook nog 0-3. Lotte had haar vertrouwde versnelling in huis en gooide de bal voor het doel. Nola en Noa, dit jaar ook nieuw bij dames 1 en vandaag een meer dan prima invalbeurt had, mistte net de bal. Deze kwam vervolgens bij Sigi terecht die om haar as draaide en de bal hard binnenschoot. Niet lang hierna floot de scheidsrechter voor het einde.

Opnieuw 3 punten dus. Zo keerde dames 1 voldaan terug uit Rotterdam. Zeker nadat de overwinning is gevierd met een buffetje bij de Mac. Komende zondag speelt dames 1 thuis tegen Madese Boys, aftrap 9:45. Komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp