Dames 1 met lege handen na off-day

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met lege handen na off-day

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na de wedstrijd van dinsdag was Antibarbari dames 3 aan de beurt. De uitwedstrijd was een lastige en werd in het laatste deel van de wedstrijd gewonnen dus alle koppen moesten op scherp.

De Moer speelde met rouwbanden gezien het overlijden van verenigingsman Dennis van Eekelen. Na 1 minuut stilte werd er aangevangen.

De felheid lag klaarblijkelijk nog in de kleedkamer want op elk front werden de duels verloren. Niet veel later valt dan ook de 0-1.
De Moer probeert het op te pakken maar ziet na een tijdje ook de 0-2 vallen. Na de 0-2 lijkt de Moer weer een beetje terug de oude te worden. De duels worden weer gewonnen en er ontstaan wat kansen voorin. Helaas nog zonder resultaat. Met een 0-2 achterstand voor dames 1 zoeken beide teams de kleedkamers op.

Moerse Boys moet de tweede helft uit een ander vatje tappen en stapt vol goede moed het veld weer op. Eerder dit seizoen heeft het wel eens een marge van 2 doelpunten goedgemaakt in 45 minuten voetbal. Ook is het meteen de kans om de zure smaak van de eerste helft weg te werken. De intenties zijn vanaf de aftrap meteen duidelijk. De Moer meldt zich direct op vijandelijke helft om de aansluitingstreffer snel te vinden.

Waar werd gehoopt dat kwartje de oranje kant op zou vallen bleek dat niet helemaal het geval. Vrijwel de eerste keer dat Antibarbari zich meldt op de helft van de Moer, verdiend het een corner. Deze corner wordt uiteindelijk op ongelukkige wijze in eigen doel gewerkt. De marge is zodoende gegroeid naar 3 en de klus wordt alleen maar moeilijker. Echter lijken de oranje witten de marge weer snel te kunnen verkleinen als er rond het uur een penalty wordt gegeven. Na een handsbal beland de bal terecht op 11 meter. Dit buitenkansje kan niet verzilverd worden, haast typerend voor de wedstrijd die Moerse Boys Dames 1 vandaag speelt.

Met nog zo’n 20 minuten op de klok moeten de Rotterdamse studentes de strijd voortzetten met 10 man. De ploeg was al uitgewisseld wanneer een speelster geblesseerd uitvalt. Antibarbari doet er nog een schepje boven op en de Moer weet de code maar niet te kraken. Het meldt zich nog meerdere malen voor het doel van Ellen. De doelvrouw heeft nog enkele reddingen in huis en wanneer ze gepasseerd lijkt doet Iefke nog een duit in het zakje. De linksback, die zich onderhand topscorer “ballen-van-de-lijn-halen” mag noemen, haalt maar weer eens een bal op tijd weg.

Ruim 5 minuten voor tijd lukt het de Moer wel om een goede aanval op de mat te leggen. Dorris speelt de bal strak in op Sigi, die deze meteen diep steekt op Mira. De jongeling bedient vervolgens Lotte bij de eerste paal. De nummer 9 tikt net voor de keepster de 1-3 binnen. In de resterende minuten kan de Moer niet meer dichterbij komen.

Moerse Boys verliest terecht deze zondag. De punten en complimenten gaan terecht mee naar Rotterdam. Laat het voor Dames 1 een wijze les zijn dat het altijd de beste versie van zichzelf moet geven. Komende woensdag is daar al meteen de kans voor. De inhaalwedstrijd tegen koploper DSE dames 2 wordt dan gespeeld. Een kwestie van aanhaken of afhaken in de strijdt om de eerste plaats. Een resultaat is een vereiste, maar dat zal geen gemakkelijke klus worden. 20:00 aftrap in Etten-Leur, komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp