Dames 1 met ruime cijfers langs Vivoo

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met ruime cijfers langs Vivoo

Op een koude novemberochtend heeft Moerse Boys Dames 1 ook Vivoo Dames 1 aan de zegekar gebonden. Na 90 minuten stond er een duidelijke 4-1 overwinning op het scorebord.

De heerlijke, zwaarbevochten overwinning op Bavel zit nog vers in geheugen bij speelsters, staf en supporters als om 09:45 uur de bal rolt op Sportpark Akkermolen. Toch was er de afgelopen week ook vervelend nieuws te melden bij Dames 1. Zowel Robin als Amelie zullen de komende weken moeten missen en lijken na de winterstop pas weer aan te kunnen haken, terwijl ook Vera en Fleur niet fit genoeg zijn om te kunnen starten. Om die reden wordt er een beroep gedaan op Dames 2 en Sarah en Judith van Aert sluiten dan ook aan voor deze wedstrijd.

Een wedstrijd die rommelig begint. Vivoo begint energiek en probeert vroeg en hoog te storen, waardoor van verzorgd voetbal in de beginfase niet echt sprake is. De Moer blijft echter geconcentreerd achterin en na een minuutje of tien staat het elftal zoals het moet staan en komt er meer lijn in het spel. Net als een week eerder toont De Moer zich een sterk collectief en met een gedegen opbouw van achteruit probeert het tot kansen te komen. Daar tegenover staat een wat opportunistischer Vivoo dat vooral snel de spitsen probeert weg te steken, maar opnieuw staat de Klein Zundertse verdediging als een huis.

Na ruim 20 minuten komt de thuisploeg op voorsprong. Een gekraakt schot van Chloé beland voor de voeten van Lotte die de 1-0 tegen de touwen werkt. Moerse Boys wil snel doorpakken en twee minuten later is er een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen, maar het vizier van Lotte staat ditmaal niet op scherp. Toch is het uitstel van executie voor de bezoeksters. Na een half uur spelen komt namelijk toch de verdiende 2-0 op het telraam te staan en het is Nola die haar doelpuntenrekening bij Dames 1 opent. De jonge middenveldster kwam dit jaar over vanuit de jeugd en is nog terug aan het komen van een blessure, maar laat al regelmatig zien over flink wat voetbaltalent te beschikken. De 2-0 was dan ook een prima goal. een voorzet van Chloé wordt door Lotte prima teruggelegd en vanaf randje “zestien” overtuigend binnengeschoten.

Nog voor rust lijkt Moerse Boys de wedstrijd te beslissen. Ook nu gaat de aanval over rechts waar Chloé de bal diep steekt op Sigi. De aanvoerdster is als architect op het middenveld betrokken bij vrijwel elke oranje aanval en ook nu belangrijk. De bal wordt prima teruggelegd richting zestienmeterlijn waar, opnieuw, Chloé zich inmiddels gemeld heeft en de bal beheerst in de verre hoek schuift. De doelpuntenmaakster is zodoende betrokken bij alle drie de goals en onderstreept daarmee nogmaals haar waarde voor Dames 1.

Na de thee begint Moerse Boys goed voorbereid op de te verwachte aanvalsdrang van Vivoo. Toch valt de aansluitingstreffer al vroeg in de tweede helft. De Moer probeert onder druk de voetballende oplossing te zoeken waar een ouderwetse “peer naar voren” of over de zijlijn ditmaal een betere oplossing was geweest. Vivoo profiteert en brengt de spanning terug.
Toch laat Moerse Boys zich niet van de wijs brengen en voetbalt opnieuw een prima wedstrijd. Lieke en Kristel blijken ook vandaag haast onpasseerbaar terwijl Judith en Dorris als centraal duo een perfecte tandem vormen. Hierdoor kan het middenveld en de aanval zich met veel energie richting doel van de tegenstander werken en zo’n 10 minuten voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist. Het is Sarah die een prima voorzet van Lotte binnen tikt en daarmee de overwinning veilig stelt. Sarah is het middelpunt van de vreugde en dit feestje is de sympathieke speelster meer dan gegund.

De wedstrijd is hiermee gespeeld en vakkundig worden de drie punten binnengehaald. Opnieuw een prima wedstrijd en dito overwinning voor Moerse Boys dames 1 dat zich hiermee in de top 3 van de ranglijst handhaaft. Volgende tegenstander is Be Ready, aftrap om 12 uur in Hank. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp