Dames 1 opnieuw met lege handen

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 opnieuw met lege handen

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag stond de tweede thuiswedstrijd van Moerse Boys Dames 1 van dit seizoen op het programma. Na diverse weken waarbij de ene week gevoetbald werd en we de andere week vrij waren, was dit het eerste weekend waarbij dit ritme doorbroken werd. Hier werd erg naar uit gekeken door de dames omdat gehoopt werd hiermee in een beter ritme te komen.

De afgelopen weken zaten er een aantal zware wedstrijden tussen en gezien de stand in de competitie wordt het belang van het pakken van punten steeds groter. Zoals de trainer zei voorafgaand aan dit weekend: “Sommige wedstrijdrondes kunnen het verschil maken in een competitie. Dit is er zo eentje.”

Dames 1 was dan ook klaar voor de wedstrijd en wilde dit vol overtuiging overbrengen op het veld. Vanaf het begin van de wedstrijd gaat het spel wat op en neer en worden er over en weer ook de eerste speldenprikjes uitgedeeld. Wel wordt Dames 1 onder druk gezet door Gilze. Dit leidt ertoe dat Gilze in de 12e minuut de eerste kans heeft, echter wordt dit schot geblokt door een eigen speelster van Gilze. Helaas is het 6 minuten later wel raak… Er wordt een steekbal tussen de verdediging door gespeeld, waardoor de spits van Gilze één op één komt met Jessey, de bal wordt in de rechter hoek afgerond door Gilze.

In de 21e minuut is er een kans voor onze dames. Sigi speelt de bal in op Chloé, door wie de bal sterk aangenomen wordt. Chloé schiet op goal maar de keeper van Gilze zit er goed bij. Kort na deze kans krijgt Dames 1 een vrije trap op een paar meter afstand buiten het 16-metergebied van Gilze. Sigi gaat achter de bal staan maar de bal vliegt over het goal heen. Rond de 26e minuut is er nog een kans voor de Moer. Mira wordt weggestuurd en kan op snelheid haar tegenstander voorbij. Mira geeft de bal voor het goal. Noa komt net te laat om de bal op het goal te kunnen schieten. Net voor rust komt Gilze er weer gevaarlijk uit. Net zoals bij de 0-1 kan de spits alleen op Jessey af na een steekpass. Jessey komt haar goal uit en kan nog net redden met haar voet, waarna de bal uitgespeeld wordt door de verdediging. Een klasse redding van Jessey!! Snel na deze actie is het tijd voor ranja.

Na wat tactische wijzigingen werd met frisse moed begonnen aan de tweede helft. Het doel was om meer druk vooruit en hiermee meer kansen te creëren. Daarnaast kwam ook Lauri in het veld vanaf de tweede helft. Lauri bracht veel kracht en dreiging in het spel en kreeg hierdoor ook al snel een kansje. Helaas speelde ze de bal wat te ver voor zich uit waardoor de verdediging van Gilze amper in de problemen kwam.

Ook in de tweede helft zijn er over en weer kansen. Zo heeft in de 56e minuut een speelster van Gilze de 2-0 op de voet, maar schiet mis. Enkele minuten later krijgt Gilze een vrije trap, welke gevaarlijk blijft hangen voor het goal. Chanel, wiens grootste kwaliteit koppen is, voorkomt door middel hiervan nog diverse mogelijk gevaarlijke aanvallen. Ook de Moer krijgt nog een kans op de gelijkmaker, maar weet deze niet te maken. Ondertussen probeert Lauri af en toe door haar tegenstander heen te komen, letterlijk.

Met nog 5 minuten te gaan was het tijd voor een hele speciale wissel. Iefke kwam, na maanden van blessureleed, weer terug binnen de lijnen en mocht voor het eerst dit seizoen weer minuten gaan maken. Dit is mooi nieuws, hopelijk gaan we nog veel van haar sterke verdedigingsspel en drive genieten. De moe gestreden Jess mocht hiervoor naar de kant.

In de 86e minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid door Gilze, door het maken van de 0-2. Vanuit verschillende posities in de verdediging werd ingestapt en rugdekking gegeven, maar dit bleek niet genoeg om het doelpunt van Gilze te voorkomen. De wedstrijd wordt nog niet opgegeven door Dames 1, Lauri krijgt namelijk nog een kans op de 1-2. Lauri komt één op één met de keeper van Gilze, die goed uitkomt, waardoor naast geschoten wordt. Niet lang daarna wordt afgefloten door de goed fluitende scheidsrechter!

Door de uitslagen op de andere velden zijn er wat concurrenten die onverwachts wel punten gepakt hebben. Des te groter wordt de drang voor de dames van de Moer om punten te gaan pakken de komende weken. Van belang is dat we het niet opgeven en voor elkaar blijven vechten. Dit kunnen wij! Hopelijk kunnen we dit komende zondag laten zien. We spelen dan thuis om 10 uur tegen Helvoirt dames 1. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp