Dames 1 met moeite langs DESK

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met moeite langs DESK

Moerse Boys Dames 1 leek de afgelopen weken soms een niet te stoppen voetbalmachine die elke tegenstander haar wil op kon leggen. Deze zondag bleek maar weer eens dat men nooit te vroeg moet juichen, want de overwinning op DESK was alles behalve een walk-over en moest op het tandvlees worden binnengehaald.

Vol vertrouwen reisde de Moer af naar Kaatsheuvel, waar op een ijskoud A-veld werd afgetrapt tegen middenmoter DESK. Toch was van dat vertrouwen weinig terug te zien op het veld. Of het nu de landelijke aankondiging van VoetbalTV was, die deze wedstrijd onder de aandacht bracht, of toch een stukje gemakzucht, we zullen het nooit weten, maar De Moer begint rommelig en haast zenuwachtig aan de wedstrijd. Waar de afgelopen weken de degelijkheid van het elftal afdroop, lijken nu de meest basale dingen fout te gaan. De thuisploeg laat daarnaast zien niet bang te zijn om vol voor de aanval te gaan en als snel is duidelijk dat de Moer de punten niet cadeau gaat krijgen. Er liggen zeker mogelijkheden, maar De Moer speelt veel te rommelig om tot een goede aanval te komen. Een tactische omzetting in het elftal ligt ten grondslag aan de openingstreffer die toch op naam van Moerse Boys komt. Vera wisselt van positie met Sigi en beide speelsters weten elkaar vervolgens prima te vinden. Sigi heeft een snijdende pass in huis en Vera vertrekt van eigen helft op avontuur en maakt oog in oog met de keepster van DESK geen fout. Een prima goal van de middenveldster die normaal vooral opvalt door haar harde werk in dienst van het elftal.

Een kleine tien minuten later is het opnieuw raak voor De Moer, en deze goal is haast een kopie van de 0-1. Opnieuw staat Sigi aan de basis, opnieuw is Vera haar tegenstander te snel af en opnieuw schiet zij het leer vakkundig tegen de touwen. Na een half uur spelen lijkt Vera zelfs op weg naar een zuivere hattrick, maar na een prima pass van Lotte gaat de bal dit keer net naast. Al met al een prima scoreverloop dus, maar er valt genoeg te verbeteren aan het spel dat nog steeds niet om over naar huis te schrijven is. Dat wordt nog maar eens onderstreept in de slotfase van de eerste helft, waarbij Ellen tot tweemaal toe haar ploeg op de been houdt met knappe reddingen.

Na de ranja heeft de Moer direct de uitgelezen kans om de wedstrijd toch wel redelijk op slot te gooien. Pascalle gaat goed door, raakt de paal en de rebound wordt door Lotte hoog over het lege doel geschoten. Geen 0-3 dus en DESK leeft nog. De Moer blijft moeite hebben om het spel te verzorgen maar krijgt na een uur spelen opnieuw een open kans om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.Pascalle wordt van achteren neergehaald in het zestienmetergebied en de bal gaat terecht op de stip. Sigi is de aangewezen persoon voor deze buitenkansjes, maar de aanvoerdster mikt de bal langs de verkeerde kant van de paal.

De thuisploeg put moed uit deze misser en neemt het initiatief in de wedstrijd definitief over. Vijf minuten later levert dit direct de aansluitingstreffer op en De Moer moet nu echt op haar tellen passen. Er wordt hard gewerkt door het gehele team om het hoofd boven water te houden en in de 72e minuut lijkt de bal opnieuw op de stip te gaan voor de oranjehemden. Mira, speelster van meiden 019, wordt duidelijk omver geschoffeld maar de verder goed leidende scheidsrechter ziet er niets in. DESK blijft combineren en de Moer moet steeds verder achteruit en tien minuten voor tijd valt dan ook de, terechte, gelijkmaker. Ellen heeft nog een goede redding op het eerste schot maar de rebound wordt binnengewerkt. Duur puntverlies lijkt ineens wel heel dicht bij en De Moer moet nu écht uit een ander vaatje tappen. Dit lukt direct, want een minuut na de 2-2 neemt Moerse Boys weer de leiding. Een heerlijke goal van Pascalle die de bal in één keer op de slof neemt en de bal diagonaal over de keepster in het zijnetje knalt. Een schitterend doelpunt maar tegelijkertijd ook zeker niet de beslissing in deze lastige wedstrijd.

Het spel golft op en neer maar de Moer geeft nu niks meer weg. In de blessuretijd valt dan ook nog de definitieve beslissing als Chloé na een corner in een scrimmage de bal uiteindelijk binnenschiet en daarmee de zege veilig stelt.

Een wedstrijd die op het tandvlees wordt gewonnen van een prima spelend DESK. Complimenten aan het team dat ook een lastige wedstrijd als deze over de streep wordt getrokken en tegelijkertijd een waarschuwing dat elke week een nieuwe wedstrijd is en resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst geven.

Komende zondag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, en dat is een heel belangrijke. Nummer drie Blauw-Wit komt op bezoek op Sportpark Akkermolen. Een heuse zes-punten-wedstrijd zo net voor de feestdagen. Lukt het om een gat te slaan van zes punten en aan te haken bij koploper Baardwijk, of komt Blauw-Wit langszij?
we gaan het zien aankomende zondag, maar het behoeft geen uitleg dat juist in deze wedstrijd elke support welkom is! Aanvang 10 uur. Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp