Dames 1 met opgeheven hoofd (en glas) uit de beker

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met opgeheven hoofd (en glas) uit de beker

Moerse Boys Dames 1 kan zich volledig gaan richten op de competitie. Tweedeklasser SC Gastel Dames 1 bleek afgelopen zondag, net als twee jaar geleden, de betere bij het nemen van strafschoppen en bekert door.

Het was op voorhand al duidelijk dat het een flinke kluif zou worden voor de oranjehemden. Gastel heeft de ambities om door te stoten naar de eerste klasse en hun tweede plaats in de competitie onderstreept dit. Moerse Boys doet het een klasse lager echter ook prima en lijkt ook klaar voor een stap omhoog. Twee teams in een goede flow dus en al snel in de wedstrijd bleek dan ook dat beide teams goed aan elkaar gewaagd zijn.

Gastel heeft, zoals verwacht mocht worden, wel het initiatief en de eerste 15 minuten is het voor beide elftallen vooral even aftasten en de poppetjes op de juiste plek zetten, maar daarna ontwikkeld zich een open wedstrijd. De Moer heeft moeite met het dynamische spel van Gastel maar anderzijds voetbalt de thuisploeg zich met enige regelmaat tot prima mogelijkheden. Écht grote kansen zijn er eigenlijk niet te noteren in de eerste 45 minuten en anders zijn daar altijd nog de keepsters die zich laten zien met enkele goede ingrepen. Extra zuur is het wel dat één minuut voor rust het toch misgaat voor De Moer. Een slippertje in de verdediging zorgt er voor dat de Gastelse spits vrije doorgang heeft en oog in oog met Ellen pakt zij dit cadeautje vakkundig uit.

0-1 achter bij rust dus, een tussenstand die misschien niet onverdiend is, maar zeker perspectief geeft voor Moerse Boys. Ook in de tweede helft is het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Gastel speelt met veel beweging op het middenveld en zoekt met veel lopende mensen de aanval terwijl De Moer als collectief en vanuit de organisatie een gaatje probeert te vinden in de defensie van de bezoeksters. Met nog zo’n 20 minuten op de klok wordt dit gaatje dan ook gevonden en de gelijkmaker is terecht. Het is Pascalle, dit jaar voor het eerst in de selectie van Dames 1, die zich prima vrij speelt in de zestien en vanuit een niet eens zo makkelijke hoek de bal hard binnen jaagt in de korte hoek.

De thuisploeg krijgt hiermee loon naar werken, en bovendien lijkt de gelijkmaker het startschot naar meer. Tien minuten lang is Moerse Boys de bovenliggende partij en de 2-1 lijkt op dit moment eerder in de lucht te hangen dan de 1-2. Gastel laat zich echter niet van de wijs brengen, geeft niks weg en komt in de slotfase nog enkele malen gevaarlijk door. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter echter voor het einde en de 1-1 eindstand is een knappe prestatie van het hardwerkende Moerse Boys, dat als team gevochten heeft voor dit resultaat.

Penalties moeten uiteindelijk beslissen wie er door gaat in de beker en na 9 rake strafschoppen wordt nummer tien gepakt door de Gastelse goalie en dus trekt De Moer helaas aan het kortste eind. Al met al wel een prima testcase voor de Moer dat zich nu volledig op de competitie kan richten.

Na afloop van de wedstrijd wordt er koers gezet naar Cafe Den Hoek voor een flinke portie High Bieren. De details zal ik u besparen maar niet iedereen is deze avond zonder kleerscheuren thuisgekomen en diverse nieuwe inzichten en gedachten werden uitgewisseld met wisselend succes. Ook het roulatiesysteem zal nogmaals tegen het licht gehouden moeten worden om iedereen tevreden te houden (sorry Robin) maar al met al was het weer een memorabel dagje…

Komende zondag staat de wedstrijd tegen Antibarbari in Rotterdam. Deze wedstrijd begint om 14:45 en we zullen met de bus afreizen. De hapjeslijst is inmiddels gemaakt en het bier staat koud, maar uiteraard smaakt dit alles nog beter met drie punten op zak. Om deze lastige uitwedstrijd tot een goed einde te brengen kunnen we daarom elke steun goed gebruiken. Uiteraard zijn supporters welkom om mee te rijden met de bus, vertrek om 12:45 u. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp