Dames 1 met lege handen na doelpuntrijke competitieopening

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 met lege handen na doelpuntrijke competitieopening

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Zondag om half 11 was de start van de wedstrijd tegen Hontenisse in Kloosterzande. Dat betekende dat Moerse Boys Dames 1 een vroege ochtend voor de boeg had. Om kwart voor 8 werden we verwacht zodat we om 8 uur met de bus(!) konden vertrekken. Aangezien dit voor ons de verste uitwedstrijd van het seizoen is mochten wij deze zondag gebruik maken van een bus. Op de donderdag voor de wedstrijd werd er dan ook een snacklijst voorbereid waarbij alle meiden aan konden geven wat voor snacks ze mee zouden nemen. Deze snacks varieerden van chips met dip tot watermeloen en zelfgebakken cake. Allemaal goed en wel, eerst was het natuurlijk tijd voor de wedstrijd.

Alle dames stonden mooi op tijd klaar om te vertrekken. Met het ontbijt in de hand werd de bus ingestapt. Terwijl in de bus nog wat werd geslapen, formule 1 werd gekeken en er overleg werd gevoerd over welke kleuren “Pink gellac” besteld moesten worden kwam Hontenisse en daarmee ook de door ons zo gevreesde ijzersterke spits steeds dichterbij.

Eenmaal aangekomen en omgekleed bleek hoeveel energie iedereen van plan was in deze wedstrijd te stoppen. Na een goede warming up liepen we onder een stralende zon een mooi veld op. Snel kregen we een vrije trap tegen door een schouderduw in de verdediging, deze bal werd tegengehouden. Hierna nemen de oranjehemden de overhand. Sigi speelt knap langs haar tegenstander en krijgt een corner mee. Niet veel later valt het eerste doelpunt. Lotte gaat op snelheid haar tegenstander voorbij, geeft voor op Lauri die knap afrond.

De volgende kans komt snel, Lauri houdt de bal goed bij zich. Ze legt de bal terug op Sigi die doorloopt richting de 16, de bal komt terecht bij Nynke die knap afrond. 0-2 binnen een kwartier voetballen, wie had dat verwacht. Helaas kantelt de wedstrijd daarna, binnen 5 minuten krijgt Hontenisse 2 penalty’s mee. Beide worden goed binnen geschoten. Hierna wordt nog een keer knap gered, maar de 3-2 kan niet voorkomen worden. Er wordt in het laatste kwartier nog geprobeerd terug op gelijke hoogte te komen. Zo geeft Iefke een diepe bal op Lotte, Lotte geeft voor op Lauri waarna de bal uiteindelijk bij Nynke beland. Nynke probeert van een afstand te scoren maar de bal gaat over. Net voor rust geeft Mira nog een voorzet, Lotte neemt de bal in één keer maar schiet over. Tijd voor de rust.

Ook de tweede helft wordt fel gestart. Robin geeft een voorzet op Lotte, maar de bal gaat over. Niet veel later scoort Lotte uit de rebound na een goede voorzet van Mira. We staan weer gelijk. En ook bij het volgende doelpunt zijn Mira en Lotte betrokken. Mira geeft een goede bal op Lotte, welke ook door Lotte afgemaakt wordt. Hiermee hebben we de voorsprong terug in handen. Hontenisse krijgt een vrije trap, maar Jess staat op de goede plek en weet de bal weg te koppen. Vrij snel hierna krijgt Hontenisse nog een vrije trap net buiten de 16 door een snoekduik. Deze vrije trap vliegt er meteen in, 4-4. De 5-4 komt er heel snel achteraan, een afstandschot van de middenvelder van Hontenisse valt in het goal.

Ondertussen staat Chanel haar vrouwtje door verschillende hoge ballen weg te koppen. In de opbouw van Hontenisse wordt door Mira goed druk gezet, waarna ze de bal afgeeft aan Sigi, van Sigi naar Lotte die probeert te schieten. De bal komt bij Lauri, maar gaat over. Ondertussen valt de 6-4 aan de andere kant wel en snel hier achteraan ook de 7-4. De wedstrijd lijkt gespeeld. Toch doet Lotte nog wat terug, vanaf randje 16 schiet ze binnen. Dorris wordt nog naar voren geschoven om nog alles op alles te spelen, helaas heeft dit niet het gewenste effect. De wedstijd eindigt in 7-5.

Met 7-5 keren we terug bij de Moer en de reacties die we voornamelijk kregen waren dat het eruit zag alsof we een handbal wedstrijd gespeeld hadden. Ach ja, er was in ieder geval voldoende gebeurd.

Uiteindelijk geeft deze wedstrijd goede hoop voor de rest van het seizoen. Er volgen nog genoeg wedstijden en kansen, tenminste nu we onze ballen terug hebben. Deze hadden het blijkbaar meer naar hun zin in Hontenisse dan de speelsters en zijn daarom nog een nachtje gebleven. Met dank aan Ton en zijn vrouw konden we toch weer met voldoende ballen trainen afgelopen dinsdag.

Zondag de volgende wedstrijd, thuis, tegen Vivoo. Om 12 uur is de aftrap, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp