Dames 1 opnieuw ten onder tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 opnieuw ten onder tegen DSE

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Ajax tegen Feyenoord, Barcelona tegen Real Madrid en Glasgow Rangers tegen Celtic. Het zijn een aantal van de bekendste derby’s op de nationale en internationale voetbalvelden. Bent u echter al bekend met de rivalen Moerse Boys Dames 1 en DSE Dames 2? Dit zijn twee teams die de afgelopen jaren elkaar al meermaals zijn tegengekomen. Tijdens deze wedstrijden trokken de blauw-witten steeds weer aan het langste eind en konden zij 3 punten bijschrijven. Vorig jaar leverde dit het kampioenschap op voor de meiden uit Etten-Leur. DSE dacht toen natuurlijk van Moerse Boys af te zijn, maar net als onkruid vergaan we niet. De eerste wedstrijd op het hogere niveau ging helaas met 5-1 verloren. Om deze reden is de Moer alleen maar meer gebrand op revanche. Voeg daarbij het extra ingrediënt toe dat de Moer op Sportpark Akkermolen tot nu toe de meeste punten heeft behaald, geeft het u het recept voor een mooie voetbalochtend op zondag 2 april: tijd om 3 punten te stunten tegen DSE!

Om 08.45 werd er verzameld en iedereen was netjes op tijd. Helaas was Jess vandaag ziek en miste we Lauri in de spits. We gingen met 13 speelster de strijd aan. Dat deze wedstrijd niet alleen fysiek, maar ook om zogenaamde ‘mind games’ ging bleek wel tijdens de voorbereiding van Rens. Tijdens het wegzetten van de dopjes op het veld voor de warming-up bleek de technische staf van DSE de vertrouwde plek van de Moer te hebben ingenomen. Rens liet zich echter niet kennen en besloot, na eerst vriendelijk gevraagd te hebben of DSE wilde verhuizen, stoïcijns de warming-up uit te zetten op de vertrouwde helft, 1-0 voor de Moer! DSE liet zich echter ook niet kennen en besloot op dezelfde helft te blijven, 1-1. De mentale gelijkmaker van DSE leidde uiteindelijk tot twee teams, die op 1 helft een warming-up uit hebben gevoerd. Dit terwijl een helft nog volledig vrij was, een bijzondere gewaarwording.

Enfin, terug naar de wedstrijd. Rens en Ton stuurden de volgende 11 namen de wei in: Renske in de goal. Dietske, Chanel, Dorris en Amelie vormden de verdediging. Het middenveld bestond uit Jessey met de punt naar achter, Sigi en Robin daar weer voor en Noa en Chloé op de flanken.  De spitspositie werd bekleed door Mira.

Vanaf het begin van de wedstrijd was de toon van de wedstrijd duidelijk. DSE heeft de bal en Moerse Boys probeert compact te verdedigen. Dit leidde tot kleine Ettense speldenprikjes, maar geen noemenswaardige grote kansen. Het publiek langs de zijkant werd dan ook niet echt verwend met hartverwarmend voetbal. Iets wat wel gewenst zou zijn vanwege de gure omstandigheden. Doordat Moerse Boys inzakte, lagen de mogelijkheden in de counter, maar DSE had ook hier kwalitatief sterke voetballers staan. Iedere bal naar voren kwam daardoor ook snel weer terug en zorgde dat de momenten om naar adem te snakken minimaal waren. Moerse Boys leek dit de eerste helft prima door te komen, maar op het half uur spelen, was toch het verzet gebroken. DSE combineerde goed door de verdediging en een blauw-witte aanvaller rondde koelbloedig af waardoor Renske kansloos was, 0-1. DSE kwam door deze goal in de flow, de kansen werden steeds makkelijker gecombineerd en Moerse Boys kwam steeds meer onder druk te staan. De eerstvolgende kans was ook meteen raak, maar deze werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een speelster van DSE kond de bal binnenkoppen, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Net voor de rust kreeg de Moer echter nog een tik te verwerken. De middenvelder van DSE kreeg de bal op zo’n 20 meter van de goal en besloot uit te halen. Ze deed dit met succes want de bal verdween in bovenhoek. Door dit zondagsschot was de ruststand 0-2.
In de rust besloten Rens en Ton dat meer stootkracht nodig was in de aanval. Achter staan deden we toch al, dus er moest iets veranderen! De formatie veranderde van 4-3-3 naar 4-4-2, waarbij Noa en Chloé in de spits werden gepositioneerd en Sigi op 10 kwam te staan. Hup Moer!

Moerse Boys kwam scherp uit de kleedkamer. Dit leidde zelfs tot kleine kansjes. Chloé was de ijzersterke centrale verdediger te snel af en kon uit gaan halen op het vijandelijke doel. De bal vloog helaas in de handen van de keeper. Na dit moment, waarbij de Moer hoopte een aansluitingstreffer te forceren en mogelijk een comeback in te zetten, kreeg het echter de spreekwoordelijke deksel op de neus. Rond het kwartier voetballen in de tweede helft vielen twee tegengoals, waardoor DSE uitliep naar een 0-3 en 0-4 voorsprong. De Moerse verdediging was niet bij machte om de aanvallers van scoren af te houden. Gelukkig kon Renske met enkele reddingen voorkomen dat de score nog verder uitliep. Moerse Boys leek steeds een stapje te laat te komen waardoor duels werden verloren en DSE makkelijk kon combineren. Dat het anders moest, was duidelijk en Dorris trok hierbij een keer aan de noodrem bij een actie van de Ettense spits. De vrije trap die hieruit volgde leverde niets op. Het einde van wedstrijd naderde en de wedstrijd leek gespeeld. DSE had vrede met de stand en voor de Moer was het een kwestie van de schade beperken. Dit lukte helaas niet, want diezelfde middenvelder van het zondagsschot, besloot een tweede maal uit te halen van afstand. Ditmaal minder mooi, maar wel even effectief als het eerste schot. Een lagere schuiver eindigde in de benedenhoek, 0-5. Dit was uiteindelijk ook de eindstand. Moerse Boys krijgt voetballes van de DSE-selectie.

Moerse Boys heeft de goede wedstrijden van de afgelopen weken helaas geen vervolg kunnen geven. Wel met de kanttekening dat DSE een ploeg is die, na koploper (en afgelopen zondag kampioen, van harte gefeliciteerd!) FC Tilburg, op een knappe 2e plek staat. Voor de Moer is het nu de taak om de wonden schoon te likken en zorgen dat iedereen weer klaar is voor de volgende wedstrijd. Deze zal op zondag 16 april plaatsvinden, uit tegen Gilze Dames 1. Dit is de eerste in een reeks van drie opeenvolgende uitwedstrijden. De laatste wedstrijd zal thuis zijn tegen GSBW. De strijd onderin is zeer spannend en iedere wedstrijd is vanaf nu een finale, waarbij de eerste dus tegen Gilze wordt gespeeld. Deze ploeg vinden we terug op een 4e plaats. De thuiswedstrijd ging met 0-2 verloren. De Dames zullen er dus op gebrand zijn om ook deze wedstrijd revanche te nemen. Om 10.00 zal de aftrap plaatsvinden, graag tot dan op Sportpark Verhoven!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp